current language
Spain disponible en els següents idiomes:
... o tria la pàgina del país
translation missing: core_choose_country

Seguretat en aplicacions ferroviàries: des del desenvolupament fins a l'aprovació

Seguretat per a sistemes ferroviaris i de transport | TÜV Rheinland

Domineu amb èxit la seguretat funcional i l'homologació dels vostres productes ferroviaris i aplicacions de mobilitat, amb la nostra assistència

Els requisits de seguretat i fiabilitat dels nous sistemes en qualsevol àmbit de transport, i en particular en el ferrocarril, estan augmentant constantment. La consideració i la millora contínua de factors com són la qualitat, la tolerància a les falles i la fiabilitat, així com la facilitat d'ús són, en conseqüència, claus per a l'èxit del producte. Truqueu-nos si desitgeu obtenir un suport integral d'una única font: des de la gestió de seguretat funcional i de programari, fins a l'anàlisi de RAMS i l'elaboració de casos de seguretat.

Els nostres experts us ajuden a optimitzar els vostres processos i millorar la seguretat del sistema. També oferim assistència pràctica en l'aprovació de les aplicacions complexes de transport, vehicles, unitats i sistemes de control, així com components rellevants per a la seguretat.

Confieu en la nostra extensa experiència i coneixements tècnics.

Voleu saber més coses sobre el nostre paquet de serveis complets? Contacteu amb nosaltres.

El vostre camí cap a una major seguretat, qualitat i disponibilitat

Amb els nostres serveis de garantia de seguretat en el sector ferroviari, podreu incrementar la fiabilitat, la qualitat i la disponibilitat dels vostres productes, serveis, i de tot el sistema sencer.

Els nostres experts donen suport al llarg de tots els processos de desenvolupament i optimització, permetent-vos de reduir els possibles riscos, incidències i retirades d'aprovacions.

El nostre suport com a tercer independent en el procés d'aprovació redueix el vostre esforç i simplifica la cooperació amb els instituts de proves, els organismes d'avaluació o certificació i les autoritats.

Els nostres serveis integrals de garantia de seguretat per al desenvolupament, l'homologació i el funcionament de la vostra tecnologia ferroviària i de transport

Serveis de garantia de seguretat per a ferrocarrils | TÜV Rheinland
Els nostres serveis de seguretat durant el desenvolupament i l'aplicació

Gestió de la seguretat:

Assegureu-vos que els processos de seguretat compleixin amb els estàndards i requisits del mercat més recents. Reduïu els riscos d'aprovació, accidents i retirades a través d'un assessorament sobre seguretat integral i independent, i milloreu la vostra eficàcia en relació amb la documentació de seguretat.

Us ajudem activament en el procés de verificació i millora de la seguretat funcional dels vostres sistemes, i de les aplicacions o productes ferroviaris.

Com a administrador de la vostra seguretat o de la vostra RAMS, gestionem la planificació i la supervisió de processos en nom vostre, tant a la vostra organització com al punt d'enllaç entre els vostres clients o les autoritats pertinents.

En aquest sentit, perseguim un enfocament proactiu: tot alineant la vostra gestió de seguretat amb estàndards internacionals i nacionals amb les millors pràctiques, o bé reprenent la responsabilitat de la documentació de conformitat, o ambdós alhora.

Enginyeria de seguretat:

Reduïu la càrrega de treball del vostre Departament de Desenvolupament, estalvieu temps i costos, i milloreu la qualitat, la fiabilitat, la disponibilitat i la seguretat funcional dels vostres productes amb la nostra expertesa en seguretat i el suport tècnic respectiu.

Oferim una varietat de serveis que us ajudaran a complir amb els estàndards de seguretat i els requisits dels sistemes. Els nostres experts experimentats revisaran els vostres conceptes, arquitectures i tecnologia, i us ajudaran a assegurar o augmentar encara més el rendiment i els nivells de seguretat. Realitzem anàlisi RAMS i també podem preparar els documents de conformitat necessaris per a vosaltres.

