current language
disponibil în următoarele limbi:
sau selectați site-ul dvs. TÜV Rheinland
Beneficiile auditurilor sociale | TÜV Rheinland

Beneficiile auditurilor sociale

Jonathan Chen, Manager pe linie de sustenabilitate și Manager al lanțului de aprovizionare la ATL

Managerul pe linie de sustenabilitate Jonathan Chen explică motivul pentru care certificăm furnizorii companiei ATL.

Amperex Technology Limited (ATL) este unul dintre cei mai mari producători mondiali de baterii litiu-ion. Aproximativ jumătate din totalul bateriilor reîncărcabile de smartphone din lume provin de la ATL. Printre clienții companiei se numără Apple, Dell, Microsoft și Huawei. Sediul central al ATL se află în Hong Kong, iar furnizorii companiei sunt originari din China, Japonia, Thailanda și din alte țări. Jonathan Chen deține funcția de Manager de sustenabilitate și Manager al lanțului de aprovizionare la ATL. Este responsabil pentru asigurarea practicilor comerciale sustenabile și acceptabile din punct de vedere social. Chen colaborează periodic cu TÜV Rheinland pentru realizarea de audituri complexe ale lanțului de aprovizionare.

Domnule Chen, care sunt responsabilitățile dumneavoastră în funcția de Manager de sustenabilitate?

La ATL sunt responsabil, în principal, pentru punerea în aplicare a liniilor noastre directoare privind responsabilitatea socială corporativă, denumită CSR. Aceasta implică adaptarea proceselor noastre comerciale la standardele sociale și ecologice. Pentru a ne asigura că acest demers este pus în practică, dispunem de un cod de conduită clar pentru toți angajații și partenerii noștri de afaceri, pe care îl îmbunătățim constant. De asemenea, solicităm audituri periodice ale furnizorilor noștri.

Care sunt serviciile oferite de TÜV Rheinland și valorificate de ATL?

Am selectat TÜV Rheinland pentru a efectua auditul lanțului de aprovizionare al furnizorilor noștri din China. În plus față de elementele HSE (sănătate siguranță mediu) și CSR, auditurile se concentrează în special pe sustenabilitatea mediului și pe securitatea ocupațională, în conformitate cu standarde internaționale, precum ISO 14001, și cerințele unui sistem de management al securității ocupaționale conform ISO 45001.

De ce ați decis să încheiați un parteneriat cu TÜV Rheinland?

TÜV Rheinland este singura companie care ne garantează servicii la cele mai înalte standarde. Trebuie să minimizăm riscul producerii de accidente, să garantăm credibilitatea noastră și să efectuăm auditurile la furnizorii noștri în condiții extrem de stricte. Compania dumneavoastră dispune de experți proprii care ne oferă sprijin profesional, concentrat pe fiecare dintre aceste aspecte. Acest lucru este valabil nu doar pentru auditurile în sine, ci și pentru identificarea și evaluarea cazurilor critice cu care ne confruntăm în domeniul managementului riscurilor - de exemplu, riscul exploziilor în fabrici. TÜV Rheinland oferă audituri conform tuturor standardelor internaționale actuale. La firma noastră, compania asigură un management al siguranței proceselor (PSM) adaptat cu precizie la cerințele noastre, care acordă o atenție specială îmbunătățirii siguranței în manipularea produselor chimice.

TÜV Rheinland este singura companie care ne garantează servicii la cele mai înalte standarde. Trebuie să minimizăm riscul producerii de accidente, să garantăm credibilitatea noastră și să efectuăm auditurile la furnizorii noștri în condiții extrem de stricte.

Jonathan Chen

Cum se efectuează auditurile?

Persoanele noastre de contact de la TÜV Rheinland ne oferă asistență prin cunoștințele de specialitate pe care le dețin. Înainte de audituri, discutăm procedura care urmează a fi pusă în aplicare. Comunicarea noastră este întotdeauna completă și se bazează pe o atitudine cooperantă. Echipa de la TÜV Rheinland a identificat rapid, în toate situațiile, soluțiile potrivite pentru problemele noastre și ale furnizorilor noștri, cum ar fi prioritizarea auditurilor inițiale. În plus, echipa a identificat foarte repede principalele probleme de siguranță - în cazul nostru, prevenirea exploziilor și protecția mediului. Anul trecut, TÜV Rheinland a auditat 25 dintre principalii noștri furnizori, urmând ca anul viitor să fie auditate peste 180 dintre companiile mai mici. Apreciem experiența dumneavoastră, de care beneficiem și noi, clienții TÜV Rheinland, în cadrul auditurilor.

