current language
disponibil în următoarele limbi:
sau selectați site-ul dvs. TÜV Rheinland

Audituri sociale la furnizori pentru aderarea la cerințe internaționale | TÜV Rheinland

Responsabilitatea socială: o componentă a succesului

TÜV Rheinland Vincent Chen
Vincent Chen, Vice General Manager China

În mediul comercial actual, factori precum securitatea în muncă, respectiv condițiile echitabile, precum și conștientizarea cerințelor de protecție a mediului devin tot mai importante, atât în rândul consumatorilor, cât și al partenerilor comerciali. Acești factori reprezintă cheia succesului în afaceri pentru companiile care operează pe plan internațional. „Punerea în aplicare a programelor individuale de auditare și a unor standarde clar definite conduce, de asemenea, la succesul sustenabil al clienților noștri”, afirmă Vincent Chen, vicepreședinte pentru regiunea China, cu sediul în Guangzhou. Interlocutorul nostru a lucrat pe linie de sustenabilitate socială în companii internaționale timp de 15 ani, fiind specializat în dezvoltarea, gestionarea și implementarea serviciilor de audit social la furnizori, în conformitate cu standardele sociale în vigoare.

„Contribuim la credibilitatea companiilor”

Auditurile sociale la furnizori pentru determinarea conformității cu normativele internaționale reprezintă 70% din comenzile primite de TÜV Rheinland în China. Ocupăm prima poziție în lume în calitate de furnizori de servicii de audit în conformitate cu standardul BSCI (Business Social Compliance Initiative). TÜV Rheinland efectuează și alte tipuri de audituri. De exemplu, asigurăm respectarea codurilor de conduită și de responsabilitate socială prin intermediul unor audituri personalizate, bazate pe elemente ale tuturor standardelor aplicate în cadrul companiei. Auditurile sociale la furnizori, care pot avea la bază și propriul cod de conduită al societății, devin tot mai importante, deoarece problemele legate de securitatea în muncă, protecția mediului și etică joacă un rol semnificativ în selectarea furnizorilor. „În cele din urmă, acesta este fundamentul credibilității unei companii. Contribuim la credibilitatea companiilor prin serviciile noastre de audit efectuate la cele mai înalte standarde”, afirmă Chen. „Pentru că identificăm punctele slabe ale unei companii în auditul nostru inițial, compania are posibilitatea de a aborda exact aceste elemente. În auditurile ulterioare, examinăm în mod special dacă aceste neconformități au fost remediate.”

We focus on the specific priorities and the main concerns of each individual customer.

Vincent Chen

Prioritățile unui audit pot varia, în funcție de domeniu și de companie. De exemplu, domeniile tradiționale ale CSR (responsabilitate socială corporativă) și HSE (sănătate siguranță mediu) pot fi examinate în profunzime, în cadrul aceluiași audit, în cazul anumitor industrii. Acest demers ar putea include zone de risc specifice, cum ar fi gestionarea substanțelor chimice periculoase în industria tipografică și în domeniul vopsitoriilor. În plus față de domeniile specifice industriei, este important să examinăm și aspecte cum ar fi activitatea prestată de copii și tinerii studenți în perioada vacanțelor de vară. „Ne concentrăm pe prioritățile specifice și pe principalele preocupări ale fiecărui client în parte. De asemenea, sprijinim companiile în formularea propriilor coduri de conduită.”

Progres prin aplicarea standardelor de responsabilitate socială

Procesele de producție și rețelele de furnizori devin din ce în ce mai complexe. Astfel, este tot mai dificil pentru companii să-și identifice propriile puncte slabe și oportunitățile de perfecționare, precum și pe cele ale furnizorilor lor. În plus, în numeroase situații, acestea nu cunosc domeniile în care își pot investi cât mai eficient fondurile disponibile și în care să își concentreze eforturile. „Prin auditurile noastre, verificăm sustenabilitatea în afaceri a clienților noștri și a lanțurilor lor de aprovizionare, din punct de vedere social, și le putem oferi repere și exemple de bune practici din cadrul aceluiași sector de activitate”, explică Chen. Prin realizarea investițiilor potrivite, furnizorii pot asigura și chiar suplimenta volumul comenzilor. Acesta este modul în care auditurile contribuie progresul durabil al unei companii: după auditurile inițiale, care se concentrează pe respectarea unui anumit standard, TÜV Rheinland își ajută clienții în demersurile de îmbunătățire și promovare sustenabilă a responsabilității sociale în cadrul lanțurilor lor de aprovizionare.

