current language
Netherlands beschikbaar in de volgende talen:
...of selecteer uw land

Testen van audio- en videoapparatuur

Testen van audio- en videoapparatuur | TÜV Rheinland

Leg uw hoge kwaliteitseisen vast met onze testen van audio- en videoapparatuur

De ontwikkelingen op het gebied van audio- en videotechnologie staan niet stil en leveren steeds weer nieuwe innovaties op. Klanten hebben dan ook hoge verwachtingen, maar vinden de onophoudelijk groeiende markt verwarrend. Ons internationaal erkende keurmerk is dan ook een belangrijke factor bij de besluitvorming van uw klanten.

Wij testen uw audio- en videoproducten op kwaliteit, veiligheid, gebruikersvriendelijkheid, netwerktoegang en milieuprestaties. Onze ervaren deskundigen bieden een groot scala aan diensten, van tussentijdse tests in de ontwikkelingsfase tot en met kwaliteitscertificaten en export naar internationale markten. Zo staan we u gedurende het volledige productieproces bij als betrouwbare partner. We helpen u ook bij de transitie naar de nieuwe IEC/EN 62368-1-veiligheidsnorm.

Maak gebruik van onze test- en certificeringsdiensten om de hoge kwaliteit van uw audio- en videoapparatuur vast te leggen. Als ervaren en betrouwbare partner verzorgen wij alle nodige testen en internationale productregistraties.

Meer weten over onze internationaal erkende certificeringsdiensten voor uw audio- en videoapparatuur? Maak vandaag nog een afspraak met onze deskundigen.

Creëer een voorsprong op de concurrentie met onze certificering van uw audio- en videoproducten

Ons onafhankelijke en internationaal erkende keurmerk biedt uw klanten en zakelijke partners een waardevol hulpmiddel bij de besluitvorming. Het bevestigt de hoge kwaliteitsnormen van uw innovatieve producten en toont aan dat u voldoet aan de wettelijke vereisten en dat u verantwoord, toekomstgericht en milieubewust opereert. Met onze tests tijdens de ontwikkelingsfase kunt u onnodig oponthoud en extra kosten voorkomen. Ook profiteert u van korte testtijden en helpen we u met onze internationale productcertificering en -registratie toegang te verkrijgen tot nieuwe markten.

Onze testservice voor video- en audioapparatuur

Onze testservice voor video- en audioapparatuur.

Onze deskundigen testen en certificeren uw audio- en videoproducten en bieden een volledig scala aan diensten via de bron.

Hieronder staan voorbeelden van producten die we voor u kunnen testen en certificeren:

 • VR-brillen
 • Entertainmentsystemen
 • Hoofdtelefoons
 • Speakers
 • Versterkers
 • Navigatieapparatuur

We letten daarbij o.a. op:

 • Kwaliteit, prestaties, duurzaamheid, gebruiksvriendelijkheid, bruikbaarheid, energieverbruik, ergonomie, ERP en bruikbaarheid van software
 • Elektrische veiligheid
 • Elektromagnetische compatibiliteit (EMC)
 • Testen op compatibiliteit en integreerbaarheid in automatiseringssystemen in huis (bijv. via KNX, IP500, ZigBee en andere draadloze technologieën)
 • Interfasetesten en parameters voor netwerktoegang
 • Testen op verontreinigende materialen ( REACH / RoHS /Product Safety Commission)
 • Geschiktheid voor recycling
 • Milieuprestaties bij hoge luchtvochtigheid, hitte, uv-licht en onder zware belasting
 • Draadloze testen

Wij bieden tevens de volgende diensten aan:

 • Inspectie tijdens de ontwikkelingsfase:
  Ondersteuning tijdens en na de ontwikkelingsfase; overzicht van relevante normen; voorkomen van fabricagefouten en onvoorziene vertragingen
 • Monitoren van productie en inspectie van goederen:
  Uitvoeren van inspecties ten behoeve van het bestaande certificaat en om vast te stellen of de producten nog steeds overeenkomen met de gecertificeerde uitvoering
 • Beoordeling van conformiteit:
  Producttesten conform de van toepassing zijnde normen en richtlijnen
 • Hulp bij export:
  Ondersteuning ten behoeve van toegang tot internationale markten door middel van certificering en registratie van producten voor Noord-Amerika, China, Saoedi-Arabië en andere landen
 • Testen en trainingen voor IEC/EN 62368-1:
  Informatie over de nieuwe IEC/EN 62368-1 norm voor informatie- en communicatietechnologieproducten; testen en certificering volgens de nieuwe norm

Veel gestelde vragen over het testen en certificeren van audio- en videoapparatuur

Meer weten over het testen van audiovisuele producten? Hieronder vindt u antwoorden op de belangrijkste vragen.

Toon alle antwoorden Verberg alle antwoorden

Wat houdt het testen van audio- en videoproducten in?

