current language
Spain disponible en els següents idiomes:
... o tria la pàgina del país

Certificació FSC® i PEFC: Gestió forestal

Certificació FSC® i PEFC: Gestió forestal

De confiança - i tingui cura dels Boscos

FSC® és una de les iniciatives més importants per a la promoció d'una gestió forestal responsable a nivell mundial. Aprofiti's de l'ús del logotip FSC® per als seus productes per demostrar així que els seus productes de paper i de fusta provenen de boscos gestionats de manera responsable mitjançant la certificació FSC® CoC.

Mitjançant la certificació de gestió forestal - FSC® CoC- vostè aconsegueix nous arguments de Màrqueting, i la revaloració de la seva imatge i productes com "sostenibles". Si la seva companyia compleix amb els estàndards del Consell de Gestió Forestal, podeu utilitzar el logotip FSC®, prova visible que els seus productes han superat el control de la cadena de producció per una gestió forestal sostenible.

We deliver FSC® certification services in association with DIN CERTCO.

Beneficis

Amb aquestes certificacions, vostè:

 • Demostra que els seus productes de Fusta provenen d'explotacions forestals sostenibles
 • Demostra la producció responsable i consum sostenible de productes d'explotacions forestals.
 • Reforça la confiança dels consumidors en els seus productes
 • Permet a empreses i consumidors prendre decisions de compra que beneficien als altres i al medi ambient i proporcionen valor al negoci
 • S'assegura que els seus productes tenen qualitat i obté un avantatge enfront de la competència mitjançant la racionalització de processos i l'estalvi en costos
 • Demostra el seu compromís amb la responsabilitat social corporativa, el medi ambient, i la societat
 • Millora el seu accés a grups i mercats objectiu, per als quals la protecció mediambiental és una prioritat

A qui va dirigit aquestes certificacions, FSC®/PEFC

Qualsevol empresa que treballa amb paper o Fusta pot ser certificada. Nosaltres auditem tot tipus d'empreses - des de processadors de fusta a fabricants de productes de consum en massa fets de paper o fusta. Empreses purament comercials - com a nexe dins de la cadena de processament - també es beneficien d'aquesta certificació.

La seva Certificació FSC® CoC / PEFC

Aprofiti's dels coneixements dels nostres experts per a una certificació reeixida. Mitjançant sessions informatives o una pre-auditoria opcional, que demostra on es troba el seu negoci.

Independent del procés de certificació, proporcionem formació per als seus empleats. No dubteu a preguntar

5 Passos per aconseguir el seu Certificat

1. Pre-auditoria

Un cop ens contracti per certificar el seu negoci, els nostres Auditors podran presentar-avaluar la seva auditoria, si s'escau

2. Auditoria de certificació-Etapa I

Abans de l'auditoria en si, nosaltres revisarem la seva documentació, per exemple, el manual d'instruccions de la norma FSC® o les directives del procés, per al compliment dels estàndards FSC®.

Vostè hauria de enviar-nos els documents aproximadament 3 setmanes abans de l'auditoria de certificació. Això ens permetrà aclarir qualsevol assumpte pendent per avançat. Abans de la data de la prova, nosaltres li notificarem sobre els resultats de la revisió de la documentació.

3. Auditoria de Certificació-Etapa II

Prenent com a base els principis del COC, els nostres Auditors passaran a revisar com els requeriments de l'estàndard FSC® es troben implementats in situ a la seva empresa. L'auditoria és duta a terme des de la base d'una llista de verificació sobre la FSC® i documentada en un informe sobre l'auditoria, que estarà disponible per a vostè després de l'auditoria.

4. Emissió del Certificat

Una vegada que s'hagin complert tots els criteris, la seva empresa rebrà el certificat, en el qual es posarà de manifest la implementació del seu sistema de gestió i la conformitat amb la norma FSC®. Els resultats seran comunicats per escrit i el certificat serà emès, incloent el logo de TÜV Rheinland i el logotip de Certipedia. El seu certificat FSC és vàlid per 5 anys, des de la data d'emissió i amb això l'ús del Logo FSC®.

5. Auditories de seguiment

Les nostres auditories anuals de seguiment l'ajudaran a optimitzar contínuament els seus processos.

6. Renovació de la Certificació

L'auditoria de renovació es porta a terme transcorreguts cinc anys, i l'ajudarà a desenvolupar processos de millora continus. Això posarà de manifest el seu compromís a llarg termini amb la qualitat davant els seus socis i clients.

¿Qué és la FSC®?

