current language
Hungary Elérhető az alábbbi nyelveken:
vagy válassza ki az Ön TÜV Rheinland régiójának/országának honlapját
translation missing: core_choose_country

Akusztikus Emisszió

Akusztikus Emisszió – TÜV Rheinland

Akusztikus emissziós vizsgálat a biztonság érdekében, nyomástartó berendezés

A nyomástartó berendezések épségének ellenőrzése elengedhetetlen a biztonságos üzemeltetéshez és a berendezés védelméhez. Amikor egy anyagban feszültség keletkezik vagy belső változások sorozatán megy át, akkor energia szabadul fel az anyag belsejében, helyi forrásokból, amelyek hanghullámokat hoznak létre.

Az EN 15495: 2007 és az EN 14584: 2005 iparági szabványoknak megfelelően elvégzett akusztikus emissziós vizsgálat egy roncsolásmentes módszer a terjedő repedések, korróziók korai felismerésére. Ez a technika rávilágít az aktív hibára, vagy a feszültséggyűjtő területekre, amelyek veszélyeztethetik a berendezések integritását, biztonságát.

A vizsgálat során kibocsátott hanghullámokat kísérjük figyelemmel, melyek az Ön számára az optimális biztonság garantálásához szükséges információkat adják. Akusztikus emissziós vizsgálati szolgáltatásainkkal segítünk Önnek a nyomástartó berendezések bármilyen hibája elleni intézkedések megtervezésében, és végrehajtásában.

Sok éves tapasztalatunk a vizsgálómérnöki szakértelemmel párosítva, lehetővé teszi számunkra az Ön igényeihez igazított, megbízható, időszerű és költséghatékony ellenőrzéseket.

Egyeztessen vizsgálómérnökünkkel!

Roncsolásmentes anyagvizsgálat korrózió és hiba észlelésre

Az innováció eredményeként a bonyolultabb geometriák bevezetésével a nyomástartó berendezések biztonságos üzemeltetése egyre nagyobb kihívást jelent. Olyan akusztikus emissziós módszereket alkalmazunk, amelyek megkerülik az ilyen jellegű karbantartás során gyakran felmerülő nehézségeket. Átfogó módszerünk nem igényel jelentős szerelési munkálatokat vagy leállítást; üzemelés során elvégezhető, így idő hatékony megoldást jelent.

Ezen kívül a módszer nem igényli személyzet jelenlétét a berendezésben, ill. víz vagy energia bevezetését a berendezésbe. Ez lehetővé teszi a teljes nyomástartó berendezés figyelését és ellenőrzését, beleértve a tartályt és a hegesztett kötéseket egyaránt.

Megvizsgáljuk magának a berendezésnek a kibocsátott energiáját, mely során azonnali visszajelzést kapunk; elemezzük az eredményeket, lehetővé téve a biztonsági intézkedések meghozatalát, például a megfelelő nyomás szint meghatározását a korai szakaszban. Ez egy holisztikus megközelítés, mely nem csak a lokalizált területet vizsgálja, de a nyomástartó berendezések szerkezetének globális területét is.

Beavatkozásmentes akusztikus emissziós vizsgálat

Akusztikus emissziós vizsgálat
Az akusztikus emissziós vizsgálatot gyakran a nyomáspróbával összekötve végzik.

Az akusztikus emissziós vizsgálat során legalább három akusztikus emissziós érzékelőre van szükség, melyek a szerkezet külső oldalára vannak felszerelve, háromszög alakban, hogy a hibákat azonosítsák a kibocsátott akusztikus hullámok révén.

A vizsgálat három fő lépése

  1. A tesztelés előtt csillapodási mérést kell végezni az érzékelők helyzetének megtervezéséhez.
  2. Az érzékelők válaszát ellenőrizni kell, és az összegyűjtött adatokat rögzíteni a teljes és megbízható értékelés érdekében.
  3. Az adatértékelés befejezése után az ügyfélnek jelentést készítünk, amely felsorolja azokat a területeket, amelyek roncsolásmentes ellenőrzést igényelnek.

Az akusztikus emissziós vizsgálat egy olyan módszer, amelyet széles körre és nyomástartó berendezésekre lehet alkalmazni:

  • Csövek
  • Tartályok
  • Gömbtartályok
  • Szálerősítésű anyagok
  • Benzinkút tartályok és konténerek
  • Gáz- és hidrogéntartályok

Páratlan tapasztalat az akusztikus emissziós módszerek területén

Több mint húsz éves tapasztalattal rendelkezünk a fejlett NDT technikák és speciális alkalmazások területén. Vizsgáló csoportunk a világ egyik legjobb erőforrással rendelkezik. A berendezések fejlesztésében, az ellenőrzési megoldásokban és az akkreditált képzésekben való széles körű részvételünk bizonyítja elkötelezettségünket és vezető szerepünket ebben az ágazatban.

Tudjon meg többet a testreszabott akusztikus emissziós megoldásokról.

Kapcsolatfelvétel

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

További szolgáltatások

Corrosion Mapping Services

Phased Array (PA)

Time of Flight Diffraction

High Temperature Testing and Inspection

Az utolsó megáltogatott szolgáltatási oldal