Naast de gebruikelijke individuele testen (bijv. op kwaliteit, elektrische veiligheid, elektromagnetische compatibiliteit, interface-testen en testen op vervuilende materialen) bieden we talloze individuele diensten. Hiertoe behoren onder meer productiemonitoring, tussentijdse tests tijdens de ontwikkelingsfase, conformiteitsbeoordelingen en goedereninspecties alsmede testen en trainingen voor de nieuwe IEC/EN 62368-1 norm.

Wat is voor mij het nut wanneer ik mijn audio- en videoproducten laat testen en certificeren?

Met ons internationaal erkende en onafhankelijke keurmerk waarborgt u het vertrouwen van uw klanten en zakelijke partners. Het bevestigt de hoge kwaliteitsnormen van uw producten en toont aan dat u voldoet aan de wettelijke vereisten. Zo beperkt u uw risico's en voorkomt u extra kosten en onvoorziene vertragingen. Dankzij onze korte testtijden en grote ervaring kunt u sneller toegang krijgen tot internationale markten. Bovendien kunnen onze deskundigen u helpen bij de grondige voorbereiding op de nieuwe IEC/EN 62368-norm.

Wanneer vervangt de nieuwe IEC/EN 62368-1 norm de bestaande veiligheidsnormen?

De IEC/EN 62368-1 norm treedt uiterlijk december 2020 in plaats van de bestaande EN 60065 norm (voor audio- en videoproducten).

Op welke veranderingen moet ik rekenen zodra de nieuwe IEC/EN 62368-1 norm van kracht wordt?

Veiligheidsnorm IEC/EN 62368-1 is anders van opzet en gebaseerd op een ruimere benadering van veiligheid. Hierbij wordt onderzocht in hoeverre een apparaat berekend is op de gevaren die uitgaan van mogelijke energiebronnen. Daartoe worden de oorzaken van de gevaren gespecificeerd en worden de oorzaken van gevaar en energiebronnen nauwkeurig gedefinieerd.

Waarom is deze nieuwe veiligheidsnorm nodig?

In de EU-richtlijnen (LVD en RED) en de Duitse wetgeving omtrent de veiligheid van producten (ProdSG) zijn strenge veiligheidsnormen vastgelegd waar elektrische producten aan moeten voldoen voordat ze op de markt mogen worden gebracht. Deze vereisten zijn omschreven in de nieuwe IEC/EN 62368-1 norm.

Waarom adviseert u vroegtijdig over te schakelen naar de nieuwe norm voor audio- en videoproducten?

Fabrikanten van audio- en videoapparatuur doen er goed aan de nieuwe IEC/EN 62368-1 norm al in de ontwikkelingsfase toe te passen. Op die manier worden de specificaties en vereisten voor de veiligheid al in een vroeg stadium van de levenscyclus van het product geïmplementeerd en in acht genomen, maar ze vergen wel uitgebreide knowhow. Onze vakkundige deskundigen verrichten de testen al conform IEC/EN 62368-1 en informeren u welke relevante testvereisten en -grenzen u in acht moet nemen.

Met welke diensten kan TÜV Rheinland mij helpen bij de overstap?

Wij bieden de volgende diensten aan om u te ondersteunen bij de transitie naar IEC/EN 62368-1:

 • In-house training en workshops
 • Testen tijdens de ontwikkelingsfase
 • Veiligheidstesten en certificering
 • Certificering conform CAN/CSA C22.2 No. 62368-1-14
 • Certificering conform UL/IEC 62368

Andere vragen? Neem contact op met onze experts voor audio- en videoproducten.

Uw vakkundige partner voor het testen en certificeren van uw audio- en videoapparatuur

Wij zijn de ervaren en betrouwbare partner die u assisteert met onafhankelijke testen en ons internationaal erkende keurmerk voor uw audio- en videoproducten. U profiteert van korte testtijden. Dankzij ons wereldwijde netwerk van deskundigen zijn we een vakkundig partner voor productlanceringen op de internationale markt. Uw certificaat met een individueel ID en alle relevante gegevens kunnen ingezien worden in onze Certipedia -database die dagelijks wordt geactualiseerd. Dit is het bewijs van transparantie en hoge productkwaliteit voor uw klanten en zakelijke partners waarmee u een waardevol concurrentievoordeel waarborgt.

Neem voor meer informatie over het testen en certificeren van audio- en videoapparatuur contact op met onze experts.

Het volgende zou ook voor u interessant kunnen zijn

pdf FAQ – Audio- en videoproducten 121 KB Download

Dit is wellicht ook interessant voor u

Software

Software

Bruikbaarheid Controletests – het concurrentievoordeel voor uw Software

meer

Wifi-tests en -certificering

Wifi-certificering door TÜV Rheinland

Wij verzorgen wifi-testen en -certificering voor draadloze producten die over de hele wereld verkocht worden.

meer

Contact

Neem contact met ons op!

Neem contact met ons op!

Laatst bezochte servicepagina's