Carrière

Graduate Safety Engineer / Risk Management Consultant – High/Major Hazard Industries

Risktec is een gevestigd, onafhankelijk en gespecialiseerd advies- en trainingsbedrijf voor risicobeheer en maakt deel uit van de TÜV Rheinland Group. We helpen klanten bij het beheren van health, safety, security, environmental (HSSE) en bedrijfsrisico's in sectoren waar de impact van een incident groot is. Onze mensen zijn hooggekwalificeerde en gemotiveerde professionals, met een duidelijke focus op het voldoen aan de verwachtingen van klanten. We hebben kantoren in het Verenigd Koninkrijk en in Nederland, Dubai, Muscat, Houston en Calgary. We hebben het voorrecht om vele gerenommeerde bedrijven wereldwijd als klant te hebben in verschillende sectoren, waaronder olie, gas en chemie, nucleaire en defensie-, transport-, commerciële en overheidssectoren. We hebben al meer dan 3.500 projecten geleverd aan meer dan 900 klanten in meer dan 50 landen. Meer informatie is beschikbaar op www.risktec.tuv.com.

We zijn op zoek naar een gemotiveerde en dynamische Graduate Engineer (chemie, natuurkunde, werktuigbouwkunde of vergelijkbaar) voor ons kantoor in Rijswijk. Je ondersteunt een reeks projecten binnen, maar niet beperkt tot, de olie- en gas, chemische en renewable energy industrieën.

Als onderdeel van de rol doe je ervaring op met het ondersteunen van senior collega's bij projecttaken en ontwikkel je een goed begrip van de technische en operationele kwesties die van fundamenteel belang zijn voor veiligheid en risicobeheer binnen een verscheidenheid aan industrieën, culturen en klanten.

Tegelijkertijd met het opdoen van praktische ervaring, biedt Risktec een gestructureerd trainingsprogramma tot erkende kwalificaties. Risktec biedt onderwijsprogramma’s voor postgraduate kwalificaties bij de Liverpool John Moores University (PgCert, PgDip, MSc), via Distance Learning. Daarnaast bieden wij trainingsprogramma's met dezelfde inhoud, maar met een lager beoordelingsniveau, voor professionele kwalificaties van Risktec.

We bieden een competitief salaris en gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, inclusief flexibel werken en een werkplek die gemakkelijk bereikbaar is met het openbaar vervoer of de auto.

Taken en verantwoordelijkheden:

Je levert technische veiligheidsondersteuning aan senior collega's en klanten, die werken op gebieden zoals:

• Identificatie van gevaren (HAZID, HAZOP, FMEA workshops);

• Consequentiemodellering (gasdispersie, warmtestraling, fakkelbranden / explosiemodellering) met behulp van standaardsoftware en -technieken;

• Kwalitatieve en kwantitatieve risicoanalyse (Bowtie-workshops, QRA);

• Technische veiligheidsstudies (EERA, ESSA, TRIA, BRA);

• Layers of Protection Analysis (LOPA) / Safety Integrity Level (SIL) bepaling / verificatie;

• Rapport inzake Grote Gevaren (RiGG) en HSEQ-beheersystemen;

• Werken op projectbasis; op tijd en binnen budget;

• Op peil houden van actuele kennis van normen, methoden, gegevens en gebruik van geschikte software.

Vereisten:

Kwalificaties en ervaring:

• MSc. in chemie, natuurkunde, werktuigbouwkunde (of vergelijkbaar);

• Uitstekende beheersing van Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk; een goede beheersing van het Duits of Russisch is een voordeel.

• Kennis van enkele van de hierboven genoemde technische veiligheidsstudies is wenselijk, evenals het vermogen om Piping & Instrumentation Diagrams (P&IDs), Process Flow Diagrams (PFD’s) en de ondersteunende technische rapporten te interpreteren en te begrijpen.

Persoonlijke kwaliteiten:

• In staat om te werken als onderdeel van een team, maar ook in staat om onafhankelijk te werken waar nodig;

• Duidelijke communicatievaardigheden zijn essentieel, zowel mondeling als schriftelijk;

• Sterke analytische en logische vaardigheden;

• Sterke organisatorische vaardigheden en aandacht voor detail;

• In staat om binnen Nederland en naar het buitenland te reizen, vaak op korte termijn;

• Binnen deze functie is er regelmatig contact met klanten. Wij zoeken een enthousiaste, zelfverzekerde persoon om Risktec naar onze klanten toe te vertegenwoordigen.

Stuur je CV met een sollicitatiebrief, beide in het Engels, naar:

Ben Holden

Risktec Solutions Ltd.

Wilderspool Park

Greenall's Avenue

Warrington

WA4 6HL

jobs@risktec.tuv.com

Bij ons komen

Wij bieden afwisselende en interessante taken. Wij bieden een aantrekkelijke werkomgeving. Wij ondersteunen u met veel ruimte voor ontplooiing. De grote voordelen van een wereldwijd actieve onderneming spreken voor zich.

Wij heten u met uw kennis van harte welkom aan boord. Stuur ons uw online-sollicitatie met uw salarisverwachting. Wij verheugen ons op uw reactie.

Wilt u uw carrière bij TÜV Rheinland starten?

Wilt u uw carrière bij TÜV Rheinland starten?

Stuur ons dan uw sollicitatie via ons online-formulier.