current language
Hungary Elérhető az alábbbi nyelveken:
vagy válassza ki az Ön TÜV Rheinland régiójának/országának honlapját
translation missing: core_choose_country

CB Rendszer

A CB jegyzőkönyv alapul szolgál a többszörös nemzeti tanúsításokhoz I TÜV Rheinland

Érje el a nemzetközi piacokat egyetlen lépésben CB tanúsításunkkal!

A CB Rendszer egy nemzetközi rendszer a villamos és elektronikus alkatrészek, működtető berendezések és termékek biztonságára vonatkozó vizsgálati eredményeknek és tanúsítványoknak kölcsönös elfogadására a rendszerben résztvevő országok és tanúsító szervezetek többoldalú egyezménye alapján.

Jelenleg több mint 50 ország vesz részt a CB Rendszerben, beleértve Ausztriát, Fehér-Oroszországot, Belgiumot, Cseh Köztársaságot, Dániát, Finnországot, Franciaországot, Németországot, Görögországot, Magyarországot, Szaúd-Arábiát, Kenyát, Dél-Afrikát, Indiát, Kínát, Dél-Koreát, Szingapúrt, Tajföldet, Japánt, Kanadát, az Egyesült Államokat, Mexikót és Argentínát.

A CB Rendszer sokkal könnyebbé teszi a gyártóknak, hogy nemzetközi piacon értékesítsék elektrotechnikai termékeiket. Egy CB tanúsítvány és a CB vizsgálati jegyzőkönyv lehetővé teszi a gyártóknak, hogy sokkal gyorsabban folyamodhassanak a különféle célpiacokon megfelelő nemzeti tanúsítási jelekért.

Szakértőink megvizsgálják a termékeit a CB Rendszer részeként és elvégzik a kiegészítő vizsgálatot és tanúsítást is, amelyek a globális piacokra való kijutáshoz szükségesek.

IECEE CB Rendszer – résztvevő országok | TÜV Rheinland

CB Rendszer a rövidebb vizsgálati idő és a gyorsabb piacra jutás érdekében

A CB tanúsítványaink által elektrotechnikai termékeit sokkal gyorsabban tudja világszerte exportálni. Ön egyetlen szervezetet is felkereshet, hogy az kiegészítő vizsgálatot és tanúsítást végezzen a célországai különféle nemzeti vizsgálati jeleiért. Nincs szükség költséges többszörös vizsgálatra, rövidebb vizsgálati időtartammal dolgozunk, kiterjedt, nemzetközi tapasztalattal rendelkezünk.

Van bármilyen kérdése a CB Rendszerrel vagy a követelményekkel kapcsolatban, amelyeket teljesítenie kell ahhoz, hogy elektrotechnikai termékeit világszerte értékesíteni tudja? Örömünkre szolgál, hogy tájékoztathatjuk Önt a CB Rendszerről és a különféle országspecifikus szabályozó követelményről, a Piacra jutás szolgáltatásaink részeként.

Négy lépés a CB tanúsítványhoz

IECEE CB Rendszer – résztvevő országok | TÜV Rheinland
Globális piacokra jutás a CB Rendszerrel

 1. Amikor benyújtja CB tanúsítvány kérelmét, akkor Önnek vagy képviselőjének csatolnia kell az összes műszaki dokumentumot és az elektrotechnikai terméke nemzeti és nemzetközi gyártási helyeit tartalmazó jegyzéket.
 2. Szükséges, hogy az elektrotechnikai terméke vizsgálati mintáját a rendelkezésünkre bocsátsa.
 3. Miután megvizsgáltuk a prototípust és megállapítottuk, hogy megfelel a vonatkozó IEC szabványoknak, akkor elkészítjük a CB vizsgálati jegyzőkönyvet.
 4. A CB vizsgálati jegyzőkönyv alapján kiadunk egy CB tanúsítványt, amelyet Ön a CB vizsgálati jegyzőkönyvvel együtt fog megkapni.

A CB tanúsítványa alapján örömmel látjuk el Önt további országspecifikus tanúsításokkal a Piacra jutási szolgáltatásunk részeként. Csak küldje el nekünk mindazon országok listáját, ahol a jövőben elektrotechnikai termékét értékesíteni szeretné.

