current language
Netherlands beschikbaar in de volgende talen:
...of selecteer uw land
translation missing: core_choose_country

Testen van speelgoed

Testen van speelgoed

Garandeer met onze speelgoedtests dat uw producten geschikt en veilig zijn voor kinderen

De veiligheid van kinderen met hun speelgoed is een topprioriteit voor ouders. Het testen en certificeren van speelgoed voor een breed scala aspecten laat uw klanten zien dat uw producten veilig en geschikt voor kinderen en getest op giftigheid zijn en is voor u een belangrijke leidraad bij het inkopen van speelgoed.

Onze experts testen en certificeren speelgoed in overeenstemming met de betreffende nationale en internationale normen voor de veiligheid van speelgoed. Wij zijn deskundig en ervaren in het testen van speelgoed voor verschillende landen en groepen landen, zoals Europa, de V.S., Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Brazilië, Japan, Zuid-Amerika, Saoedi-Arabië, Korea, Rusland en China. Onze experts op het gebied van het testen van speelgoed verstrekken ook internationale certificeringen in overeenstemming met ISO-normen.

Wij zorgen ervoor dat uw product toegang tot de wereldwijde markt krijgt en garanderen dat het in overeenstemming met veiligheidsvoorschriften en uiteenlopende testvereisten voor speelgoed in verschillende markten is. Zo kunt u er zeker van zijn dat uw kinderspeelgoed over de hele wereld veilig en vrij van giftige stoffen is.

Wilt u uw product laten testen en certificeren? Neem dan nu contact met ons op en kom meer te weten over de test- en certificeringsopties die wij bieden!

Win het vertrouwen van uw klanten met onze speelgoedtesten

Speelgoedtestdiensten
We testen en certificeren uw speelgoed.

Wanneer het speelgoed de testen met succes doorstaat betekent dit dat het in overeenstemming is met de geldende normen in nationale en internationale markten, waardoor kostbare terugroepacties worden voorkomen. Uw aansprakelijkheidsrisico zal ook worden verkleind door de vastgelegde veiligheidsnormen.

De certificering van het geteste speelgoed vergroot het vertrouwen van uw klanten in de veiligheid en onschadelijkheid van het product en u beschermt kinderen tegen giftig en gevaarlijk speelgoed. Dat betekent dat u in een directe vergelijking met niet gecertificeerde producten een significant concurrentievoordeel heeft in het inkoopproces van uw klanten.

Laat ons uw speelgoed testen en certificeren in overeenstemming met de huidige normen

Wij certificeren speelgoed in overeenstemming met Europese normen.

 • Mechanische/fysieke tests in overeenstemming met EN 71, delen 1, 2, 8 en 14 en ASTM F 963
 • Trekproeven en spanningstest
 • Ontvlambaarheidstesten
 • Geluidsdrukniveaumetingen
 • Elektrische veiligheid in overeenstemming met EN 62115 en ASTM F 963
 • Chemische testen in overeenstemming met EN 71, delen 3, 4, 5, 7, 9 - 11, 12, REACH-VO, LFGB
 • Voorschriften voor het gebruik van zware metalen
 • Voorschriften voor het gebruik van weekmakers
 • Organische chemische verbindingen en schadelijke substanties
 • Hygiënetesten en microbiologische testen
 • RoHS
 • Risicobeoordeling en veiligheidsinschatting
 • Testen van de elektromagnetische compatibiliteit in overeenstemming met richtlijn 2014/30/EU
 • Testen van radiotransmissies in overeenstemming met RED-richtlijn 2014/53/EU
 • Modelonderzoek

Profiteer van onze ervaring als onafhankelijk testinstituut

Dankzij onze testbeoordelingen kunt u als fabrikant of importeur van speelgoed de veiligheid en kwaliteit van uw producten vastleggen en voor uw reclamedoeleinden profiteren van de ervaring van een onafhankelijke derde. Deze certificering geeft u toegang tot wereldwijde markten en een voordeel ten opzichte van uw concurrenten.

Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijke offerte!

FAQ

Wilt u meer weten over het testen en certificeren van speelgoed? We hebben daarover de meest gestelde vragen en de antwoorden daarop voor u op een rijtje gezet. Staat uw vraag er niet bij? Laat het ons weten! We helpen u graag.

Toon alle antwoorden Verberg alle antwoorden

Waarom zou ik mijn speelgoedproducten moeten laten testen en certificeren?

