current language
Netherlands beschikbaar in de volgende talen:
...of selecteer uw land
translation missing: core_choose_country

Certificaat voor de hospitalitysector

Ons certificaat weerspiegelt effectieve anti-corona maatregelen en hygiënevoorschriften voor de hospitalitybranche | TÜV Rheinland

Verzeker uw gasten en medewerkers in de hospitalitysector van een veilige omgeving, met onze certificering op het gebied van hygiëne en infectiebescherming.

Hospitality is een belangrijke sector afhankelijk van vooral bezoekende klanten. Er wordt in eerste instantie vooral aan de horeca, restaurants, hotels en vakantieparken gedacht, maar ook andere sectoren hebben te maken met de ontvangst en aanwezigheid van gasten. Voorbeelden zijn garagebedrijven, detailhandel en de zorgsector.

De COVID 19-pandemie stelt deze bedrijven voor bijzondere uitdagingen. Bij de heropening zijn hotels, restaurants en andere ondernemingen in de hospitalitysector onderworpen aan veeleisende en complexe regelgeving. Om de naleving ervan geloofwaardig te documenteren en aan het publiek te communiceren, hebben wij voor al deze sectoren een certificeringsprogramma ontwikkeld.

Als onafhankelijke instelling beoordelen wij de naleving van de technische, organisatorische en personele eisen die bedrijven moeten implementeren om te voldoen aan de huidige regelgeving op het gebied van hygiëne en infectiepreventie. Na een succesvolle beoordeling ontvangt u het certificaat "Hygiëne- en Infectiebeschermingsmanagement in de horeca (of andere sectornaam)", dat aantoont dat u alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen genomen heeft om de gezondheid van uw gasten en medewerkers te waarborgen.

Onze experts staan aan uw zijde met uitgebreide knowhow en een pragmatische aanpak. Wij begrijpen de uitdagingen waar u voor staat als uw bedrijf weer open gaat en natuurlijk de uitdagingen om blijvend te voldoen aan de regels op dit gebied. Ons officiële TÜV Rheinland-certificaat geeft u daarin veel steun. Een betrouwbare naam met een betrouwbaar certificaat wat ook nog internationaal herkend en erkend wordt.

Geef een goed voorbeeld en documenteer uw naleving van de hygiënenormen! Praat vandaag nog met onze experts!

Versterk het vertrouwen van de gasten door het certificeren van de Infectiebeschermingsmaatregelen van uw bedrijf

"Wij allen worden geconfronteerd met de gevolgen van de coronapandemie en met de maatregelen die we treffen om verspreiding te voorkomen. Dit veroorzaakt veel onzekerheid binnen allerlei sectoren. Met name binnen de horeca zijn deze gevolgen duidelijk zichtbaar, maar ook in andere sectoren waar consumenten te gast zijn. ‘Hoe zorg ik als ondernemer dat mijn klanten het vertrouwen hebben en houden in de door mij genomen hygiënische en beschermende maatregelen? En is dit vertrouwen de basis om mijn onderneming weer te bezoeken?’ Deze ondernemers zijn gebaat bij een certificaat dat het vertrouwen zichtbaar bevestigt. Een visitekaartje en uitnodiging voor de consument om de gecertificeerde locaties weer te bezoeken en te blijven bezoeken.”

Remco Kruit van TÜV Rheinland Nederland

Met ons hygiëne- en infectiebeschermingsmanagement certificaat (HIM), speciaal ontwikkeld voor de horeca, toont u aan dat u voldoet aan de wettelijke hygiëne-eisen binnen uw onderneming. Ons breed opgezette programma biedt u betrouwbare stappen voor het effectief implementeren van infectiepreventiemaatregelen, zodat gasten en medewerkers weten dat hun gezondheid uw topprioriteit is. Ons objectieve certificeringsproces door onafhankelijke experts verhoogt het vertrouwen in uw bedrijf aanzienlijk in onzekere tijden.

Onze hygiënecertificering in één oogopslag

Ons hygiënecertificeringsproces voor de hospitalitysector tijdens en na de pandemie | TÜV Rheinland
Uw weg naar een succesvolle hygiënecertificering

Ons ontwikkelde certificaat wordt toegekend op basis van de resultaten van controles op locatie waarbij onze experts de naleving van de normen voor hygiëne en infectiepreventie controleren. Deze kunnen aangekondigd of onaangekondigd plaatsvinden. Ook gesloten locaties kunnen worden bezocht.

De controle omvat een lijst van 80 criteria die zijn vastgesteld op basis van specifieke richtlijnen die zijn gepubliceerd door de Europese Commissie en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), alsmede de wet- en regelgeving in Nederland.