Lehetséges elektrotechnikai termékcsoportok a CB Rendszerben

Biztonsági és EMC vizsgálatot ajánlunk a CB eljárás szerint a következő az IECEE által kategorizált elektrotechnikai termékcsoportokra:

 • Információtechnikai és irodai berendezések pl. IEC 60950, IEC 60825, IEC 62368
 • Szórakoztató elektronika pl. IEC60065, IEC 60950, IEC 62368
 • Háztartási és hasonló készülékek pl. IEC 60335
 • Akkumulátorok pl. IEC 62133
 • Világítástechnika pl. IEC 60598, IEC 61347
 • Orvosi villamos készülékek pl. IEC 60601
 • Mérő-, vezérlő és laboratóriumi készülékek pl. IEC61010
 • Elektromágneses összeférhetőség pl. CISPR14, IEC 60601 stb.
 • Biztonsági transzformátorok és hasonló berendezések pl. IEC 61558
 • Hordozható villamos szerszámok pl. IEC 60745
 • Egyebek pl. IEC 60825
 • Szerelési anyagok és csatlakozó eszközök pl. IEC 60884, IEC 60309, IEC 61058
 • Készülékkapcsolók és automatikus szabályozók villamos háztartási készülékekhez pl. IEC 60730
 • Fotóvoltaikus eszközök pl. IEC 61730
 • Szerelési védőberendezések pl. IEC 60898
 • Kisfeszültségű, nagy teljesítményű kapcsoló berendezések pl. IEC 60947
 • Kábelek és vezetékek
 • Ipari automatika pl. IEC 60204
 • Villamos járművek pl. IEC 61851
 • Kondenzátorok és alkatrészek pl. IEC 60252
 • Energiahatékonyság
 • Veszélyes anyagok
 • Villamos játékok

Közvetlen nemzetközi piacra jutás Velünk, az Ön tapasztalt partnerével

A TÜV Rheinland tapasztalt partner az IECEE CB Rendszerre és az elektrotechnikai termékekre vonatkozó szakmai szolgáltatások területén.

A négy Tanúsító szervezetünk Németországban, Magyarországon, az Egyesült Államokban és Japánban, valamint különféle egyéb nemzetközi telephelyünk világszerte segít Önnek a megfelelő nemzeti tanúsítási jelek és jóváhagyások kérelmezésében. Helyi kapcsolataink ismerik a célpiac szabályozó követelményeket, ezáltal átfogó szolgáltatást tudunk kínálni a Piacra jutási szolgáltatásunk részeként.

Gyakran feltett kérdések

Az összes eredmény mutatása Az összes elrejtése

1. Mi az IECEE CB Rendszer?

Az IECEE CB Rendszer vagy röviden CB Rendszer egy nemzetközi rendszer a villamos és elektronikus alkatrészek, működtető berendezések és termékek vizsgálati eredményeinek és tanúsítványainak kölcsönös elfogadására. A résztvevő országok és tanúsító szervezeteik közötti többoldalú egyezményen alapul. Az IECEE CB Rendszer elsődleges célja, hogy megkönnyítse az elektrotechnikai termékek nemzetközi kereskedelmét, egyszerűbb utat ajánlva a gyártóknak, hogy világszerte megszerezzenek országspecifikus tanúsítványokat.

2. Mire törekszik az IECEE CB rendszer?

Az IEC (Nemzetközi Elektrotechnikai Bizottság) használja az IECEE fogalmat, hogy leírja „IEC Rendszer a villamos és elektronikus alkatrészek, berendezések és termékek megfelelőség vizsgálatára és tanúsítására”. A „CB” egyszerűen a „Tanúsító szervezetet” jelenti.

3. Mi a CB Rendszer alapja?

A CB Rendszer a nemzetközi IEC szabványokon alapul. Ahol a nemzeti szabványok nem teljesen harmonizáltak az IEC szabványokkal, ott a nemzeti szabályozási követelményeket és különleges nemzeti feltételeket a CB Rendszerben figyelembe lehet venni. Ez csak akkor lehetséges, ha ezeket hivatalosan kinyilatkoztatták az IECEE titkárságának, és részletesen benyújtották további közzététel céljából.

