current language
Romania disponibil în următoarele limbi:
sau selectați site-ul dvs. TÜV Rheinland
translation missing: core_choose_country

Certificarea în conformitate cu Standardul pentru managementul energiei, ISO 50001

Certificarea ISO 50001 a sistemelor de management al energiei

DIN EN ISO 50001 – creșteți performanța energetică prin intermediul standardului internațional pentru sisteme de management al energiei

Standardul internațional ISO 50001 a stabilit cerințele și îndrumările pentru ca organizațiile să elaboreze, implementeze, mențină și îmbunătățească continuu cu succes un sistem de management al energiei (SME).

Odată cu revizuirea ISO 50001, standardul oferă companiilor îndrumări recunoscute internațional pentru îmbunătățirea echilibrului energetic, reducerea emisiilor CO2 și a costurilor energetice prin utilizarea mai eficientă a energiei.

Experții noștri vă sprijină în introducerea unui sistem de management al energiei eficace în conformitate cu ISO 50001:2018. Cerințele mai exigente necesare pentru utilizarea durabilă și eficientă a energiei au fost abordate în mod optim în standardul revizuit.

Numeroșii noștri ani de experiență în certificarea ISO fac ca noi să fim partenerul ideal care să vă deservească în legătură cu nevoile dvs. asociate cu sistemul de management al energiei. Avându-ne pe noi alături de dvs. de-a lungul întregului proces de certificare, aveți ocazia de a realiza o îmbunătățire durabilă a eficienței energetice la nivelul întregii companii.

Experții noștri răspund cu plăcere la orice alte întrebări pe care le aveți. Nu ezitați să ne contactați!

Revizuirea ISO 50001:2018

Puteți obține în continuare certificarea în conformitate cu vechiul standard timp de cel mult 18 luni după publicarea noului ISO 50001:2018. După această perioadă, nu mai putem efectua audituri în conformitate cu ISO 50001:2011.

Vă oferim informații suplimentare: Citiți mai multe în întrebările și răspunsurile noastre despre ISO 50001 și în broșura noastră „Informații de actualitate despre ISO 50001 și ISO 50003”.

Interviu despre revizuirea ISO 50001:2018

An embedded media content from YouTube has been blocked. When loading or playing, a connection to the provider's servers is established and cookies are set. For more information, please see our privacy policy and cookie information.

Load

Îmbunătățiți-vă performanța energetică și reduceți-vă costurile energetice prin certificarea ISO 50001.

Prin intermediul unui sistem de management al energiei certificat conform ISO 50001, organizația dvs. își va îmbunătăți echilibrul energetic și va reduce emisiile de CO2. Acest lucru conduce la o mai mare profitabilitate și vă aduce avantaje competitive mai mari datorită costurilor energetice reduse. Prin identificarea măsurilor potențiale de optimizare, succesul organizației dvs. va fi maximalizat prin introducerea de noi tehnologii eficiente energetic.

Structura de nivel înalt (HLS) oferă îndrumare care vă ajută să unificați în mod optim structura și cerințele sistemului dvs. de management al energiei. Această suprastructură facilitează implementarea și menținerea mai multor sisteme de management și sprijină dezvoltarea de sisteme de management integrate.

Certificarea ISO 50001 va crește gradul de conștientizare și motivare al angajaților dvs. cu privire la o utilizare mai eficientă a energiei, va documenta eforturile dvs. de îmbunătățire a performanței energetice și va promova o imagine pozitive a organizației dvs.

Avantaje ale certificării ISO 50001

Economisiți timp și reduceți costuri prin certificarea ISO 50001 în combinație cu ISO 14001 și ISO 9001

Certificăm sisteme de management în mod rapid, eficace și economic. Sisteme de management al energiei, de mediu sau al calităţii – dvs. puteți identifica combinația perfectă pentru organizația dvs., care vă va aduce și mai mult succes. Aflați mai multe despre certificarea noastră combinată și contactați-ne astăzi.

