current language
Hungary Elérhető az alábbbi nyelveken:
vagy válassza ki az Ön TÜV Rheinland régiójának/országának honlapját
translation missing: core_choose_country

SA 8000 Tanúsítvány

SA 8000

Társadalmilag felelős vállalatvezetés támogatása SA 8000 szabvánnyal

A vállalatok társadalmi felelősségvállalása (Corporate Social Responsibility, CSR) egyre fontosabbá válik manapság – különösen a globális szinten működő vállalatok esetében. Ha demonstrálja, hogy cége felelősséget vállal a társadalmi és etikai kérdésekben, azzal megszilárdíthatja a vállalatáról kialakított képet és jelentős versenyelőnyre tehet szert. Vállalata számára különösen fontos, hogy aktív és pozitív hatással legyen a vásárlói, a befektetői, a helyi hatóságok és a nagyközönség egészének a vállalatba vetett bizalmára.

Az SA 8000, azaz a társadalmi felelősségvállalásról szóló nemzetközi szabvány szerinti önkéntes tanúsítvány megszerzése igazolja, hogy vállalata tiszteletben tartja a munkavállalók jogait, továbbá, hogy elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás mellett. Az SA 8000 ugyanazokat a követelményeket támasztja a vállalatokkal szemben, mint a BSCI szabvány, továbbá az ISO 9001 szabványhoz hasonló menedzsment rendszert tartalmaz. Ez különösen ideális a nemzetközi tevékenységet folytató vállalatok és termékszolgáltatók számára – mérettől, iparágtól vagy helyszíntől függetlenül.

Mi mindebben megbízható partnerei vagyunk. Az általunk kínált teljes körű szolgáltatás minden részletre kiterjed, és segítségünkkel jelentősen javíthatja a vállalatáról, mint társadalmilag felelős vállalatról kialakított képet.

Szeretne SA 8000 tanúsítványt szerezni? Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma, és egyeztessen ingyenes konzultációs időpontot!

Az SA 8000 tanúsítvány gondoskodik a biztonságos munkakörnyezetről

Az SA 8000 tanúsítvány előnyei

Nemzetközi tevékenységet végző vállalatként a saját felelőssége a humánus munkakörülmények fenntartása. Az SA 8000 tanúsítvány dokumentált formában bizonyítja a vállalat elköteleződését a világszerte elfogadott társadalmi és munkahelyi normák mellett. Olyan minimumszabályokat határoz meg, amelyek iránymutatást adnak, és a külső kommunikáció során is hasznosak.

A szabvány követelményeinek betartásával kifejezi, hogy a tisztességes munkakörülmények, a munkahelyi egészségvédelem és biztonság, valamint a környezeti szempontból fenntartható termelési módszerek magától értetődőek a vállalatában. Ennek következtében jelentős versenyelőnyre tehet szert az olyan vállalatokkal szemben, akik nem az elfogadott társadalmi normáknak megfelelő termelést folytatnak. Nem utolsósorban pedig a gyártási helyszíneken optimalizálhatja a munkafolyamatokat, és javíthatja kapcsolatát a beszállítókkal.

Az SA 8000 szabvány kialakításának folyamata

Az SA 8000 eredetileg egy társadalmi norma volt, 1997-98-ban a Social Accountability International (SAI) nevű amerikai nem kormányzati szervezet alkotta meg azzal a céllal, hogy világszerte javítsa a munkakörülményeket. A szabvány az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatán, továbbá a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) ajánlásain és számos ISO normán alapszik, amelyeket az ISO 9001 minőségirányítási rendszerről szóló szabvány határoz meg.

Annak érdekében, hogy a vállalatok elkötelezettségükkel megfeleljenek a társadalmi felelősségvállalásnak, az SA 8000 egy ahhoz kapcsolódó menedzsment rendszer bevezetését írja elő, amelynek tanúsításáról a vállalatok önként dönthetnek.

További kérdései vannak az SA 8000 tanúsítványról? Töltse le a Gyakran Ismételt Kérdéseket ingyen!

Hogyan szerezhető meg az SA 8000 tanúsítvány?

  1. Előzetes audit (opcionális)
  2. „Társadalmi Lábnyom” Önértékelés
  3. Tanúsító audit
  4. Tanúsítvány kiadása
  5. Felügyeleti auditok
  6. Újratanúsítás

SA 8000 tanúsítás folyamata

Átfogó stratégiát kínálunk vállalata fenntarthatóságához

Az SA 8000 integrálható a már meglévő minőségirányítási vagy munkahelyi egészségvédelem és biztonság irányítási rendszerbe. Annak érdekében, hogy vállalati felelősségvállalását az emberek és a környezet felé dokumentálja, javasoljuk az SA 8000 kombinálását az ISO 14001 tanúsítással rendelkező környezetirányítási rendszerrel vagy az EMAS rendszerrel.

Ha többet szeretne megtudni, vegye fel velünk a kapcsolatot!

További szolgáltatások

ISO 14001 Tanúsítvány

ISO 14001 szerinti környezetirányítási rendszer | TÜV Rheinland

Tanúsítsa környezetirányítási rendszerét ISO 14001 szabvány szerint.

Több

ISO 9001 Tanúsítvány

ISO 9001 – TÜV Rheinland

Hatékonyságnövelés és bizalomépítés egy kiváló, ISO 9001 szerinti minőségirányítási rendszerrel.

Több

Kapcsolatfelvétel

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Az utolsó megáltogatott szolgáltatási oldal