El Consell de Gestió Forestal, amb les sigles FSC®, va ser creat el 1993 a nivell mundial, de manera independent, com una organització sense ànim de lucre. El seu objectiu és garantir l'existència d'una gestió forestal responsable i sostenible. Avui en dia, existeixen diversos grups de treball en més de 80 països per garantir que les mesures de protecció forestal estan adherides i documentades. La certificació FSC® proporciona garantia creïble als consumidors, incloent els consumidors finals, mitjançant un codi de certificació per producte, demostrant que provenen d'explotacions forestals gestionades, fonts controlades, materials recuperats, o una barreja dels tres.

Certificació FSC® i FSC® CoC

Basat en els estàndards FSC®, reconeguts a nivell internacional, existeixen dos tipus de certificacions disponibles: La FSC® és per a la gestió responsable d'explotacions forestals, mentre que la FSC® CoC està dissenyada per a empreses en nivells més avançats de la cadena de producció. Els productes que porten el logotip FSC® han de passar per diverses fases - des del bosc fins al consumidor - i també a través dels processos de propietats múltiples i simples. La Cadena de Custòdia (COC) pot tenir diferent grandària. No obstant això, és essencial que tots els propietaris dins la cadena de producció estiguin certificats en FSC® CoC.

Enfocament de la Certificació

La certificació inclou prova d'origen de la fusta, volum de plausibilitat, i garantia de que cap fusta certificada ha estat barrejada amb fusta sense certificar. En totes les fases del processament i comercialització, la fusta certificada en FSC® és clarament reconeixible.

Enfocament del Producte

Emetem certificats FSC® i FSC® CoC per als següents productes:

 • Tot tipus de productes de fusta
 • Joguines
 • Mobles
 • Productes a base de fusta
  • Paper Paper
  • Embalatge
  • Taules
  • Pasta de paper

TÜV Rheinland recibe la autorización PEFC

El pasado mes de Julio, TÜV Rheinland recibió la Autorización PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification – Programa de reconocimiento de Sistemas de Certificación Forestal) para la certificación en España de la cadena de Custodia de Productos Forestales.

En un mundo cada vez más sensibilizado a los problemas de sostenibilidad, la certificación de Cadena de Custodía permite ofrecer transparencia en el mercado.

El objetivo de PEFC es asegurar que los bosques del mundo sean gestionados de forma responsable, y que su multitud de funciones estén protegidas para generaciones presentes y futuras. Para ello cuenta con la colaboración de propietarios y empresas del sector forestal, que apostando por la certificación de sus bosques e industrias, están asegurando la sostenibilidad del sector.

PEFC proporciona el marco para la aplicación de unas normas comunes acordadas internacionalmente, a todos sus sistemas de certificación nacional, y a los gestores forestales y empresas de transformación de productos forestales.

Los productos de origen forestal (madera, papel, corcho, setas, resinas, esencias...) certificados por PEFC garantizan a los consumidores que están comprando productos de bosques gestionados sosteniblemente. Escogiendo PEFC, los compradores pueden ayudar a combatir la corta ilegal y fomentar las principales funciones que juegan los recursos forestales como:

 • Contribuir al mantenimiento de numerosos ecosistemas y a la diversidad biológica.
 • Ser el sustento económico de muchas poblaciones rurales y el origen de una importantísima industria de transformación
 • Tener un papel social y cultural reconocido cada vez en mayor medida

No dude más, con la Certificación de la Cadena de Custodia , TUV Rheinland le ofrece demostrar que la madera u otros productos forestales utilizados por la industria de transformación, proceden de bosques gestionados de acuerdo a criterios de sostenibilidad. LA Certificación de la Cadena de Custodía constituye la etapa posterior a la certificación de los bosques y es un procedimiento necesario para poder asegurar, el uso de materias primas legales y sostenibles.

La certificación de Cadena de Custodia se basa en la norma, de aplicación mundial, “Cadena de Custodia de Productos Forestales-Requisitos” y ha sido desarrollada por PEFC cómo mecanismo de control de la trazabilidad de los productos forestales

Para más información no dude en contactarnos

Això també pot interessar-vos

Certificació segons la norma ISO 14001

Certificació segons la norma ISO 14001

Certifiqui el seu sistema de gestió ambiental ISO 14001 amb TÜV Rheinland

més

Verificació EMAS

Verificació EMAS

El sistema de gestió ambiental (SGA) de la Unió Europea

més

Contacte

Poseu-vos en contacte amb nosaltres!

Poseu-vos en contacte amb nosaltres!

Pàgines de serveis visitades recentment