current language
Romania disponibil în următoarele limbi:
sau selectați site-ul dvs. TÜV Rheinland
translation missing: core_choose_country

Tehnica TOFD pentru inspectia sudurii

Testarea nedistructivă a sudurilor prin tehnica TOFD | TÜV Rheinland

Asigurați o structură sudată sigură și de înaltă calitate cu ajutorul tehnicii TOFD oferite de noi.

Sudarea reprezintă un element crucial al proceselor de fabricație în industria auto, transportul pe apă, transportul feroviar și rutier, aviație, construcții și multe altele. Defectele de sudare pot compromite stabilitatea unei structuri sudate. Pentru a detecta și a evita ulterior astfel de vicii, sunt disponibile diverse metode de testare. Tehnica TOFD este utilizată pe scară largă drept cea mai adecvată metodă de inspectare în timpul construcției echipamentelor și conductelor de proces.

TOFD este o tehnică de testare nedistructivă (NDT) de înaltă performanță, care poate fi utilizată pentru a detecta și calcula cu precizie dimensiunea fisurilor, incluziunilor de zgura, lipsei de topire și a altor defecte în construcțiile sudate. Specialiștii noștri vă pot asista pe durata întregului proces de testare și vă pot oferi soluții individuale, în funcție de necesitățile dvs. Printre serviciile noastre se numără testarea suduriir prin intermediul tehnicii TOFD și procesarea datelor prin software-ul nostru dezvoltat intern. Recunoscută la nivel internațional în coduri și standarde definite, TOFD este un instrument excelent și larg acceptat pentru inspectarea înainte și în timpul exploatării.

Experții noștri au o vastă experiență în testarea sudurii prin TOFD. Vă putem pune la dispoziție o soluție unificată pentru testarea suduriir. Prin utilizarea serviciilor noastre de inspectie prin TOFD, veți putea să economisiți timp pe durata proiectelor de construcții noi și de înlocuire.

Contactați-i pe experții noștri pentru a realiza o inspecție a sudurilor precisă și de înaltă calitate.

Asigurați calitatea sudurilor cu ajutorul experților noștri experimentați și cu înaltă pregătire

Serviciile de măsurare prin TOFD oferite de noi prezintă multe beneficii, inclusiv o mai mare probabilitate de detectare față de testarea convențională prin radiografie și ultrasunete. Un aspect important este faptul că inspecțiile de teren se pot efectua în paralel cu exploatarea normală, în parte deoarece nu există dificultăți logistice semnificative, spre deosebire de testarea prin radiografie, astfel reducându-se costurile. Pentru că metoda este, de asemenea, mai puțin sensibilă la grosimea probei față de metodele bazate pe radiografie, aceasta oferă și rezultate mai rapide. Inspecțiile se pot realiza și la temperaturi de 400°C și mai mari.

Documentația noastră, prezentarea clară a datelor și stocarea digitală prin intermediul software-ului ScanPlan® sunt combinate sub forma unei soluții unice. Experții noștri sunt calificați în conformitate cu programul de certificare TOFD bazat pe ISO 9712. Combinate, aceste aspecte asigură un standard de siguranță care este în beneficiul clienților noștri, reducând riscurile de răspundere civilă ale companiei lor.

Realizați o inspecție adecvată și eficientă a lucrărilor de sudură

Tehnica TOFD | TÜV Rheinland Caption= Abordarea noastră de inspectare prin tehnica TOFD presupune următorii pași.

Ne angajăm să lucrăm cu metodele optime și cele mai precise de testare nedistructivă a sudurilor. Principiul unei inspecții TOFD poate fi descris prin următorii pași:

 1. Inspecția TOFD începe cu poziționarea a două palpatoare ultrasonice pe fiecare parte a sudurii, una acționând ca emițător și cealaltă ca receptor.
 2. Se transmite o undă sonoră longitudinală către obiectul testat. O parte din aceasta este reflectată sau difractată de orice obstacol întâlnit în calea sa înainte de a ajunge la receptor.
 3. Pe măsură ce sondele sunt deplasate în paralel de-a lungul sudurii, formele de undă rezultate sunt digitalizate, stocate pe un hard disk și afișate pe un ecran video ca imagine în scară de gri. Imaginea care se compune prin această procedură este, de fapt, o vedere transversală a sudurii examinate. Aceasta poate fi utilizată pentru măsurarea precisă și detectarea de indicii. Toate datele colectate cu sistemul TOFD sunt stocate pentru consultare viitoare.

Serviciul TOFD oferit de noi poate fi utilizat, de exemplu, în:

 • Inspectia înainte de exploatare a sudurilor la:
  • Recipiente sub presiune
  • Conducte
  • Cisterne și sfere de depozitare
  • Alte construcții realizate din oțel carbon slab aliat
 • Inspecții intermediare, utilizate pentru a examina sudurile parțial executate la temperatura de preîncălzire
 • Inspecții la cald, la temperaturi înalte sau ambientale, pentru detectarea unor mecanisme de deteriorare precum:
  • Corodarea stratului de bază
  • Fisurarea prin coroziune intergranulară
  • Corodarea de către hidrogen la temperaturi înalte
  • Fisuri de oboseală
 • Monitorizarea indiciilor detectate în timpul inspecțiilor anterioare

Experiența și cunoștințele noastre de specialitate în domeniul inspectării lucrărilor de sudură ne fac partenerul perfect pentru dvs.

În ultimul sfert de secol, am fost pionieri în domeniul inspectiei sudurilor și am acumulat o vastă experiență. Serviciile noastre de inspecție prin TOFD asigură o mai mare probabilitate de detectare a viciilor față de procedurile convenționale precum testarea radiografică (RT) și testarea cu ultrasunete (UT). Această metodă nu numai că reduce costurile, deoarece inspecțiile TOFD pot avea loc în teren concomitent cu continuarea operațiunilor de exploatare, ci poate și furniza date rapide și precise într-un format ușor de înțeles. Inspecțiile noastre sunt derulate de inspectori certificați. Echipa noastră vă stă la dispoziție, asigurând un serviciu credibil și de calitate.

Solicitați mai multe informații despre serviciile noastre de inspectare a lucrărilor de sudură!

Alte servicii

Tehnologii de sudare

Tehnologii de sudare

Experții TÜV Rheinland pot efectua o gamă largă de teste tehnice ale operațiunilor de sudare, pentru diverse sectoare.

mai mult

Testarea cu ultrasunete cu traductor multielement cu comandă de fază

Inspecție prin metoda de examinare cu ultrasunete cu traductor multielement cu comandă de fază | TÜV Rheinland

Evaluăm calitatea componentelor și riscurile potențiale prin intermediul examinării cu ultrasunete cu traductor multielement cu comandă de fază (PAUT).

mai mult

Întreţinere şi testarea materialelor

Întreţinere şi testarea materialelor

Testarea echipamentelor şi componentelor.

mai mult

High Temperature Testing and Inspection

Acoustic Emission

Contact

Contactați-ne pentru mai multe informații.

Contactați-ne pentru mai multe informații.

Ultimele pagini vizitate