4. Mely tanúsító szervezetek vehetnek részt a CB Rendszerben?

Bármely ország, amelyik tagja az IEC-nek jelölheti nemzeti tanúsító szervezeteit a CB Rendszerbe. Ez feltételezi, hogy a nemzeti szabványokat abban az országban harmonizálták az IEC szabványokkal. Bármely az IEC szabványoktól való eltérést vagy különbséget nyilvánosan ki kell nyilatkoztatni és be kell nyújtani az IECEE titkárságnak közzétételre. Ráadásul minden nemzeti tanúsító szervezetnek (NCB) kérelmet kell benyújtania a különleges IEC szabványok elismerésére, amelyeket alkalmazni kíván a CB Rendszer részeként. Minden kérelmezőt értékelni fog egy csapat, amely a tagok által alkalmazott szakértőkből áll (NCB-k és CBTL-ek), hogy igazolják a megfelelőséget egyenként az ISO/IEC 17065 és az ISO/IEC 17025 szabványokban meghatározott követelményeknek. Az IECEE-nek jelenleg 50 tagszervezete és körülbelül 500 CB vizsgáló laboratóriuma (CBTL) van. A CBTL egy vizsgáló laboratórium, amelyet elismertek a CB Rendszer szerint és ezért végezhetnek vizsgálatot és kiadhatnak CB vizsgálati jegyzőkönyveket egy, vagy több termékkategóriára.

Bennünket négy NCB képvisel a rendszerben Németországban, Magyarországon, az Egyesült Államokban és Japánban, és 60-nál több CBTL-lel is rendelkezünk világszerte, így az Ön közelében is.

5. Mi az eljárás a CB Rendszer használatakor?

Az elektrotechnikai termékek gyártója vagy annak képviselője kérelmezi egy NCB-nél a terméktanúsítást a CB Rendszer szerint. Egy CBTL megvizsgálja a termékmintát a vonatkozó IEC szabványoknak való megfelelőség szempontjából. Ha a termékek megfelelnek a vonatkozó IEC szabványoknak, akkor a CBTL kiadja vizsgálati jegyzőkönyvet és az NCB kiadja a CB vizsgálati tanúsítványt az adott vizsgálati jegyzőkönyv alapján.

A gyártók kérhetik az NCB-t, hogy kiegészítő termékvizsgálatokat végezzen annak érdekében, hogy megszerezhesse a termékeire előírt tanúsítási jeleket a különböző célpiacokon. Ha a gyártó már rendelkezik CB tanúsítvánnyal és vizsgálati jegyzőkönyvvel, bármelyik NCB, amelyik részt vesz a CB Rendszerben és elfogadja a CB tanúsítványokat, ajánlhat további vizsgálatokat e tanúsítványok alapján, ha ezek a vizsgálatok szükségesek a termék piacra helyezése előtt.

Mint az IECEE Rendszer régi tagja rendelkezünk széleskörű, az országspecifikus szabályozó követelményekre vonatkozó tapasztalattal és szakértőkkel.

6. Melyek a CB Rendszer előnyei?

A CB Rendszer sok előnyt kínál különösen a gyártóknak, akik termékeiket a CB Rendszerben résztvevő országokba exportálják. Választhatnak egy NCB-t, akár egyetlen NCB-t, amely elvégzi a termékvizsgálatot és bármely kiegészítő vizsgálatot, amely szükséges mielőtt a termékeket a további célpiacokra bocsátják, és használják a CB vizsgálati jegyzőkönyveket és tanúsítványokat az országspecifikus tanúsítási jelek megszerzésére.

A CB Rendszerben résztvevő NCB-ket arra ösztönzik, hogy elsőbbséget adjanak azoknak a tanúsítási kérelmeknek, amelyek létező CB tanúsítványokon alapulnak. A CB Rendszeren alapuló tanúsítások ezért kevesebb időbe és pénzbe kerülnek.

