Terug naar overzicht

TÜV Rheinland geautoriseerd voor LoRaWAN™®-certificeringsprogramma

27.01.2017Arnhem

TÜV Rheinland, de wereldwijde top 10-dienstverlener van technische diensten, is nu als onafhankelijk 3rd party laboratorium geautoriseerd voor het LoRaWAN™®-certificeringsprogramma. Na de eerste autorisatie door de LoRa Alliance in juli 2016 heeft TÜV Rheinland zich ingespannen om de Alliance te ondersteunen met het wereldwijd verspreiden en uitdragen van het LoRaWAN™®-certificeringsprogramma

TÜV Rheinland heeft nu de officiele goedkeuring voor de uitbreiding van geautoriseerde testlaboratoria binnen de TÜV Rheinland Group. “Onze LPWAN-strategie wordt zo versneld uitgevoerd. Met geautoriseerde laboratoria in Nederland, de VS, Japan, Zuid-Korea en Taiwan zijn we nu op een punt dat we klanten voor LoRaWAN™® volledig kunnen ondersteunen met onze expertise en faciliteiten. in alle werelddelen,” zegt Markus Termühlen, Global Strategic Project Leader – LPWAN Technologies. TÜV Rheinland voert de plannen verder uit om de ondersteuning in China en India op korte termijn uit te breiden. Dit is in lijn met de 2020 wereldwijde Wireless/IoT-strategie.

Digitalisering en TÜV Rheinland

Slimmer werken en leven voor een betere toekomst in the wereld van IoT – Internet of Things – is het gemeenschappelijke doel en onderdeel van globale digitalisering. TÜV Rheinland heeft deze revolutionaire veranderingen omarmd door significant te investeren op wereldwijde schaal om ondersteuning te bieden in alle gebieden die bijdragen aan IoT.

Low-Power Wide-Area Network (LPWA)-technologieën zoals LoRa worden steeds vaker gebruikt als een van de geaccepteerde technieken voor IoT-verbindingen. Het aantal voorspelde verbindingen binnen dit domein zijn groot. TÜV Rheinland ondersteunt de extra behoeften aan internationale testen en certificeringen met betrekking tot functionele LoRa-testen.

LoRa Alliance

TUV Rheinland is betrokken bij de LoRa Alliance sinds de behoefte aan ondersteuning van een wereldwijd opererend onafhankelijk laboratorium. De positionering als bijdragend lid was goedgekeurd en heeft een belangrijke rol gespeeld bij het vaststellen van het certificatieschema. TÜV Rheinland en LoRa Alliance hebben een overeenkomende visie. Hierin wordt gewerkt naar ontwikkelende standaarden waarin harmonisatie in de interoperabiliteit van apparaten en netwerken kan worden gerealiseerd. Het doel is om alle partijen die werken aan LoRa Alliance ecosysteem te ondersteunen om een technisch en commercieel succes te behalen.

Stefan Kischka, Vice President Wireless / IoT at TÜV Rheinland legt uit: “We zijn blij dat we kunnen communiceren dat we de onafhankelijke 3rd party zijn die door de LoRa Alliance is geautoriseerd. Met onze testlaboratoria hebben we een sterk commitment om met onze wereldwijde vertegenwoordiging alle testen en certificeringen voor LoRa te kunnen aanbieden. Het is onze intentie om alle klanten te ondersteunen met de uitdagingen die zij hebben bij draadloze technologieën. LoRa is daarvan een belangrijke. Met ons team uit de industrie hebben we de bekwaamheid en competenties om een sterke positie op te bouwen in de draadloze markt. We hebben grote investeringen gedaan waaruit blijkt dat we hard op weg zijn onze Wireless/IoT-strategie uit te voeren.

Downloads