current language
Netherlands beschikbaar in de volgende talen:
...of selecteer uw land
translation missing: core_choose_country

Vloerbedekking

Vloerbedekking

Testen van vloerbedekking

De vloer onder uw voeten is net zo belangrijk als het plafond boven uw hoofd. U wilt kunnen garanderen aan uw klanten dat gebruikte materialen in de vloerbedekking voldoen aan internationale eisen ten aanzien van veiligheid en gebruik.

Als een geaccrediteerd en onafhankelijk testinstituut, voeren wij chemische- en mechanische testen uit op vloerbedekking om zeker te zijn dat deze producten voldoen aan nationale en internationale eisen. Onze testen zijn gefocust op het classificeren van vloerbedekking, bepalen van de levensduur, bepalen van het brandgedrag, emissie van vluchtige organische stoffen (VOC) en het aanwezig zijn van gevaarlijke stoffen. Onze langdurige expertise en kennis van regelgeving kunt u gebruiken voor het certificeren van uw producten, bijvoorbeeld voor CE.

Onze expertise heeft betrekking op alle soorten vloerbedekking, met uitzondering van parket en omvat:

 • Vloerkeden/karpetten en lopers
 • Textiele vloerbedekkingen, kamerbreed en tegels
 • Veerkrachtige vloerbedekking zoals: PVC, vinyl, rubber, linoleum, polyurethaan en modulaire multilayer producten.
 • Harde vloeren zoals: laminaat en parket
 • Vuilinloop matten/deurmatten/Entree matten
 • Ondervloeren voor onder tapijt, laminaat of PVC click vloeren

Vraag onze specialisten om onderzoek uit te voeren naar de kwaliteit en veiligheid van uw producten. Indien nodig kunnen wij classificeren en certificeren volgens wettelijke richtlijnen, industrie en/of vrijwillige standaarden. Door ons te vragen kunt u garanties afgeven naar uw klanten.

Wij verlenen onze service ook aan producenten, distributeurs en importeurs van buiten de Europese Unie om de producten hier op de markt te brengen.

Onze Diensten

TÜV Rheinland biedt u het volgende voor het testen en certificeren van uw vloerproducten:

 • CE markering: Wij testen en certificeren uw producten volgens Europese bouwproducten wetgeving (CPR) 305/2011/EU. We zijn genotificeerd voor EN 14041 en EN 14904.
 • Inspectie in de fabriek “Factory Production Control (FPC)” audits in combinatie met ISO 9001 en/of andere certificatie schema’s zijn mogelijk.
 • Product classificatie en testen van additionele eigenschappen volgens relevante standaarden zoals EN 1307, ISO 10582, EN 16511 of ISO 24011
 • VOC-metingen, volgens ISO 16000-9 en EN 16516 met toetsing aan de locale wetgeving of het TÜV Rheinland protocol (2PfG S 0158).
 • Geluidsmetingen, het vaststellen van het loopgeluid volgens EN 16205, de geluidsabsorptie volgens ISO 354 en contactgeluidsreductie volgens ISO 10140 en ISO 717-2.
 • Brandgedrag en het classificeren het product volgens EN 13501-1 inclusief klasse voor rookontwikkeling.
 • Slipmetingen, het bepalen van de stroefheid van de vloer op locatie of in het laboratorium. Dynamische wrijvingscoefficient volgens EN 13893. Bepalen van de R-klasse volgens EN 16165 annex B (voorheen DIN 51130) of de hellingsproef op blote voeten in combinatie met water volgens EN 16165 annex A (voorheen DIN 51097..
 • Het geven van normatieve ondersteuning. Arbitrage, gebaseerd op onze kennis van regelgeving en ervaring.
 • CE markering en inspectie op locatie (FPC audits) volgens de Europese norm 14041 en EN 14904.
 • Registratie van uw producten bij TÜV Rheinland.

CE Markering voor vloerbedekking

Vloerbedekking, geïmporteerd naar of geproduceerd in de Europese Unie (EEA) moet voldoen aan Europese regels. CE markering is verplicht en omvat veiligheid en gezondheid van producten verkocht in de Europese markt.

"CE" is een afkorting voor de Franse woorden "Conformité Européene" en kan vertaald worden als "Europese Conformiteit". De gebruikte term "CE Markering" is een verklaring van de producent dat zijn product(en) voldoen aan de essentiële eisen beschreven in de genoemde richtlijn.

Vloerbedekkingen worden beschouwd als bouwmateriaal en moeten daarom voldoen aan “Construction Products Regulation” (CPR) 305/2011/EU. TÜV Rheinland Nederland is Notified body voor EN 14041 en EN 14904. Als Notified body kunnen wij u van dienst zijn voor het uitvoeren van de initiële testen. Voor systeem 1 producten (producten gemaakt met brandvertrager) dient dit proces aangevuld te worden met monstername, factory production control audit en certificering.

Wij begeleiden uw graag in dit traject zodat u er er zeker van bent dat uw product voldoet aan de wettelijke vereisten én aan de productspecificaties van de industrie.

Contactgeluid reducerende ondervloeren

We certificeren ondervloeren volgens Het certificeringstraject is opgesteld door TÜV Rheinland . onderdeel hiervan zijn testen volgens ISO 10140 (deel 1-5) en ISO 717-2.

Het 10dB-keurmerk is een vrijwillige certificering van ondervloeren dat consumenten helpt de beste ondervloeren te kiezen op de markt. Ons keurmerk kan worden toegekend aan ondervloeren die het geluid met minimaal 10 dB ΔLlin reduceren.

Het TÜV Rheinland-keurmerk staat al meer dan 140 jaar voor kwaliteit en veiligheid. Het gebruik van het keurmerk op producten, verpakkingen en uw website geeft een boost aan uw marketingstrategie.

Contact

TÜV Rheinland Nederland B.V.

Hein-Jan Schuiteman, Field Sales Executive Neem gerust contact op voor meer informatie!

Contact

Neem contact met ons op!

Neem contact met ons op!

Dit is wellicht ook interessant voor u

REACH

REACH

Registratie, Evaluatie, en Authorisatie van Chemicaliën.

meer

TOXPROOF

TOXPROOF

Beschermd tegen Schadelijke Stoffen Dankzij het TOXPROOF Certificaat

meer

Laatst bezochte servicepagina's