current language
Romania disponibil în următoarele limbi:
sau selectați site-ul dvs. TÜV Rheinland

Testarea și inspectarea prin curenți turbionari pulsatorii

Inspecție prin curenți turbionari pulsatorii | TÜV Rheinland

Stabiliți starea conductelor și vaselor sub presiune și monitorizați coroziunea prin intermediul serviciilor noastre pe bază de curenți turbionari pulsatorii

Evaluarea stării conductelor și recipientelor sub presiune sub izolație poate fi avantajoasă pentru operatorii de instalații. Aplicăm tehnologia bazată pe curenți turbionari pulsatorii (PEC) pentru a penetra izolația și straturile de protecție care nu sunt magnetice și nu conduc electricitatea. De asemenea, utilizăm tehnologia PEC pentru a inspecta și examina substratul de oțel carbon slab aliat de sub straturile metalice de protecție împotriva intemperiilor și a produselor corozive. Această abordare le permite experților noștri să testeze, să inspecteze, să măsoare și ăs monitorizeze cu ușurință și precizie starea curentă a activelor dvs.

Tehnologia PEC nu necesită contact direct cu obiectul testat, nici curățarea suprafeței respective, ceea ce face ca inspecția să fie rapidă și ușoară chiar și în cazul temperaturilor mari și al puțurilormarine. Inspecțiile pot fi efectuate și coroziunea poate fi monitorizată în timpul funcţionării pentru a permite programarea și executarea mentenanței și reparațiilor planificate la momentele optime pentru afacerea dvs.

Suntem autorizați pentru operarea echipamentelor de inspecție PEC și deținem competențele de specialitate și experiența tehnică necesare pentru a derula testări PEC. Asigurați-vă că sunteți pe deplin informați în orice moment cu privire la integritatea, siguranța și productivitatea activelor dvs. prin intermediul unei strategii de testări și inspectări PEC regulate, adaptată la cerințele dvs.

Aruncați o privire în profunzime și aflați starea și valoarea actuală a activelor dvs.!

Inspecție rapidă și de încredere la un cost redus cu tehnologia PEC de ultimă generație

Testare și inspecție prin curenți turbionari pulsatorii
Beneficiați de avantajele tehnologiei noastre bazate pe curenți turbionari pulsatorii.

Testarea și inspectarea prin curenți turbionari pulsatorii oferă informații critice despre starea actuală a activelor dvs., astfel încât dvs. să monitorizați și gestionați orice probleme legate de producție și siguranță mai rapid și mai ușor decât înainte. Deoarece materialele de izolație nu trebuie îndepărtate iar suprafețele nu necesită o pregătire specială, costurile cu inspectarea generală precum și cele cu inspectarea subacvatică sunt reduse semnificativ. În general, intervalele de timp alocate pentru serviciile PEC sunt semnificativ mai mici decât metodele convenționale, având drept efect faptul că testarea și inspectarea se fac la cald și sunt rapide și convenabile, fără pierderi de producție.

Citirile prin curenți turbionari pulsatorii realizate de mai multe ori în același loc pot fi reproduse în mod corespunzător chiar dacă există o carcasă, un strat protector sau un strat de izolație. Tehnologia PEC oferă rezultate cu o marjă de eroare de plus/minus 10% în cazul detectării coroziunii și de plus/minus 0,2% în cazul monitorizării coroziunii. În plus, inspecțiile prin curenți turbionari pulsatorii pot fi efectuate cu ușurință și cu succes la temperatori care variază între -100° C și 500° C (între -150°F și 932°F).

Beneficiați de serviciile PEC personalizate oferite de noi pentru a asigura siguranță, productivitate și profitabilitate.

Tehnologia curenților turbionari pulsatorii pentru testarea și inspectarea conductelor și vaselor izolate

Tehnologia curenților turbionari pulsatorii se bazează pe electromagnetică și furnizează valorile medii ale grosimii pereților în zona de amprentă a sondei. Aceasta măsoară și compară variația procentuală a grosimii medii a pereților la nivelul unui întreg obiect. Curenții turbionari pulsatorii pot fi aplicați în mod eficient în detectarea și monitorizarea coroziunii la conducte și vase din oțel carbon sau oțel slab aliat, fără a face contact cu suprafața de oțel în sine. Tehnologia PEC permite realizarea măsurătorilor prin straturile de izolație, beton sau coroziune. Derulăm testările și inspecțiile prin curenți turbionari pulsatorii în următorii pași:

 1. O sondă este amplasată pe izolație, stratul de protecție sau suprafața ruginită a unei conducte sau a unui vas. Este recomandabil ca obiectele supuse testării să aibă o geometrie simplă, precum un cilindru, un cot sau o placă.
 2. Se creează un câmp magnetic prin trimiterea unui curent electric prin bobinele transmițătoare ale sondei. Acest câmp penetrează prin izolație și magnetizează peretele obiectului.
 3. Apoi, curentul electric din bobina transmițătoare este oprit, ceea ce provoacă o cădere subită a câmpului magnetic. Ca urmare a inducției electromagnetice, se generează curenți turbionari pulsatorii în peretele obiectului. Aceștia se difuzează spre interior și scad în intensitate.
 4. Sonda PEC monitorizează rata de reducere a curenților turbionari pulsatorii induși pentru a stabili grosimea medie a pereților obiectului respectiv. Deși citirile grosimii medii a pereților prin PEC sunt valori relative care indică variațiile în grosimea pereților, se pot obține valori absolute prin calibrarea grosimii pereților într-un anumit punct al obiectului.

Printre domeniile de aplicare se numără:

 • Echipamente izolate și/sau cu strat de protecție
 • Obiecte în condiții de temperaturi înalte
 • Echipamente cu coroziune avansată
 • Coloane și chesoane ale instalațiilor marine
 • Obiecte aflate în spatele unor pereți ignifugi din beton
 • Inele circulare ale cisternelor de depozitare
 • Poduri

Se pot realiza inspecții asupra unor obiecte cu o grosime a pereților de la 2 la 70 de milimetri și un diametru al conductei mai mare de 50 de milimetri.

Partenerul dvs. expert pentru servicii de testare și inspectare prin curenți turbionari pulsați

Avem peste 25 de ani de experiență în ceea ce privește metodele de testare nedistructive avansate prin PEC. Implicarea noastră în dezvoltarea de echipamente, soluții de inspectare și cursuri de formare demonstrează angajamentul nostru față de aceste tehnici. Experții noștri caută să vă ofere servicii de testare și inspectare nedistructivă la cald prin PEC, de ultimă generație, pentru a asigura siguranța și productivitatea conductelor și vaselor sub presiune.

Contactați-i pe experții noștri și aflați mai multe despre serviciile noastre bazate pe curenți turbionari pulsatorii!

Alte servicii

Inspectarea puțurilor prin tehnologia D & C PEC

Inspectarea puțurilor maritime | TÜV Rheinland

Beneficiați de siguranță și certificare pentru puțurile dvs. maritime

mai mult

Servicii de cartografiere a coroziunii

Cartografierea coroziunii – TÜV Rheinland

Elaborarea de strategii de mentenanță a evaluării stării prin intermediul sistemului nostru de imagistică pe bază de ultrasunete.

mai mult

SLOFEC–Tank Inspection Services

Contact

Contactați-ne pentru mai multe informații.

Contactați-ne pentru mai multe informații.

Ultimele pagini vizitate