Puteți oferi un exemplu pentru a explica ce s-a îmbunătățit până în prezent în urma auditurilor?

Lucrăm împreună cu un furnizor al cărui sediu central s-a aflat în Guangzhou, China, în ultimii treizeci de ani. Certificările companiei nu mai erau valabile și nu mai respectau directivele mai stricte din prezent. Ca urmare, compania s-a confruntat anul trecut cu riscul închiderii. Dar, înainte ca guvernul să poată închide compania, aceasta a reușit să se adapteze standardelor moderne, mulțumită auditurilor pe care TÜV Rheinland le-a efectuat cu promptitudine în câteva săptămâni. Aceasta a însemnat că am reușit să reluăm legătura din punctul la care s-a produs întreruperea de scurtă durată. În plus, partenerul nostru de afaceri respectă în prezent cerințele stricte ale întregului sector și nu mai reprezintă un risc pentru noi și clienții noștri.

Avem nevoie de un partener strategic care să ne ajute să ne actualizăm standardele în domeniul EHS (mediu, sănătate & siguranță) și al managementului sănătății ocupaționale.

Jonathan Chen

În ce măsură va continua TÜV Rheinland să ofere asistență ATL pentru a permite acesteia să își asume mai multă responsabilitate și să beneficieze de mai mult succes în viitor?

Crearea unui lanț de aprovizionare responsabil din punct de vedere social reprezintă un proces continuu. În plus, compania noastră este în creștere. De aceea avem nevoie de un partener strategic care să ne ajute să ne actualizăm standardele în domeniul EHS (mediu, sănătate & siguranță) și al managementului sănătății ocupaționale și să ne menținem o imagine de ansamblu asupra lanțului de furnizori și distribuitori. În anii următori, experții de la TÜV Rheinland vor continua să ne sprijine pe măsură ce implementăm un nou sistem de management, care va asigurarea unui nivel sporit de siguranță pentru sistemele noastre de transport. Până în prezent nu am avut resurse să dezvoltăm acest domeniu, motiv pentru care ne bazăm pe sprijinul TÜV Rheinland. Compania dumneavoastră nu este doar un partener important pentru auditul CSR și HSE (sănătate siguranță mediu), ci și pentru definirea unei politici de sustenabilitate. Formularea unei astfel de politici este esențială pentru succesul afacerii noastre, deoarece va dezvolta un potențial suplimentar pentru comerț, va reduce la minimum riscul accidentelor și va consolida încrederea clienților noștri în noi.

Descărcări

Luați legătura cu noi pentru mai multe informații despre auditurile sociale la furnizori

Luați legătura cu experții noștri pentru o ofertă

Serviciile noastre de audit social la furnizori

Evaluarea furnizorilor prin intermediul auditurilor amfori BSCI

Evaluarea furnizorilor conform codului de conduită amfori BSCI

Avantaje competitive oferite de evaluarea furnizorilor conform codului de conduită amfori BSCI.

mai mult
Subiect Supplier evaluation with amfori BSCI Audits

Competitive advantages through a supplier evaluation according to the amfori BSCI Code of Conduct.

Subiect PSCI Audit Program

Supply chain auditing services based on the pharmaceutical industry’s sustainability standards.

Subiect SA8000

Gain a competitive edge through socially responsible leadership.

Subiect Sedex Audit (SMETA)

Document your social and ethical commitments with our Sedex audit in the widely-used SMETA format.

Subiect DETOX for Fashion Supply Chains

We test and train to support fashion industry’s voluntary compliance to the Greenpeace DETOX campaign. and the broader sustainability goals.

Subiect ASI Certification

ASI certification demonstrating the sustainable fabrication of aluminum products.

Subiect Responsible Business Alliance (RBA)

Our RBA audit helps the electronics industry improve social responsibility and safety performance.

Subiect ICS (Initiative for Compliance and Sustainability)

We are ICS accredited, providing professional social auditing services to clients worldwide.

Subiect WRAP Certification

Internationally recognized WRAP certification for export of products to US and other global markets.