Tornar

INFORMACIÓ PÚBLICA SOBRE LA CONVOCATÒRIA D'AJUDES A L'IMPULS DE L'ECONOMIA CIRCULAR

24.03.22Espanya

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO) ha tret a informació pública el projecte d‟ordre ministerial pel qual s‟estableixen les bases i s‟efectua la convocatòria d‟ajuts al‟impuls de l‟economia circular en empreses espanyoles, amb l‟objectiu d'implantar plenament l'economia circular al sector productiu.

Aquests ajuts constitueixen la segona línia d'acció del Pla Estratègic de Recuperació, Transformació i Resiliència (PERTE) d'Economia Circular, un programa transversal que aposta pel foment de l'ecodisseny dels productes, la millora de la gestió de residus i l'impuls de la digitalització. En concret, la convocatòria finançarà inversions a les quatre principals categories d'actuació: reducció del consum de matèries primeres verges; ecodisseny; gestió de residus i digitalització.

Aquest instrument està alineat amb els objectius de reactivació de l‟economia general i el sector industrial, i amb l‟impuls de la resiliència del sector productiu nacional. Per això, és imprescindible donar suport a projectes que promoguin aquesta transformació, complementant així els esforços empresarials en aquest àmbit.

FINANÇAMENT EUROPEU:

Mitjançant aquest programa es fomentarà la sostenibilitat i la circularitat dels processos industrials, millorant la competitivitat i la innovació del teixit productiu en el marc de l'economia circular.

D'altra banda, aquest programa d'ajudes respon a l'objectiu mediambiental corresponent a la “transició cap a una economia circular” contemplat al Reglament 2020/852 del Parlament i del Consell Europeu.

La convocatòria de subvencions per a l'impuls de l'economia circular té consideració d'ajuts d'estat i la finança la Unió Europea-Next Generation EU.

  • TERMINI PER REMETRE SUGGERIMENTS:
  • El termini per remetre suggeriments finalitza el 7 d'abril de 2022.

Més informació

Per a més informació consulteu El pla de recuperació o consulteu-nos a info@es.tuv.com.