Etapele certificării ISO 50001

 1. Auditul preliminar (opțional): Realizarea unei evaluări inițiale și identificarea potențialelor vulnerabilități din sistemul de management
 2. Analiza GAP (opțională)
  Analiză prin care să vă sprijinim în tranziția cu succes de la ISO 50001:2011 la ISO 50001:2018
 3. Auditul de certificare: Verificarea documentației dvs. și a aplicațiilor practice ale sistemului dvs. de management al energiei
 4. Emiterea certificatului și înscrierea organizației dvs. în baza noastră de date online pentru certificate, Certipedia
 5. Audituri de supraveghere: Supravegherea anuală a optimizării permanente a proceselor și sistemului de management al energiei
 6. Recertificare înainte de expirarea unei perioade de trei ani

Audit de certificare în conformitate cu ISO 50001

Traseul certificării dvs. conform ISO 50001

Publicarea ISO 50003: Rămâneți la curent cu evoluțiile importante

Ce ar trebui să știți: ISO 50003 a fost publicat în octombrie 2014 și a adus schimbări semnificative față de fundamentul ISO 50001. Cerințele actualizate trebuie implementate de organismele de certificare până la 14 octombrie 2017. Deoarece aceste schimbări afectează și organizațiile ale căror sisteme de management al energiei sunt certificate conform ISO 50001 sau pe cele care doresc să obțină o certificare în conformitate cu acest standard, am sintetizat pentru dvs. modificările în următoarele publicații:

Contactați-ne pentru a afla mai multe despre certificarea noastră combinată!

Situația actuală a reglementărilor standardului de management al energiei

Organizaţia Internaţională de Standardizare (ISO) a început să lucreze la un standard internaţional de management al energiei în 2008, fiind asistată la pregătirea acestuia de către Organizația pentru Dezvoltare Industrială a Naţiunilor Unite (UNIDO); se preconizează că versiunea finală a standardului va fi publicată în anul 2011.

Mai multe ţări au deja standarde naţionale de management al energiei (inclusiv Danemarca, Irlanda, Suedia, SUA, Thailanda şi Coreea).

UE a elaborat un standard regional de management al energiei; de asemenea, se elaborează standarde de management al energiei în China, Spania şi Brazilia.

Obiectul Standardului pentru managementul energiei ISO 50001

Standardul ISO 50001 pentru Managementul Energiei este un nou standard internaţional de management al energiei care specifică cerinţele sistemului de management al energiei care trebuie să fie dezvoltate de către organizaţii în vederea implementării politicilor şi obiectivelor care să includă toate obligaţiile legale aplicabile. Standardizarea în domeniul managementului energetic include următorii factori:

 • Alimentarea cu energie electrică
 • Practici de achiziţii pentru echipamente și sisteme care folosesc energia
 • Utilizarea energiei şi aspecte legate de eliminare
 • Măsurarea consumului actual de energie
 • Implementarea unui sistem de măsurare care să documenteze, să raporteze și să valideze îmbunătăţirile continue în domeniul managementului energiei

Sfera de aplicabilitate

Certificarea în conformitate cu Standardul ISO 50001 pentru managementul energiei este aplicabilă tuturor sectoarelor industriale care doresc să instituie sisteme de management al energiei.

Sectoarele industriale afectate în mod special de standard sunt:

 • Industria oțelului
 • Industria metalurgică
 • Industria extractivă - cărbune
 • Electricitate
 • Industria chimică
 • Construcții
 • Industria hârtiei
 • Industria cimentului
 • Ciment

Alte servicii

Certificarea ISO 14001

Sistem de management de mediu în conformitate cu ISO 14001 | TÜV Rheinland

Certificați-vă sistemul de management de mediu în conformitate cu ISO 14001.

mai mult

ISO 45001

Managementul sănătății și siguranței în muncă conform ISO 45001 | TÜV Rheinland

Noul standard de calitate ISO 45001 pentru sănătatea și siguranța în muncă.

mai mult

ISO 9001

ISO 9001 – TÜV Rheinland

Creșteți eficiența și construiți încredere cu un sistem de management al calităţii conform cu ISO 9001.

mai mult

Contact

Contactați-ne pentru mai multe informații.

Contactați-ne pentru mai multe informații.

Ultimele pagini vizitate