La nostra cartera de serveis hi inclou diferents tipus d'anàlisi, com ara:

 • Anàlisi d'arbre de conseqüències (CTA, per les seves sigles en anglès)
 • Modalitat d'error i anàlisi d'efectes (FMEA, per les seves sigles en anglès) / modes d'error, efectes i anàlisi de criticitat (FMECA, per les seves sigles en anglès)
 • Anàlisi d'arbres d'errors (FTA, per les seves sigles en anglès)
 • Anàlisi de riscos preliminars (PHA, per les seves sigles en anglès)
 • Anàlisi de riscos del sistema / subsistema (SHA / SSHA, per les seves sigles en anglès)
 • Registre de riscos
 • Estudi d'operativitat de riscos (HAZOP, per les seves sigles en anglès)
 • Anàlisi de riscos d'interfície (IHA, per les seves sigles en anglès) / Anàlisi zonal
 • Anàlisi de mantenibilitat

Seguretat del programari:

Els nostres experts també proporcionen assistència integral durant el desenvolupament de programari rellevant per a la seguretat en aplicacions de transport, o bé per a la mobilitat en general i ofereixen, entre d'altres, els següents serveis:

 • Assessorament en processos de desenvolupament de programari, eines i estandardització
 • Formació en ciberseguretat
 • Anàlisi o derivació dels requisits de seguretat
 • Auditories i revisió, tant d'organització com d'arquitectures / codi
 • Preavaluació de casos de seguretat o prova documental de conformitat estàndard

Basem aquest treball en normes com: IEC 61508, EN 5012x, EN 50657, ECSS-Q-80B, DO-178B i també requisits del mercat regional o local i normatives específiques de la indústria segons sigui necessari.

Gestió d'aprovació:

Beneficieu-vos de la nostra àmplia experiència en la gestió d'aprovació, del nostre posicionament internacional i de la bona reputació amb les autoritats i els organismes públics de la qual gaudim, i assegureu-vos així una aprovació simple, completa i puntual. Us assistirem i us guiarem a través de l'homologació de vehicles ferroviaris i de components d'infraestructura arreu del món, o us recolzarem a obtenir l'aprovació de canvis i actualitzacions si escau. També us podem ajudar a recuperar els certificats de seguretat com a requisit previ per a l'operació ferroviària, o a preparar-vos per a la certificació i a obtenir el reconeixement com a proveïdor de serveis, com a laboratori o com a organisme expert per al transport ferroviari i públic.

Aquí seguim un enfocament estructurat:

1. Determinació de la base precisa per a l'aprovació i la coordinació amb les autoritats responsables o organismes d'acreditació, segons sigui necessari.

2. Registre i estructuració dels requisits individuals i precisos.

3. Avaluació o revisió preliminar sobre la base del marc d'aprovació corresponent (resultats pas 1) i derivació de recomanacions o necessitats de revisió quan sigui necessari.

4. Assistència al llarg del procediment d'aprovació, per exemple, moderant els interessos dels diferents grups d'interès o ajudant a resoldre qüestions tècniques complexes.

5. Suport a la compilació de la documentació d'aprovació necessària.

Assistència de seguretat experta en el sector ferroviari

Som el soci més adequat pel que fa a la garantia de seguretat en projectes de desenvolupament rellevants per a la seguretat o si cerqueu d'optimitzar de forma sostenible les vostres aplicacions ferroviàries o de transport. Els nostres experts busquen de manera proactiva solucions i proporcionen un suport de seguretat òptim en adoptar nous sistemes, fins i tot si les normes rellevants encara no existeixen i s'han de definir primer. Durant la fase de funcionament, ajudem a identificar possibles millores i examinem periòdicament si la gestió i els processos de seguretat segueixen sent vàlids i eficients.

I hi veiem més enllà del sector ferroviari per beneficiar-nos de les millors pràctiques i la innovació en altres indústries i àmbits de transports, per ex., l'aviació i l'aeroespacial, o l'automoció amb vehicles híbrids i elèctrics, sistemes d'alimentació inductiva i d'hidrogen, i infraestructura o automatització i digitalització.

Conegueu els nostres serveis de garantia de seguretat per als sistemes ferroviaris i de transport. Els nostres experts estaran encantats d'ajudar-vos.

Descàrregues

pdf Tríptic sobre consultoria 1 MB Descàrregues
pdf Fullet: Seguretat informàtica per a sistemes ferroviaris 178 KB Descàrregues

Això també pot interessar-vos

Avaluacions per a trànsit ferroviari

Avaluacions per a trànsit ferroviari – TÜV Rheinland

Opinió d'experts, avaluació de conformitat i aprovacions.

més

Certificacions per al transport ferroviari

Certificacions per al transport ferroviari – TÜV Rheinland

Certificació per a processos i gestió de sistemes.

més

Formació ferroviària

Seminaris sobre sistemes ferroviaris – TÜV Rheinland

Seminaris i cursos sobre el sector i el sistema ferroviaris

més

Contacte

Poseu-vos en contacte amb nosaltres!

Poseu-vos en contacte amb nosaltres!

Pàgines de serveis visitades recentment