Landingpage disponibil în următoarele limbi:
sau selectați site-ul dvs. TÜV Rheinland
Audituri la distanță: audit și certificare la distanță TÜV Rheinland

Soluții de audit la distanță - Audit online de la distanță

Mai eficient. Sistematic. Soluții inovatoare de audit la distanță oferite de către TÜV Rheinland!

Schimbarea creează noua normalitate. Globalizarea, digitalizarea, concurența conduc la noi condiții, noi niveluri de complexitate și noi tehnologii. Succesul viitor necesită un sistem fiabil, durabil și inovator. TÜV Rheinland vă oferă audituri online, așa-numitele „Audituri la distanță”, pentru certificări ale sistemelor de management. Soluție eficientă și flexibilă. La nivel global. Auditurile inovatoare la distanță sunt desfășurate ca o soluție virtuală în timp real. Vă vor permite să fiți pregătiți pentru viitor. În mod constant.

Creșteți flexibilitatea și reduceți costurile

Efectuarea auditurilor la distanță oferă companiei dvs. o serie de oportunități în lumea de astăzi.

Cu ajutorul serviciilor la distanță, companiile au posibilitatea de a economisi, atât timp, cât și bani evitând, de exemplu, programări suplimentare costisitoare la fața locului. În acest fel, acestea reduc munca suplimentară inutilă și sporesc eficiența auditului și certificărilor.

Deoarece auditorul nu trebuie să vă viziteze la fața locului, auditul - sau cel puțin o parte a acestuia - are loc online. Acest lucru va reduce efortul, va duce la economii la costurile de călătorie și, astfel, va reduce cheltuielile.

Coordonarea unui audit cu mai mulți participanți va avea cheltuieli mai mici, ceea ce duce la un grad mai mare de flexibilitate.

Auditurile noastre la distanță sunt concepute pentru a oferi același nivel de calitate și expertiză tehnică precum metodele noastre de audit convenționale - într-un mod sigur și flexibil.

Mai jos veți găsi informații detaliate despre modul exact în care efectuăm astfel de audituri la distanță; care cerințe trebuie îndeplinite de ambele părți și ce s-a schimbat în procesul de audit și certificare o dată cu utilizarea tehnologiilor digitale.

Ce este un audit la distanță? - Definiție

Un audit la distanță este o nouă formă de audit, în timpul căruia prezența fizică a unui auditor nu mai este absolut necesară. În schimb, auditorul utilizează tehnologii digitale pentru a se conecta de la distanță. Tehnologiile utilizate într-un audit de la distanță pot include următoarele:

  • Tehnologie de streaming web live, cum ar fi Skype for Business, Webex sau Zoom
  • Streaming live în combinație cu aplicații mobile de pe un smartphone sau tabletă
  • Streaming live combinat cu tehnologia de smart glass și seturi video

Cerințe preliminare și condiții-cadru pentru auditurile la distanță: ce este posibil?

Din cauza situației actuale, multe organisme de acreditare și proprietari de sisteme au specificat o serie de dispoziții speciale și cerințe individuale pentru standarde și permit audituri la distanță în condiții definite parțial sau în totalitate, care sunt desfășurate online.

Pentru a vă sprijini rapid și eficient, organizăm întâlniri virtuale prin „Skype for Business“ sau Zoom. În timpul acestor audituri la distanță, documentele pot fi transmise în timp real, pot fi realizate interviuri cu angajații responsabili și procesul de producție poate fi observat folosind transmisii video-in-live în timpul auditului.

Pentru a ne asigura că acest proces se desfășoară fără probleme și fără întârzieri nejustificate, efectuăm în prealabil un test al conexiunii la internet și al tehnologiei de informare și comunicare implementate cu dvs.

Am enumerat toate auditurile care pot fi efectuate de la distanță:

Auditul la distanță al sistemelor de management - Procesul și procedura de audit
Certificări
Auditul la distanță al sistemelor de management - Procesul și procedura de audit

Auditurile la distanță sunt probabil în prezent cea mai discutată formă de servicii la distanță. Opțiunea de audit la distanță este deja menționată în DIN EN ISO 19011 - standardul pentru auditul sistemelor de management.

