current language
Netherlands beschikbaar in de volgende talen:
...of selecteer uw land

Gecertificeerd voor gezondheid en veiligheid op het werk met OHSAS 18001

Gecertificeerd voor gezondheid en veiligheid op het werk met OHSAS 18001

OHSAS 18001 certificaat voor arbo- en werkveiligheid

OHSAS 18001 certificering is voor ieder bedrijf – ook de uwe – dat de arbo en veiligheidsrisico's wilt verlagen voor zijn medewerkers, bezoekers en klanten op lange termijn. De Arbo en Werkveiligheid Beoordelings-serie (OHSAS 18001) is het meest bekende werkveiligheid beheersysteem. Het is in meer dan 80 landen erkend. Certificering bewijst dat de gezondheid en veiligheid van uw medewerkers een prioriteit is in uw bedrijf.

Managementsysteem voor arbo- en veiligheid OHSAS 18001

Het OHSAS 18001 arbo en werkveiligheid beheersysteem dekt een wijd spectrum aan management-verplichtingen specificaties. U kunt eventuele gevaren herkennen en analyseren, en de geassocieerde risico’s beoordelen, welke u dan kunt gebruiken als de basis van het ontwerp en de planning van doelen en programma’s ter bevordering van de veiligheid van uw medewerkers. Door het definiëren van verantwoordelijkheden en het trainen van uw personeel kunt u voorzorgsmaatregelen nemen en uzelf bewapenen tegen iedere mogelijke noodsituatie.

Voordelen in een Oogopslag

Met OHSAS 18001 certificatie van TÜV Rheinland kunt u:

 • Het veiligheidsbewustzijn en de motivatie van uw medewerkers verhogen
 • Er zeker van zijn dat u aan de wetmatige en officiële gezondheids- en veiligheidsverplichtingen doet
 • Ongevallen voorkomen
 • Productiestilstand en –verstoringen verminderen
 • Verzekeringspremies verlagen
 • Uw reputatie verbeteren als een veilig en betrouwbaar bedrijf ten opzichte van uw klanten, leveranciers, autoriteiten en investeerders.

Zes stappen naar een betere veiligheid op de werkvloer

 1. Proefaudit (optioneel)
  De auditoren kunnen een proefaudit uitvoeren om te bepalen of er al aan één of meerdere eisen van de norm wordt voldaan. En zo ja, welke.
 2. Documentatie onderzoek (fase 1)
  Het auditing team bepaalt tot hoeverre de documentatie van uw managementsysteem overeenkomt met de eisen van OHSAS 18001.
 3. Audit (fase 2)
  Onze auditoren beoordelen hoe uw bedrijf het gezondheids- en veiligheidsbeheer systeem in de praktijk brengt, en hoe effectief dit is.
 4. Certificaatverlening
  Als uw bedrijf voldoet aan alle criteria kennen wij de certificatie toe. U bent dan gecertificeerd in overeenstemming met de eisen die zijn gesteld in de norm OHSAS 18001.
 5. Controle audits
  Tijdens onze jaarlijkse controle audits helpen wij u uw processen optimaal te houden.
 6. Hercertificatie
  Elke drie jaar ondergaat u een hercertificatie, wat een voortdurende verbetering van uw bedrijf waarborgt.

Documenteren van gezondheid en veiligheid op het werk via onze OHSAS 18001-certificering

Wilt u uw klanten, partners en werknemers aantonen dat gezondheid en veiligheid op de werkvloer prioriteiten zijn voor uw onderneming? Met de internationaal erkende OHSAS 18001-certificering kunt u bewijzen dat de risico's voor de gezondheid en veiligheid op het werk in uw onderneming voortdurend worden beperkt.

Onze deskundigen inspecteren en certificeren uw onderneming conform OHSAS 18001. Het gecertificeerde managementsysteem voor gezondheid en veiligheid op het werk omvat een compleet en functioneel specificatiedocument voor het management. Wij ondersteunen u bij het identificeren en analyseren van potentiële gevaren en evalueren de desbetreffende risico's. Op grond hiervan worden de doelstellingen en programma's voor het verbeteren van de gezondheid en veiligheid op het werk gedefinieerd. Door de verantwoordelijkheden vast te stellen en uw werknemers te trainen, beperkt u de veiligheidsrisico's tot een minimum en bent u voorbereid op mogelijke noodsituaties.