7. Milyen termék kategóriákra és szabványokra terjed ki a CB Rendszer?

A CB Rendszer a termékek széles körére kiterjed: IT és irodai berendezések, háztartási, fogyasztói elektronika és készülékek, világítási rendszerek, mérőberendezések és orvosi villamos eszközök. A CB Rendszer biztonsági vizsgálatát és EMC vizsgálatát ajánljuk az IECEE által kategorizált villamos termékcsoportokra.

 • Információtechnikai és irodai berendezések pl. IEC 60950, IEC 60825, IEC 62368
 • Szórakoztató elektronika pl. IEC60065, IEC 60950, IEC 62368
 • Háztartási és hasonló készülékek pl. IEC 60335
 • Akkumulátorok pl. IEC 62133
 • Világítástechnika pl. IEC 60598, IEC 61347
 • Orvosi villamos készülékek pl. IEC 60601
 • Mérő-, vezérlő és laboratóriumi készülékek pl. IEC61010
 • Elektromágneses összeférhetőség pl. CISPR14, IEC 60601 etc.
 • Biztonsági transzformátorok és hasonló berendezések pl. IEC 61558
 • Hordozható villamos szerszámok pl. IEC 60745
 • Egyebek pl. IEC 60825
 • Szerelési anyagok és csatlakozó eszközök pl. IEC 60884, IEC 60309, IEC 61058
 • Készülékkapcsolók és automatikus szabályozók villamos háztartási készülékekhez pl. IEC 60730
 • Fotóvoltaikus eszközök pl. IEC 61730
 • Szerelési védőberendezések pl. IEC 60898
 • Kisfeszültségű, nagy teljesítményű kapcsoló berendezések pl. IEC 60947
 • Kábelek és vezetékek
 • Ipari automatika pl. IEC 60204
 • Villamos járművek pl. IEC 61851
 • Kondenzátorok és alkatrészek pl. IEC 60252
 • Energiahatékonyság
 • Veszélyes anyagok
 • Villamos játékok

8. Mi a különbség a CE jelölés és a CB tanúsítvány között?

A CE jelölés és a CB tanúsítványok teljesen különböző dolgok:

A CE jelölés egy, a gyártótól származó nyilatkozat arról, hogy a terméke megfelel az európai piac által megállapított, összes vonatkozó jogi szabályozásnak. A gyártó vagy az Európai Unióban bejegyzett képviselője alkalmazza a CE jelölést és ezáltal átveszi a teljes felelősséget, kinyilatkoztatva, hogy a termék megfelel az EU jog minden vonatkozó követelményének, illetve egyenként az európai irányelveknek. A CB Rendszer részeként, egy nemzeti tanúsító szervezet (NCB), egy független harmadik fél szerepében, ellenőrzi, hogy az elektrotechnikai termék megfelel-e a vonatkozó és kiadott IEC szabványoknak.

9. Hogyan mondhatja el, ha egy elektrotechnikai termékét a CB Rendszerben tanúsították?

A forgalmazókat és importőröket el lehet látni a CB tanúsítvány egy másolatával. A CB Rendszerben részvevő összes NCB jegyzéke megtalálható az IECEE weboldalán.

Kapcsolatfelvétel

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

További szolgáltatások

Elektromágneses összeférhetőség (EMC)

Elektromágneses összeférhetőség vizsgálat és tanúsítás szolgáltatások | TÜV Rheinland

Az orvosi termékektől a vezetéknélküli eszközökig és azokon túl EMC szolgáltatásaink fenntartják az Ön termékeinek megfelelőségét.

Több

Fényforrások, lámpatestek és LED-ek vizsgálata

 Lámpavizsgálat – TÜV Rheinland Lámpák, világítótestek és LED-ek tanúsítása

Megvizsgáljuk LED fényforrásait és lámpatesteit a rájuk vonatkozó szabványok és irányelvek szerint.

Több

GS jel

A GS jel minőségi jel

A megvizsgált biztonság nyugalmat nyújt ügyfeleinek.

Több

Az utolsó megáltogatott szolgáltatási oldal