current language
Netherlands beschikbaar in de volgende talen:
...of selecteer uw land
translation missing: core_choose_country

Veiligheid en beveiliging spoorwegvervoer

Veiligheidsmanagement voor spoorwegsystemen | TÜV Rheinland

Verbeterde veiligheid en betrouwbaarheid bij spoorwegvervoer – met individueel ontworpen veiligheidsconcepten

Veiligheid en betrouwbaarheid zijn fundamentele vereisten voor het gebruik van spoorwegsystemen en openbaar vervoer – voor zowel personen- als goederenvervoer. Passagiers en goederen veilig van A naar B vervoeren en tevens de veiligheid van medewerkers en bedrijfsmiddelen waarborgen, zijn grote uitdagingen voor bedrijven in de openbaarvervoer sector. Voorbeelden hiervan zijn het rekening moeten houden met technische innovaties en voortdurende ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving, maar ook met veranderingen in de mondiale veiligheidssituatie.

Onze deskundigen bieden uitgebreide ondersteuning – van het uitvoeren van risicoanalyses, het opstellen van veiligheids- en beveiligingsconcepten, tot en met het implementeren of optimaliseren van veiligheidsmanagementsystemen (VMS). Dankzij onze ruime ervaring op het gebied van veilig spoorwegvervoer, helpen wij u de voor exploitatie benodigde certificeringen te behalen.

Tegelijkertijd kunt u kunt de efficiëntie van uw activiteiten optimaliseren door de systemen en applicaties betrouwbaarder te maken, door uitvaltijd, storingen en incidenten te beperken en de tijd voor onderhoud en reparatie te bekorten. Het uiteindelijke doel is de aantrekkelijkheid van openbaar vervoer en logistiek over de hele linie te vergroten.

Wilt u meer weten over veiligheid op het spoor en de exploitatie? Neem dan contact met ons op!

Verbeter het veiligheidsbewustzijn bij alle belanghebbenden

De wereld wordt geconfronteerd met constante, en vaak dramatische, gebeurtenissen met een verscheidenheid aan bedreigingen, die zo goed mogelijk opgevangen moeten worden. Transportsystemen, en met name de spoorwegen, zijn kwetsbaar.

Wij bieden expertise op het gebied van algemene spoorwegbeveiliging, inclusief cybersecurity voor spoorwegtoepassingen.

Met onze kennis van internationale spoorgerelateerde veiligheidsnormen en richtlijnen of overheidsbeleid kunnen we u helpen bij de beoordeling en ontwikkeling van veiligheidsmaatregelen, die bedreigingen duidelijk identificeren en u helpen om uw middelen te richten op de geïdentificeerde kwetsbaarheden.

We helpen u bij de ontwikkeling van concepten en de praktische invoering van processen om de veiligheid van uw bedrijf en klanten te vergroten.

Invoering/optimalisatie van een veiligheidsmanagementsysteem in de spoorsector

Veiligheidsmanagementsysteem (VMS):

Met een veiligheidsmanagementsysteem kunt u als exploitant aantonen dat u beschikt over de juiste instrumenten en maatregelen voor de veiligheids- en beveiligingsrisico's die zich kunnen voordoen bij spoorwegvervoer. In het kader van het VMS beschrijven we alle veiligheidsrelevante processtappen en werkstromen, de verantwoordelijkheden van medewerkers op alle niveaus alsmede het benodigde onderhoud en voortdurende verbetering van het VMS-model.

Onze experts bieden uitgebreide ondersteuning bij de invoering van een veiligheidsmanagementsysteem in uw bedrijf. In Europa is een VMS zelfs verplicht om deel te mogen nemen aan heavy rail exploitatie.

  • Spoorwegen/ spoorwegbedrijvenmoeten conform EU-verordening 1158/2010 beschikken over veiligheidscertificeringen van de nationale veiligheidsinstanties voor goedkeuring, of verlenging, van de vergunning voor spoorwegvervoer. Deze certificering wordt uitsluitend verleend indien er een veiligheidsmanagementsysteem is ingevoerd.
  • Spoorinfrabedrijven hebben een veiligheidsvergunning volgens 1169/2010 nodig om de openbare spoorweginfrastructuur te kunnen exploiteren. Er zijn verschillende voorwaarden aan deze veiligheidsvergunning verbonden. Zo moet er bijvoorbeeld een veiligheidsmanagementsysteem zijn opgezet.
  • Bedrijven voor gemeentelijk en openbaar vervoerhebben baat bij de vrijwillige invoering van een veiligheidsmanagementsysteem en een operationele gereedheids- of geschiktheidscontrole.

Voor alle situaties bieden onze experts uitgebreide ondersteuning: Ze adviseren u over organisatie- en procesontwikkeling, helpen u bij de optimalisering van bestaande processen van het veiligheidsmanagementsysteem en de uitrol van nieuwe maatregelen, en ze ondersteunen u bij het verkrijgen van veiligheidscertificeringen of -vergunningen. Via gezamenlijke workshops ontwikkelen we een praktisch veiligheidsmanagementsysteem dat voldoet aan de wettelijke eisen, maar geïntegreerd is in uw organisatie en omarmd in de dagelijkse bedrijfsvoering. We helpen u zowel met de procesomgeving als de risicobeoordeling, het opzetten van het auditsysteem en de implementatie van een op uw eisen afgestemd documentbeheersysteem.

Ervaring en kennis voor grotere veiligheid en betere beveiliging van spoorwegvervoer

Onze deskundigen staan u bij met hun uitgebreide kennis en ervaring met de sector en de praktijk. U profiteert ook van onze gestandaardiseerde en beproefde projectaanpak die goedgekeurd is door de autoriteiten. Onze diensten hebben veel tevreden klanten opgeleverd. Bekijk ons aanbod!

Heeftu nog vragen? Onze experts nemen graag contact met u op.

pdf Flyer – Onderhoudsbeheer (ECM) 1 MB Download
pdf Flyer – IT-beveiliging voor spoorwegsystemen 178 KB Download

Misschien ook interessant

HetMODSafe EU-project

Dit is wellicht ook interessant voor u

Beheer van bedrijfsmiddelen in de spoorwegbranche

Beheer van bedrijfsmiddelen in de spoorwegbranche | TÜV Rheinland

Wij bieden uitgebreide ondersteuning bij het beheer van activa van infrastructuur en voertuigen in de spoorwegbranche.

meer

Optimalisering spooronderhoud

Onderhoud rollend materieel – TÜV Rheinland

Optimalisering onderhoud rollend materieel – ECM-certificering etc.

meer

Spoor Systeem- en veiligheidstraining

Seminars over spoorwegsystemen - TÜV Rheinland

Seminars en cursussen over de spoorsector en spoorwegsystemen

meer

Veiligheid bij spoorwegtoepassingen: Van ontwikkeling tot goedkeuring

Veiligheid voor spoorweg- en transportsystemen | TÜV Rheinland

Veiligheidswaarborging en goedkeuringsondersteuning tijdens ontwikkeling en goedkeuring van spoorweg- en transportsystemen of -toepassingen

meer

Contact

Neem contact met ons op!

Neem contact met ons op!

Laatst bezochte servicepagina's