current language
Netherlands beschikbaar in de volgende talen:
...of selecteer uw land

Beoordeling fotovoltaïsche schittering en verblinding door de zon

Beoordeling zonverblinding | TÜV Rheinland

Bescherming tegen gevaarlijke reflectie door beoordeling zonverblinding

Belangrijkste effecten van zonverblinding: Wij ondersteunen u met de analyse van schittering en verblinding of beoordeling van zonverblinding | TÜV Rheinland
Wij ondersteunen u met de analyse van schittering en verblinding om schadelijke effecten van zonverblinding te voorkomen.

Zonnestralen die worden gereflecteerd door zonnepanelen kunnen onbedoeld zorgen voor vervelende en zelfs gevaarlijke verblinding. Alhoewel er op dit moment nog geen duidelijke, voor algemene toepassing geschikte richtlijnen of voorschriften bestaan voor de evaluatie van de schittering, trachten verantwoordelijke ontwikkelaars, fabrikanten en eigenaren van de systemen desalniettemin de schittering en verblinding waar mogelijk te voorkomen. Piloten, machinisten, automobilisten, werknemers in gebouwen met veel ramen en mensen die wonen in buurten met zonnepanelen kunnen hier last van hebben en moeten worden beschermd tegen onacceptabele overlastgevende en zelfs gevaarlijke lichtuitingen die worden veroorzaakt door de weerkaatsing van de zon.

Vrijwillige en verplichte beoordelingen van schittering en verblinding door de zon zijn bijzonder nuttig gebleken bij het voorkomen van plotselinge flitsen van fel licht, beperkt zicht of tijdelijke verblinding. Toch dient elk geval afzonderlijk te worden onderzocht en beoordeeld, daar de draagwijdte van de overlast niet alleen afhankelijk is van de meetbare technische parameters maar ook van concrete omgevingsomstandigheden en subjectieve beleving.

Onze beoordeling van schittering en verblinding pakt de veiligheidsproblemen rond de reflectie al in een vroeg stadium aan. Wij voeren een hypermoderne simulatie uit om de reflectierisico's die van invloed kunnen zijn op mensen op hun werkplek, in openbare en privéruimtes en op wegen en verkeersknooppunten, zorgvuldig in kaart te brengen en te analyseren.

Wij zijn een onafhankelijke dienstverlener met meer dan 30 jaar ervaring in de zonne-energiebranche. Werk met ons samen en profiteer van de voordelen van het werken met onze experts over de hele wereld en de toegang tot speciaal ontwikkelde softwaretools, bestemd voor de beoordeling van schittering en verblinding.

Garandeer de kwaliteit en veiligheid van uw PV zonne-energiesysteem. Neem vandaag nog contact met ons op!

Bescherm opbrengst en gemeenschap met een vakkundige reflectiebeoordeling

Wij verzorgen diensten ter beoordeling van schittering en verblinding om u te helpen de risico's van oppervlaktereflectie te minimaliseren daar deze, in het ergste geval, levensgevaarlijke consequenties kunnen hebben. Deze diensten stellen u in staat om te voldoen aan de regelgeving van de luchtvaart en het wegverkeer alsmede aan de wetgeving inzake emissies. Onze experts zorgen voor solide veiligheidsoplossingen die aansprakelijkheid verminderen en opbrengsten beschermen. De diensten rond de zonverblinding worden vanuit één hand uitgevoerd om zo tijd en geld te besparen.

Onze analyse van schittering en verblinding door de zon voor PV-modules en -systemen

Onze complete diensten stellen de directe reflectieparameters vast door gebruik te maken van simulaties, gebaseerd op de specifieke zonneboog, de azimuthoek van de zon en de opstelling van de specifieke module. De resultaten worden geëvalueerd met inachtneming van het landschap, obstructies, dagelijkse en seizoensgebonden schitteringperioden en het type glas dat de module bedekt.

Wij voeren de beoordeling van schittering en verblinding uit voor zonnepanelen die gebruikt moeten worden op commerciële locaties waar ze invloed kunnen hebben op de veiligheid van het vliegverkeer, treinen en auto's. Deze beoordeling kan ook worden gebruikt om het comfort en de veiligheid van mensen in openbare en particuliere gebouwen te garanderen. Onze analyse stelt de invloed van de schittering en verblinding vast op basis van de geografische locatie en de ontwerpdetails van het PV-systeem. Wij kunnen talrijke ontwerpvariaties simuleren om het risico op verblinding te minimaliseren.

Onze specialisten stellen een eindrapport op met op maat gemaakte oplossingen die erop gericht zijn de kwaliteit van uw producten en installaties te verbeteren en het risico voor uw bedrijf en de gemeenschap waarin u actief bent, te beperken.

Uw vertrouwde PV-partner voor de beoordeling van zonverblinding

Ons bijzondere team van experts met uitgebreide ervaring in de zonne-energiebranche staat voor u klaar om u overal ter wereld van dienst te zijn. Wij maken gebruik van een state-of-the-art simulatietool dat speciaal ontworpen is om de reflectie van alle perioden van het jaar na te bootsen en potentiële verblindingsmomenten aan te wijzen. Op basis van onze nauwkeurige en betrouwbare beoordeling van de zonverblinding kunnen wij aanpassingen in het ontwerp voorstellen en effectieve aanbevelingen doen om de risico's met betrekking tot uw PV-modules en -systemen tot een minimum te beperken.

Profiteer van onze ervaring. Neem contact met ons op voor meer informatie!

Nieuwsbrief zonne-energie

  • Gratis nieuwsbrief per e-mail
  • Feiten en nieuws uit de wereldwijde zonne-energiesector

Compleet serviceportfolio

Diensten voor zonne-energie en fotovoltaïsche systemen

Diensten voor PV-systemen

Dit is wellicht ook interessant voor u

Certificering van fotovoltaïsche componenten

Testen van fotovoltaïsche componenten

Wees succesvol op de fotovoltaïsche markt met aangetoonde veilige, duurzame en betrouwbare zonne-energietechnologie!

meer

Fotovoltaïsche Modules

Fotovoltaïsche Modules

Kwalificeren en verklarende fotovoltaïsche modules.

meer

Glastesten voor toepassingen op het gebied van thermische zonne-energie

Glastesten voor toepassingen op het gebied van thermische zonne-energie

Wij kunnen uw glas producten voor thermische zonne-energie toepassingen testen en certificeren.

meer

Testen en certificeren van glas

Testen en certificeren van glas

Maak gebruik van onze wereldwijde glascertificatieervaring.

meer

Thermische Zonnesystemen

Thermische Zonnesystemen

De Kracht van de Zon aftappen om Energie op te wekken.

meer

Contact

Neem contact met ons op!

Neem contact met ons op!

Laatst bezochte servicepagina's