Uitvoering van de audit

  • De hygiënische inspectie wordt uitgevoerd door onze getrainde auditors die de naleving van de criteria tijdens de werkzaamheden controleren.
  • Na een succesvolle audit ontvangt u het certificaat en ons wereldwijd erkende keurmerk.
  • Het geldige certificaat voor "Hygiëne- en Infectiebescherming in de Horeca (HIM) (of andere sectornaam)" wordt dan opgenomen in onze open online database Certipedia.
  • Vervolgens wordt de naleving van de specificaties gecontroleerd in jaarlijkse monitoringaudits.
  • In tijden van een actieve pandemie wordt de naleving gecontroleerd in aanvullende, onaangekondigde, halfjaarlijkse toezichtaudits.

Wat is een HIM-certificaat?

Onze experts hebben de antwoorden op de belangrijkste vragen met betrekking tot hygiënecertificering in de hospitalitysector verzameld.

Toon alle antwoorden Verberg alle antwoorden

Wie heeft het certificaat ontwikkeld?

De nieuwe standaard is tot stand gekomen in samenwerking met de VdTÜV, die de "Principles of the VdTÜV for the inspection of hygiene and Infection protection measures in the hospitality industry" (Principes van de VdTÜV voor de controle van hygiëne- en infectiebeschermingsmaatregelen in de hospitalitysector) heeft ontwikkeld. Onze experts werkten nauw samen met onze partner aan de ontwikkeling van de nieuwe standaard.

Wanneer is het certificaat voor hygiëne in de hospitalitysector ontwikkeld?

De proeffase is in augustus 2020 van start gegaan als reactie op de wereldwijde coronapandemie. Deze fase zal naar verwachting tegen het einde van het jaar zijn afgerond.

Welke criteria worden onderzocht om de hygiëne en het beheer van de infectiebescherming in de hospitalitysector te bepalen?

Onze auditcatalogus bevat in totaal 80 individuele criteria en maatregelen. Het is gericht op het waarborgen van een veilige werkomgeving voor de werknemers en de bescherming van de gasten in het restaurant en het hotel. Dit wordt bereikt door regelgeving voor technische en organisatorische procedures of door aangepaste werkprocessen. Naast voorschriften voor de afstand, gezichtsbedekking en informatie voor het traceren van contacten, omvatten de auditcriteria ook wettelijke en reglementaire vereisten voor hygiëne- en infectiepreventiemaatregelen in deze vestigingen.

Waarop zijn de auditcriteria gebaseerd?

De catalogus met criteria is gebaseerd op het onderwerp specifieke richtlijnen van de Europese Commissie en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en op de regelgeving van de afzonderlijke Europese landen. Er wordt ook rekening gehouden met regionale vereisten.

Wie kan een certificaat verdienen?

De certificering is specifiek gericht op bedrijven in hospitalitysector in de meeste brede zin van het woord. Dit omvat hotels, restaurants, cafés en andere bedrijven waarvan het werk bestaat uit de commerciële catering en/of accommodatie van gasten. Zelfs garages en supermarkten kunnen hier gebruik van maken.

Wat zijn de voordelen van de controle van hygiëne- en infectiebeschermingsmaatregelen?

Met onze certificering kunt u als bedrijf op geloofwaardige wijze aantonen dat de bescherming van uw medewerkers en gasten uw topprioriteit is. Met ons wereldwijd erkende certificaat laat u zien dat u de strenge regelgeving op het gebied van hygiëne optimaal heeft geïmplementeerd, waardoor uw imago wordt opgekrikt en u een duidelijk concurrentievoordeel behaalt.

Hoe wordt het certificeringsproces uitgevoerd?

De certificering omvat een audit ter plaatse in uw bedrijf. Tijdens deze audit controleren onze experts de naleving van de speciaal gedefinieerde criteria. Na succesvolle afronding ontvangt u ons certificaat en een vermelding in "Certipedia" , onze certificatendatabase. Het certificaat wordt alleen uitgegeven als aan alle vereiste criteria is voldaan.

Vervolgens wordt jaarlijks door middel van monitoringaudits gecontroleerd of de hygiënevoorschriften nog steeds worden nageleefd. Daarnaast vinden om de zes maanden onaangekondigde toezichtsaudits plaats in tijden van een actieve pandemie.

Expertise in de hospitalitysector

Ons ervaren team van auditors heeft vele jaren ervaring binnen uw sector. Al meer dan 20 jaar zijn we betrokken bij verschillende sectoren van de industrie en bieden we objectieve bevestiging van de naleving van een reeks regelgevende maatregelen. Met ons aan uw zijde verzekert u de klanten dat de hygiëne en de infectiepreventie in uw bedrijf volledig worden geïmplementeerd en gecontroleerd.

Neem gerust contact met ons op om aanvullende vragen beantwoord te krijgen of om voor deze nieuwe vorm van certificering te gaan!

Contact

Neem contact met ons op!

Neem contact met ons op!

Laatst bezochte servicepagina's