La cerere, oferim, de asemenea, o listă personalizată de priorități, pe baza experienței noastre și a unei evaluări a condițiilor specifice.

Vincent Chen

Cooperarea strânsă cu clientul constituie un element important al acestui serviciu. „La cerere, oferim, de asemenea, o listă personalizată de priorități, pe baza experienței noastre și a unei evaluări a condițiilor specifice.” TÜV Rheinland identifică domeniile în care trebuie să acționeze companiile și le oferă audituri speciale și proceduri de evaluare. „Căutăm soluții care să permită companiilor să își asume mai multă responsabilitate socială. Practic, putem elabora o listă specială de criterii pentru fiecare situație. În cele mai multe cazuri, clienții sunt conștienți de cele mai frecvente riscuri, dar nu știu cum să le rezolve”. În acest context, partenerii noștri se pot baza pe expertiza auditorilor TÜV Rheinland. Din echipa noastră de experți, selectăm și nominalizăm auditorii care dispun de pregătire corespunzătoare și experiență vastă în domeniul respectiv. „Auditorii sunt experți în domeniile lor de specialitate, cum ar fi dreptul muncii, prevenirea poluării mediului și responsabilitatea managementului și dispun de un nivel extrem de detaliat de informații în domeniul auditat”, afirmă Chen.

Credibilitate, încredere și responsabilitate socială

TÜV Rheinland este o companie apreciată în multe sectoare și industrii importante. Numeroși furnizori de produse renumite de marcă îşi au sediul în China. „În cazul acestor clienți, am valorificat experiența acumulată de-a lungul anilor”, explică Chen. Această poziție avantajoasă, precum și auditurile personalizate, diferențiază compania TÜV Rheinland față de competitorii săi. „Nivelul nostru de servicii este pur și simplu mai ridicat și conduce companiile către succes”. Acesta este avantajul de care beneficiază toți clienții noștri. Expertiza și reputația noastră în domeniu reprezintă unul dintre motivele pentru care procedurile și certificatele noastre sunt dovada credibilității, a încrederii și a responsabilității sociale.

Descărcări

pdf De ce să alegeți TÜV Rheinland pentru efectuarea auditurilor (EN) 336 KB Descărcare
pdf Serviciile noastre de audit social la furnizori 235 KB Descărcare

Luați legătura cu noi pentru mai multe informații despre auditurile sociale la furnizori

Luați legătura cu experții noștri pentru o ofertă

Serviciile noastre de audit social la furnizori

Evaluarea furnizorilor prin intermediul auditurilor amfori BSCI

Evaluarea furnizorilor conform codului de conduită amfori BSCI

Avantaje competitive oferite de evaluarea furnizorilor conform codului de conduită amfori BSCI.

mai mult
Subiect Supplier evaluation with amfori BSCI Audits

Competitive advantages through a supplier evaluation according to the amfori BSCI Code of Conduct.

Subiect PSCI Audit Program

Supply chain auditing services based on the pharmaceutical industry’s sustainability standards.

Subiect SA8000

Gain a competitive edge through socially responsible leadership.

Subiect Sedex Audit (SMETA)

Document your social and ethical commitments with our Sedex audit in the widely-used SMETA format.

Subiect DETOX for Fashion Supply Chains

We test and train to support fashion industry’s voluntary compliance to the Greenpeace DETOX campaign. and the broader sustainability goals.

Subiect ASI Certification

ASI certification demonstrating the sustainable fabrication of aluminum products.

Subiect Responsible Business Alliance (RBA)

Our RBA audit helps the electronics industry improve social responsibility and safety performance.

Subiect ICS (Initiative for Compliance and Sustainability)

We are ICS accredited, providing professional social auditing services to clients worldwide.

Subiect WRAP Certification

Internationally recognized WRAP certification for export of products to US and other global markets.