ISO 45001, de nieuwe internationale norm voor gezondheid en veiligheid op het werk, is nog in de planningsfase en vervangt OHSAS 18001. Op onze infopagina vindt u alle informatie over de ontwikkelingen.

Wilt u meer weten over de certificering van de gezondheid en veiligheid op het werk conform OHSA 18001? Neem contact met ons op!

Voordelen van OHSAS 18001 gezondheid en veiligheid op het werk

Bouwen aan vertrouwen via certificering van gezondheid en veiligheid op het werk

Bescherm de gezondheid en veiligheid van uw werknemers door middel van internationaal erkende onafhankelijke certificering. Met ondersteuning van onze ervaren deskundigen en het gecertificeerde managementsysteem kunt u het aantal veiligheidsincidenten alsmede de uitvaltijd en onderbrekingen van de productie terugdringen. Hiermee voorkomt u onnodige kosten en verlaagt u uw verzekeringskosten.

Door dit thema met prioriteit aan te pakken motiveert u uw medewerkers en worden zij zich bewuster van de veiligheid. Door certificering voldoet u aan de eisen van wet- en regelgeving en bovendien versterkt u het vertrouwen van uw klanten, zakelijke partners en de autoriteiten.

Slechts een paar stappen naar certificering van gezondheid en veiligheid op het werk

Wij zullen u tijdens het certificeringsproces voor de optimale gezondheid en veiligheid op het werk conform OHSAS 18001 ondersteunen bij de volgende stappen:

 1. Voorlopige audit (optioneel)
 2. Beoordelen van de documentatie
 3. Certificeringsaudit
 4. Toekenning van certificering en vermelding in onze online certificeringsdatabase Certipedia
 5. Jaarlijkse controle-audit ter wille van voortdurende optimalisatie
 6. Hernieuwde certificering na drie jaar

Certificering OHSAS 18001 gezondheid en veiligheid op het werk

Een nieuwe norm voor gezondheid en veiligheid op het werk: ISO 45001

ISO 45001, de nieuwe internationale norm voor gezondheid en veiligheid op het werk, verkeert nog in de planningsfase. De ISO-norm vervangt OHSAS 18001. De ISO-norm wordt naar verwachting begin 2018 gepubliceerd. Certificering volgens OHSAS 18001 blijft echter actueel en wordt momenteel geadviseerd.

Op onze infopagina vindt u alle informatie over de ontwikkeling van ISO 45001. Desgewenst ondersteunen we u op het juiste moment bij de implementatie van de normen.

Uw deskundige partner voor gezondheid en veiligheid op het werk

Wij beschikken over vele jaren ervaring op het gebied van gezondheid en veiligheid op het werk. Onze deskundigen bieden u onafhankelijke deskundige ondersteuning bij de certificering voor gezondheid en veiligheid op het werk. U profiteert daarbij van ons internationaal erkende keurmerk dat een waardevolle factor is bij de besluitvorming van uw klanten en zakelijke partners. Onder Certipedia vindt u actuele documentatie die relevant is voor uw certificering.

Optimaliseer en documenteer de gezondheid en veiligheid op het werk bij uw onderneming. Maak vandaag nog een afspraak met onze deskundigen!

Informatie over de beoogde EN ISO 45001:2017

pdf ISO 45001 Infosheet (english) 367 KB Download
pdf FAQ – Veel gestelde vragen over ISO 45001 (english) 270 KB Download

Dit is wellicht ook interessant voor u

Gezondheid en veiligheid op het werk ISO 45001

ISO 45001 Management van gezondheid en veiligheid op het werk | TÜV Rheinland

De nieuwe ISO 45001-norm voor gezondheid en veiligheid op het werk.

meer

ISO 14001-certificering

ISO 14001-certificering van milieumanagementsystemen

Wij certificeren uw milieumanagementsystemen conform ISO 14001.

meer

ISO 9001-certificering

ISO 9001 - TÜV Rheinland

Verbeter uw effectiviteit en vergroot het vertrouwen met een kwaliteitsmanagementsysteem conform ISO 9001.

meer

VCA*-/VCA**-/VCA-P-/VCA-certificering

VCA-certificatie

Voorkom ongevallen op het werk met VCA*-/VCA**-/VCA-P- of VCA-arbeidsveiligheidcertificering.

meer

Contact

Lees meer over OHSAS 18001!

Lees meer over OHSAS 18001!

Laatst bezochte servicepagina's