current language
Romania disponibil în următoarele limbi:
sau selectați site-ul dvs. TÜV Rheinland
Academia TÜV Rheinland: Vă ajutăm să valorificați progresul tehnologic și să modelați în mod activ viitorul.

Academia TÜV Rheinland – valorile noastre, misiunea noastră.

A existat o perioadă în care lipsa de calificare profesională te putea costa viața – cel puțin dacă îți câștigai existența în calitate de supraveghetor autorizat al cazanelor de abur la sfârșitul secolului al XIX-lea. Tehnologia cazanului de abur a reprezentat un motor de avansare economică în acele timpuri, dar și un risc considerabil la adresa vieții și integrităţii fizice. Exploziile cu consecințe grave ale cazanelor de abur erau la ordinea zilei la începutul primei revoluții industriale.

Numai după înființarea asociației pentru inspecţia cazanelor de abur, numită Dampfkesselüberwachungsverein (DÜV) și mai târziu TÜV Rheinland, aceste accidente au devenit din ce în ce mai puţine la număr, deoarece experții inspectau în mod regulat starea tehnică a cazanelor de abur și, la rândul lor, au instruit alte persoane privind întreținerea și exploatarea corespunzătoare a cazanelor.

Ce ne face diferiți?

Competențele adaptate cerințelor momentului, acum 140 de ani, nu doar cheia pentru o activitate mai sigură ci și pentru prosperitate și perspective personale. La sfârșitul secolului al XIX-lea eram deja pionieri în ceea ce privește expertiza în domeniul formării profesionale.

În ziua de azi, nu cazanele de abur ne definesc competenţele. În schimb, IT-ul și digitalizarea exercită o imensă presiune asupra schimbării, în afaceri, în societate și la nivelul fiecărui individ.

Numărul de dispozitive conectate la internet crește mai repede decât populația lumii, iar numărul reţelelor de dispozitive este considerabil mai mare decât cele formate din oameni. Internet of Things, navigarea în rețea sau Industry 4.0 sunt modalitățile de exprimare a acestei schimbări dinamice.

Este clar deja că locurile de muncă ce urmează a fi ocupate în viitor de mulți dintre cursanții de astăzi încă nu există. Pornind de la Internet of Things, automatizare și sistemele de inteligență artificială, vor apărea roluri care necesită abilități și competențe complet diferite faţă de ce ne putem imagina astăzi.

Cine va gestiona această dezvoltare tehnologică? Profesioniștii din domeniul tehnic care sunt capabili să ne modeleze în mod activ viitorul, să îl controleze și să îl protejeze în mod competent, sunt foarte căutați în ziua de azi.

Misiunea noastră: facilitarea progresului tehnic, protejarea omului și a mediului – prin intermediul competențelor tehnice.

Lucrurile nu vor funcţiona fără personal de specialitate, mai ales atunci când automatizarea şi inteligenţa artificială sunt în curs de dezvoltare. Personalul de specialitate este cheia pentru proiectarea, controlul și definirea impactului tehnologiei.

Markus Dohm, Vicepreședinte Executiv TÜV Rheinland Academia & Life Care

De peste 140 de ani TÜV Rheinland se implică în aspecte legate de siguranța oamenilor, tehnologiei și mediului. În calitate de furnizor de servicii de testare, avem misiunea de a facilita progresul și de a proteja oamenii și mediul înconjurător de efectele negative ale tehnologiei.

Aceste competențe și calificări tehnice pe care le oferim în calitate de furnizor de formare holistică și de perspectivă, sunt motivate și conduse de următoarea convingere: Academia TÜV Rheinland este partenerul competent de top pentru excelența calificării în domeniul tehnic.

Markus Dohm, Vicepreședinte Executiv TÜV Rheinland Academia & Life Care
Markus Dohm, Vicepreședinte Executiv TÜV Rheinland Academia & Life Care

Avem o vastă experiență în îmbunătățirea continuă a competențelor tehnice la nivel de organizație, echipă și individ – prin calificări specifice și gestionarea sistematică a competenţelor. Ne orientăm ofertele către nevoile curente, le adaptăm la provocările dinamice de astăzi și de mâine, conform cerinţelor pieței, pentru a putea oferi soluții personalizate la timp.

Beneficiați de experiența noastră, precum și de cunoștințele noastre aprofundate în domeniu, pe care vi le oferim alături de calitatea germană, reputația globală și proximitatea în întreaga lume.

Asigurați-vă avantajul competitiv cu noi – prin dovada independentă a calificării și prin programele și standardele de certificare TÜV Rheinland recunoscute pe plan internațional.

Academia TÜV Rheinland în cifre

Contact