Există o serie de forme diferite de audit la distanță:

  • Audit la distanță complet, până la 100%
  • Audit la distanță parțial - inclusiv vizite la distanță și la fața locului
  • Audit expert de la distanță - Auditorii de la fața locului sunt susținuți de la distanță de un expert tehnic calificat.

Din cauza pandemiei de Coronavirus, cererea de audituri la distanță este în continuă creștere.

Procesul de desfășurare a unui audit la distanță este ușor diferit de un audit la fața locului. La pregătirea auditului, organismul de certificare trebuie să identifice riscurile care pot afecta eficacitatea auditului. Informațiile despre procesele de management și producție, descrierea amplasamentului, echipamentele, schițele, fișele tehnice ar putea fi solicitate în prealabil. Funcționalitatea tehnologiei IC care oferă conexiune în timp real trebuie testată. Persoanele implicate vor avea competența și capacitatea de a utiliza tehnologia TIC aplicată în timpul auditului la distanță. Pe baza informațiilor colectate, organismul de certificare decide asupra extinderii auditului la distanță și pregătește planul de audit în consecință. Auditul 100% la distanță nu este posibil în toate cazurile, vizitele la fața locului ar putea fi inevitabile.

Sunteți interesat de un audit la distanță al companiei dvs.?

Certificări

După finalizarea cu succes a auditului la distanță, implementarea acțiunilor corective pentru neconformități și verificarea eficienței acestora de către auditor, organismul de certificare poate revizui și elibera documentele de audit, decide asupra certificării și emite un certificat. Procesul de certificare este de fapt același ca și după un audit obișnuit la fața locului.

Doriți să aflați mai multe despre certificările noastre prin audit de la distanță?

Care este candidatul potrivit pentru un audit la distanță?

Auditurile la distanță sunt recomandate în special în cazurile în care restricțiile de călătorie, cum ar fi cele impuse în prezent de COVID-19, riscurile pentru sănătate sau riscurile legate de produs reprezintă un impediment pentru auditul la fața locului.

Auditurile la distanță sunt, de asemenea, utile și eficiente atunci când o companie are mai multe puncte de lucru situate la distanță unele de altele. Dacă și în ce măsură este posibilă auditarea la distanță, trebuie hotărât de organismul de certificare, în consultare cu clientul, pe baza analizei riscurilor în prealabil.

Cerințe tehnice pentru un audit la distanță de către TUV Rheinland

Ce trebuie să aibă în vedere companiile și angajații care doresc să utilizeze servicii la distanță?

Pentru a beneficia pe deplin de avantajele auditurilor la distanță, organizația trebuie să asigure anumite condiții tehnice. Dispozitivele de comunicații - cum ar fi laptop, computer desktop sau tabletă, telefon mobil dotat cu microfon, cameră, difuzor și conexiune stabilă la internet trebuie să fie disponibile pe întreaga suprafață a companiei pentru a asigura conexiunea video la o calitate adecvată.

Mai mult, aspecte precum protecția datelor și securitatea datelor, precum și acordarea drepturilor de acces trebuie clarificate în prealabil. Experții noștri vor fi bucuroși să vă sprijine cu pregătirile pentru un audit de la distanță.

An embedded media content from YouTube has been blocked. When loading or playing, a connection to the provider's servers is established and cookies are set. For more information, please see our privacy policy and cookie information.

Load

Contactați-ne pentru mai multe informații

Contactați-ne pentru mai multe informații

Abonați-vă la newletter-ul nostru!

Alte subiecte care v-ar putea interesa

Partenerul dvs. ideal pentru audit și certificare

Aflați mai multe despre portofoliul nostru larg de servicii de soluții de certificare pentru fiecare domeniu de activitate.

Mai mult

Lanțuri de aprovizionare responsabile din punct de vedere social: vă ajutăm să aveți succes în întreaga lume

Audituri ale lanțului de aprovizionare în conformitate cu cele mai înalte standarde internaționale și programe pentru clienți.

Mai mult

Descărcări

pdf Auditurile noastre la distanță cu ședințe Skype for Business (Lync) 866 KB Descărcare

Informații suplimentare

Impactul pandemiei de Coronavirus asupra activităților de audit, certificare și monitorizare