current language
Netherlands beschikbaar in de volgende talen:
...of selecteer uw land

Geavanceerde NDO opleidingen

Geavanceerde NDO opleidingen

Geavanceerde NDO opleidingen

Het toenemend gebruik van geavanceerde ultrasone testtechnieken bij de inspectie van industriële installaties heeft TÜV Rheinland Sonovation ertoe bewogen, NDO opleidingen te ontwerpen om deze kennis over te dragen, in het bijzonder voor de ultrasone TOFD (time of flight diffraction), en Phased Array (PA) technieken en critical defect sizing. Wij bieden op maat gesneden geavanceerde NDO opleidingen met trainers die gedurende vele jaren een brede praktische en theoretische kennis hebben opgedaan.

De cursussen zijn beschikbaar om een formele NDO kwalificatie te verkrijgen of kunnen worden aangepast aan de wensen van de klant, zoals een opleiding voor managers en technisch ontwerpers of voor personeel op het gebied van kwaliteitsbewaking / -controle (QA / QC) om NDO inspectieresultaten te interpreteren en te beoordelen.

Wij zijn geaccrediteerd om NDO opleidingen in overeenstemming met de ISO 9712 standaard (voorheen Europese norm EN 473) en de aanbevolen praktijken van de American Society for Non-Destructive Testing (ASNT) aan te bieden. Onze cursussen worden gegeven in het Engels, Duits en Nederlands.

Voordelen van onze NDO opleidingen in één oogopslag

Door gebruik te maken van de opleidingen aan de erkende TÜV Rheinland Sonovation Training School voor geavanceerde NDO profiteert u van:

 • Goed gekwalificeerde trainers met een gedegen kennis van zaken.
 • Kennisoverdracht van jarenlange ervaring op het gebied van geavanceerde niet-destructieve inspectie technieken.
 • Behandeling van uitgebreide praktische en theoretische aspecten.
 • Geaccrediteerde opleidingen.
 • Onze internationale achtergrond.
 • Een certificaat dat wordt erkend door de meeste werkgevers, overheidsinstanties en derden.
 • De keuze tussen de systemen van personeelscertificatie in niet-destructief testen volgens PCN (UK), HobéonSKO (NL) en SectorCert (D).

Aarzel niet om contact op te nemen met TÜV Rheinland voor meer informatie over hoe uw organisatie van onze NDO opleidingen kan profiteren.

TOFD opleiding

TÜV Rheinland Sonovation biedt TOFD opleidingen aan die volledig zijn geaccrediteerd volgens de internationale ISO 9712 standaard (voorheen Europese norm EN 473), een gestandaardiseerde opleidings- en kwalificatierichtlijn die door alle lidstaten van de Europese Unie wordt aanvaard. Daarnaast kunnen deelnemers een ASNT SNT TC 1a certificatie verkrijgen.

Onze TOFD opleidingen zijn beschikbaar in de volgende modules:

 • Driedaagse TOFD opleiding: Deze cursus is voor iedereen die kennis wil opdoen met betrekking tot de principes, theorie en praktijk en die in staat wil zijn om de techniek voor verschillende toepassingen te specificeren.
 • Vijfdaagse TOFD opleiding: Deze cursus biedt meer diepgaande theorie, praktijk en instructies over de analyse van gegevens. Deze vijfdaagse cursus is inclusief een toelichting over de respectievelijke codes en normen.
 • Achtdaagse TOFD opleiding: Deze cursus biedt alle diepgaande theorie, praktijk en data-analyses die nodig zijn voor de ISO 9712 (voorheen EN 473) of ASNT-SNT-TC-1A niveau 2 certificering. Voor de certificering als ISO 9712 TOFD niveau 2 operator is een geldig ISO 9712 / EN 473 UT-certificaat niveau 2 vereist.

Phased array opleiding

TÜV Rheinland Sonovation biedt Phased Array opleidingen die volledig zijn geaccrediteerd volgens de internationale ISO 9712 standaard (voorheen Europese norm EN 473), een gestandaardiseerde opleidings- en kwalificatierichtlijn die door alle lidstaten van de Europese Unie wordt aanvaard. Daarnaast kunnen deelnemers een ASNT SNT TC 1a certificering verkrijgen.

Onze Phased Array opleidingen zijn beschikbaar in de volgende modules:

 • Driedaagse Phased Array opleiding: Deze cursus is voor iedereen die kennis wil opdoen met betrekking tot de principes, theorie en praktijk en die in staat wil zijn om de techniek voor verschillende toepassingen te specificeren.
 • Vijfdaagse Phased Array opleiding: Deze cursus biedt meer diepgaande theorie, praktijk en instructies over de analyse van gegevens. Deze vijfdaagse cursus is inclusief een toelichting over de respectievelijke codes en normen.
 • Achtdaagse Phased Array opleiding: Deze cursus biedt alle diepgaande theorie, praktijk en data-analyses die nodig zijn voor de ISO 9712 (voorheen EN 473) of ASNT-SNT-TC-1A niveau 2 certificering. Voor de certificering als ISO 9712 Phased Array niveau 2 operator is een geldig ISO 9712 / EN 473 UT niveau 2 certificaat vereist.

Critical defect sizing opleiding

De opleiding voor critical defect sizing is samengesteld voor de huidige houders van PCN niveau 2 technicus ultrasone lasinspectie. Na het succesvol afronden van de opleiding zijn de deelnemers in staat defecten te dimensioneren binnen een tolerantieniveau dat overeenstemt met de mogelijkheden van de ultrasone methode.

Behandelde onderwerpen tijdens de opleiding:

 • Productie van geluidbundelplots voor relevante tasters
 • Praktisch onderzoek van kunstmatige simulaties om nauwkeurigheid van het plotten te beoordelen
 • Bespreking van de relevante normen, waaronder British Standards (BS) en de Europese normen (EN)
 • De productie van de afstand amplitudecurves (DAC) en gevoeligheidsniveaus
 • Bespreking over echodynamische patronen
 • Rapportageformaten
 • Praktische defectdimensionering bij diverse lasverbindingen.

Dit is wellicht ook interessant voor u

Hoge Temperatuur Inspectie

TÜV Rheinland voert ultrasone inspecties uit op temperaturen tot 500 °C.

meer

Lastechniek

Lastechniek

TÜV Rheinland deskundigen kunnen een breed gamma aan technische lastesten voor verschillende industrieën verwezenlijken

meer

Phased array ultrasoon onderzoek

Phased array-inspectie | TÜV Rheinland

Wij evalueren de kwaliteit van componenten en potentiële risico's met behulp van geavanceerde phased array ultrasone inspecties (PAUT).

meer

Time of Flight Diffraction (ToFD)

Time Of Flight Diffraction (TOFD) is de meest betrouwbare techniek voor detectie en meting van lasdefecten.

meer

Ultrasonisch Onderzoek (UT)

Ultrasonisch Onderzoek (UT)

Detecteer kleine gebreken of afwijkingen in een product met TÜV Rheinland’s Ultrasonische Onderzoeksdienst

meer

Contact

Neem contact met ons op!

Neem contact met ons op!

Laatst bezochte servicepagina's