current language
Romania disponibil în următoarele limbi:
sau selectați site-ul dvs. TÜV Rheinland
translation missing: core_choose_country

Servicii de testare și examinare cu particule magnetice

Servicii de testare și examinare cu particule magnetice

Identificați discontinuităţile materialelor feroase înainte de a fi prea târziu

Discontinuitățile de suprafaţă şi discontinuitățile închise ale materialelor feroase pot avea drept consecințe oprirea echipamentelor și stoparea producţiei; adesea acestea sunt greu de identificat în timp util.

TÜV Rheinland vă pune la dispoziție examinări cu particule magnetice (MT) – o metoda de control nedistructiv pentru identificarea acestor discontinuități. Cu ajutorul echipamentelor noastre de ultimă oră, putem determina buna funcţionare sau conformitatea, reducând viitoarele costuri potențiale şi întârzierile.

Personalul nostru este instruit şi certificat în conformitate cu prevederile mai multor standarde, fiind capabil să analizeze cea mai bună metodă de control nedistructiv pentru produsul dvs.

Scurtă prezentare a avantajelor acestei soluții

Cu ajutorul serviciilor de examinare cu particule magnetice, veți beneficia de:

 • Economisirea şi accelerarea capacităţilor de producţie, înainte de eventualele operațiuni costisitoare de prelucrare
 • Prevenirea defecțiunilor care se produc din cauza pieselor necorespunzătoare, care sunt incluse în agregate fără efectuarea inspecţiei
 • Obţinerea unui avantaj competitiv, cu ajutorul marcajului care indică efectuarea unui audit de către un organism neutru
 • Minimizarea riscului legat de răspunderea civilă, cu ajutorul standardelor de siguranță documentate corespunzător
 • Posibilitatea de a demonstra nivelul înalt al standardelor dvs.
 • Audituri realizate mai rapid, precum și de serviciile noastre globale, provenind dintr-o singură sursă
 • Asigurarea conformităţii cu cerinţele locale, guvernamentale şi legale

Serviciile noastre de examinare cu particule magnetice

Serviciile de testare si examinare cu particule magnetice oferite de TÜV Rheinland vă ajută să identificați discontinuitățile de suprafață și pe cele închise, prezente în materialele feroase.

Produse

Serviciile noastre sunt destinate materialelor feroase.

Mod de abordare

Un echipament orizontal de testare MT în suspensie este echipamentul utilizat cel mai frecvent pentru examinarea producției în serie. Echipamentul este prevăzut cu un suport pe care este așezată piesa, în vederea magnetizării. Între extremitățile acestui suport este montată o bobină de inducție, care este utilizată pentru a schimba orientarea câmpului magnetic cu 90°. Cele mai multe dintre echipamente sunt adaptate și construite pentru aplicaţii specifice.

Piesele sub tensiune sunt acoperite cu particule fluorescente, care sunt apoi analizate cu ajutorul luminii ultraviolete. Pulberile se vor acumula în zona în care există scurgeri și vor forma indicații. Aceste indicații sunt apoi evaluate, stabilindu-se ce ar fi putut să le cauzeze, precum și care sunt măsurile care trebuie să fie adoptate, dacă este cazul.

După ce piesa a fost magnetizată, aceasta este demagnetizată. Pentru această operațiune este necesar un echipament a cărui acțiuni este opusă față de cea a echipamentului de magnetizare. Magnetizarea este efectuată, de obicei, cu ajutorul unui normal, cu un impuls tensiune înaltă, care atinge rapid o valoare de vârf și care este întrerupt instantaneu, piesa rămânând astfel magnetizată. Pentru demagnetizarea unei piese, curentul sau câmpul magnetic trebuie să fie egal cu sau mai mare decât curentul sau câmpul magnetic folosit pentru a magnetiza piesa. Curentul sau câmpul magnetic este apoi adus încet la valoarea zero, piesa fiind astfel demagnetizată.

Mai multe informații

Examinarea cu particule magnetice (MT) este un proces de control nedistructiv (CND) pentru identificarea discontinuităților de suprafață sau a discontinuităților închise ale materialelor feroase. Procesul imprimă un câmp magnetic piesei care poate fi magnetizata, prin magnetizare directă sau indirectă. Magnetizarea directă se produce atunci când curentul electric trece prin obiectul care face obiectul testării şi un câmp magnetic se formează în interiorul materialului. Magnetizarea indirectă se produce atunci când prin obiectul care face obiectul testării nu trece nici un curent electric, ci se aplică un câmp magnetic din exterior. Liniile de magnetizare sunt perpendiculare pe direcţia curentului electric, care poate fi curent alternativ (AC) sau continuu (CC, sau AC rectificat).

Prezenţa unei discontinuități de suprafață sau a unei discontinuități închise va conduce la ”scurgeri” ale fluxului magnetic. Pe piesa care urmează să fie testată se va aplica pulbere de fier. Pulberile pot fi uscate sau umede, în suspensie. În cazul în care există o scurgere, pulberea se va concentra în zona acesteia.

Dacă sunteţi interesat de serviciile de testare cu particule magnetice oferite de TÜV Rheinland, este posibil să fiți interesat și de serviciile noastre în domeniile de mai jos:

 • Ultrasunete
 • Radiografie
 • Teste cu lichide penetrante prin contrast al culorii
 • Curenți turbionari

Contact

Contactați-ne pentru mai multe informații.

Contactați-ne pentru mai multe informații.

Alte servicii

Tehnologii de sudare

Tehnologii de sudare

Experții TÜV Rheinland pot efectua o gamă largă de teste tehnice ale operațiunilor de sudare, pentru diverse sectoare.

mai mult

Mechanical Integrity Services

Ultimele pagini vizitate