current language
Netherlands beschikbaar in de volgende talen:
...of selecteer uw land

Erkende tests voor voertuigen, systemen en componenten

Testkeurmerken, testen van componenten en voertuigtests van TÜV Rheinland

Testkeurmerken en testrapportages bevestigen productkenmerken en kwaliteit

Typetests en de resulterende goedkeuringen bevestigen dat complete voertuigen, samenstellingen, systemen en componenten voldoen aan wettelijke bepalingen in specifieke markten. Autofabrikanten, leveranciers en importeurs vragen vaak ook om een bewijs van aanvullende productkenmerken. Maar hoe documenteert u objectief kenmerken zoals veiligheid, rendement, kwaliteit, milieuvriendelijkheid en conformiteit voor klanten en zakelijke partners?

Als toonaangevend leverancier van testdiensten voor de automobielindustrie beschikken wij over een wereldwijd netwerk van specialistische testlaboratoria en instituten. Dat betekent dat u kunt profiteren van geperfectioneerde processen en ervaring bij het verkennen van nieuwe markten. Wij voeren voor u de noodzakelijk tests bij onze instituten uit en certificeren conformiteit met wettelijke bepalingen, interne normen, industrienormen en/of OEM-specifieke normen. U ontvangt op basis hiervan gedetailleerde rapportages van experts en in sommige gevallen goedkeuringen met officiële en erkende testkeurmerken.

Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over ons brede scala test- en certificeringsopties. Maak gebruik van onze goede reputatie als een onafhankelijke testorganisatie voor uw marktsucces.

Meer informatie? Onze test- en certificeringsspecialisten helpen u graag.

Specialistische instituten en testlaboratoria voor het testen van voertuigen en componenten over de hele wereld

Uitgebreide producttests door TÜV Rheinland voor voertuigen, systemen en componenten.
We testen en inspecteren de veiligheid, bruikbaarheid en kwaliteit van voertuigen, systemen en componenten, waardoor u maar één leverancier nodig hebt.

Testrapportages en testkeurmerken van TÜV Rheinland wekken vertrouwen bij uw zakelijke partners. Vaak hebt u dergelijke onafhankelijke certificering nodig om toegang te krijgen tot nieuwe klanten en markten. Daarnaast hebben aantoonbare productkwaliteit en betrouwbaarheid een positief effect op de reputatie van uw bedrijf of merk.

Autofabrikanten met waardevolle merken in de openbaarheid profiteren van onze goede reputatie. Wij zijn een wereldwijd toonaangevende leverancier van uitgebreide oplossingen voor markttoegang, voertuigtests en typegoedkeuringen . Ons wereldwijde netwerk van testorganisaties biedt leveranciers de mogelijkheid om belangrijke tests lokaal uit te laten voeren en producten over de hele wereld te verkopen. En importeurs gebruiken onze gedocumenteerde testresultaten of afgegeven goedkeuringen om de consistente hoge kwaliteit van producten aan te tonen.

Kortom: de resultaten van ons werk bieden belangrijke concurrentievoordelen voor u en vergroten uw marktkansen over de hele wereld.

Testkeurmerken en testrapportages bevestigen unieke verkoopargumenten

Onze testprocedures focussen op fysische effecten op voertuigen, systemen en componenten. Met onafhankelijke testkeurmerken en testrapportages kunt u de specifieke kwaliteiten aantonen, de unieke verkoopargumenten benadrukken en uw omzet vergroten.

Onze gekwalificeerde laboratoria voeren een breed scala aan tests uit, zoals:

 • Testen van verlichtingstechnologie
 • Testen van wielen en banden
 • Sterkte-/materiaaltests op voertuig- en componentniveau
 • Simuleren van milieueffecten
 • Testen van accu's
 • Testen van elektrische/elektronische componenten
 • Testen van aandrijving- en voertuigcomponenten
 • Testen van interieur- en exterieurcomponenten van voertuigen
 • Testen van ruiten
 • Testen van uitlaatsystemen

In alle gevallen kunnen onze testprocedures stringenter zijn dan de wettelijke eisen en bevatten altijd een specifiek kwaliteitskenmerk.

Betrouwbare partner voor testen en certificering

Alle partijen in de wereldwijde automobielindustrie hebben behoefte aan onafhankelijke testrapportages om aan te tonen dat producten voldoen aan interne normen of klanteneisen.

We zijn een partner die u bijstaat, vanaf de ontwikkeling tot de goedkeuring voor de markt, in Duitsland, Europa of overzee. Als veelzijdige dienstenaanbieder testen en inspecteren wij namens u de veiligheid, bruikbaarheid en kwaliteit van voertuigen, systemen en componenten.

Uw TÜV Rheinland-testkeurmerk kan ook worden opgenomen in onze certificatendatabase. U krijgt dan een persoonlijke Certipedia-pagina waarop uw testkeurmerken staan vermeld en die door het publiek kunnen worden geraadpleegd voor een onafhankelijke bevestiging van de kwaliteit van uw product. Kortom: wij helpen onze klanten producten voor de automobielindustrie op de markt te brengen. Ook u kunt profiteren van de expertise van een koploper in het veld.

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze tests en keurmerken!

Meer informatie

Onze wereldwijde testlaboratoria en hun specialismen:

 • Helmond (NL), in samenwerking met TNO: passieve veiligheid, voetgangersbescherming, carrosserieconstructie, interieur
 • Milaan (I): wielen, EMC, milieusimulatie
 • Boedapest (H): KTI, voertuigsystemen en -componenten
 • Berlijn (D): verlichtingssystemen
 • Keulen (D): passieve veiligheid, voertuigsystemen, carrosserieconstructie, voertuigsystemen en componenten, milieusimulatie
 • Lambsheim (D): emissies, wielen
 • Guangzhou (CN): voertuigcomponenten
 • Shanghai (CN): voertuigcomponenten, boordelektriciteit en -elektronica, EMVS
 • Jakarta (ID): wielen en banden Osaka (JP): tractiebatterijen, CNG/LPG
 • Yokohama (JP): voertuigcomponenten
 • Kuala Lumpur (MAL): wielen
 • Bangkok (TH): interieur- en exterieurafwerking
 • Arnhem (NL): voertuigbeglazing
 • Neurenberg (D): EMC-testen

Gerelateerde diensten

IT-beveiliging/cyberveiligheid

Dit is wellicht ook interessant voor u

Elektromagnetische Compatibiliteit (EMC)

Elektromagnetische Compatibiliteit (EMC)

Zend geen storing uit en ontvang zelf ook geen storing

meer

Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM)

Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM)

Veiliger met Geteste Beschermingsmiddelen

meer

Contact

Neem contact met ons op!

Neem contact met ons op!

Laatst bezochte servicepagina's