Het testen en certificeren van uw speelgoed in overeenstemming met nationale en internationale normen geeft u toegang tot wereldwijde markten en garandeert dat uw product in overeenstemming is met de testeisen voor speelgoed in het betreffende land. Onze testbeoordeling is een sterk signaal voor de kwaliteit van uw producten.

Welk speelgoed kan worden getest door TÜV Rheinland?

Wij testen al het speelgoed dat is bedoeld voor kinderen tot 14 jaar oud. Onze speelgoedexperts testen en certificeren zowel knuffelspeelgoed, poppen en speelgoed voor rollenspel als plastic speelgoed en bouwstenen, houten speelgoed, muziekspeelgoed, magnetisch speelgoed, waterspeelgoed, activiteitenspeelgoed en creatief speelgoed. Daarnaast ook onder meer bouwblokkendozen, loophulpspeelgoed, speelgoed om te kleuren, vingerverf, speelklei, glijbanen, schommels, klimrekken en trampolines.

Welke richtlijnen en normen hanteert u bij het testen en certificeren van speelgoed?

De wereldwijde normen voor het testen en certificeren van speelgoed zijn vastgesteld door het betreffende land. De speelgoedrichtlijn 2009/48/EC en de geharmoniseerde normen EN 71 en EN 62115 zijn van toepassing in de Europese Unie; de ISO-normen voor internationale testen en normen zoals ASTM, CPSIA, 16 CFR en FDA zijn van toepassing in de V.S. Wij testen en certificeren uw speelgoed in overeenstemming met de voor het betreffende land geldende eisen en bieden u zo toegang tot wereldwijde markten.

Wat is mijn voordeel als ik speelgoed laat testen?

De certificering van uw speelgoed garandeert dat uw product veilig, geschikt voor kinderen en niet giftig is, wat het vertrouwen van klanten in de veiligheid en kwaliteit van uw speelgoed vergroot. Dit grote concurrentievoordeel versterkt uw wereldwijde marktpositie nog verder.

Hoe weten klanten dat een speelgoedproduct door TÜV Rheinland is gecertificeerd?

Speelgoed dat de testen van TÜV Rheinland met succes heeft doorstaan is duidelijk zichtbaar gemarkeerd met onze test mark. Uw gecertificeerde product wordt bovendien ook toegevoegd aan onze Certipedia, een database met gecertificeerde producten.

Hoe kom ik erachter welke risico's en gevaren mijn speelgoed in zich bergen, en in welke mate?

We kunnen u ook helpen bij het maken van een risicobeoordeling voor uw product. Onze experts voeren een risicobeoordeling uit om potentiële gevaren op te sporen en testen het product om voor het op de markt komt vast te stellen of het speelgoed aanvaardbaar is in de meest voorkomende omstandigheden. Op die manier kunt u erop vertrouwen dat u een veilig product heeft ontwikkeld, terugroepacties voorkomt en kosten voor mogelijke veiligheidsaanpassingen bespaart.

Hoe kan ik de risico's beperken, zelfs in de ontwikkelingsfase?

Onze experts kunnen u ook tijdens de ontwikkelingsfase helpen met interimtesten. Werk vanaf het allereerste begin met ons samen en bespaar op extra kosten en voorkom ongewenste vertragingen.

Downloads

Kom meer te weten over het testen van speelgoed

pdf Veelgestelde vragen - Testen van speelgoed 211 KB Download
pdf Informatieblad - Testen van speelgoed 131 KB Download
pdf Flyer - Testen van speelgoed 1 MB Download
pdf Flyer - Richtlijnen voor risicobeoordeling van zacht speelgoed 690 KB Download

Contact

Neem contact met ons op!

Neem contact met ons op!

Dit is wellicht ook interessant voor u

CE-merk

CE-merk

Transparantie en veiligheid op Europese markten

meer

GS-markering

GS-markering

Geteste veiligheid – uw klanten gemoedrust geven

meer

Kinder- en Wandelwagens

Kinder- en Wandelwagens

Voel u Veilig met Geteste Kinderwagens

meer

Speeltuinen en Speeltuintoestellen

Speeltuinen en Speeltuintoestellen

Veilige Speeltuinen en een Gerust Hart

meer

Verrassend transparant. Het TÜV Rheinland-testkeurmerk

Certipedia | TÜV Rheinland

Certipedia - De gratis online certificaatdatabase voor geteste en gecertificeerde producten.

meer

Laatst bezochte servicepagina's