current language
Netherlands beschikbaar in de volgende talen:
...of selecteer uw land

Phased array ultrasoon onderzoek

Phased array-inspectie | TÜV Rheinland

Detecteer kwetsbare componenten met het modernste phased array ultrasoon onderzoek

Phased array (PA) wordt veel gebruikt in verschillende industriële sectoren, van stroomgeneratoren tot aan de bouw. Het is een geavanceerde methode van niet-destructief onderzoek met behulp van ultrasone technologie waarmee professionals die in de olie- en gasindustrie werken de kwaliteit van componenten kunnen evalueren en risicofactoren kunnen identificeren.

Wij bieden onze klanten een uitgebreid portfolio aan PA-inspecties om de veiligheid, betrouwbaarheid, efficiëntie en productieve processen van hun individuele systeemcomponenten te garanderen. Ons phased array ultrasoon onderzoek kan worden gebruik bij speciale geometrieën (bijv. nozzles) en op standaard en speciale materialen zoals austenitische en hooggelegeerde materialen voor de evaluatie van middelen, de bescherming van investeringen en het handhaven van de rentabiliteit.

Onze deskundigen van TÜV Rheinland Sonovation zijn gespecialiseerd in het verstrekken van een volledige reeks aan geavanceerde, niet-destructieve onderzoeksdiensten (NDO). Wij hebben, als erkend leider in de branche, aanzienlijk geïnvesteerd in R&D, besturen een geaccrediteerd trainingsinstituut voor geavanceerde NDO en bieden wereldwijd deskundige service aan.

Voorkom vermijdbare defecten die uw bedrijf kunnen beïnvloeden! en neem vandaag nog contact met ons op!

Volg de conditie van uw kwetsbare componenten met regelmatige phased array-inspecties

Phased array-onderzoek en -inspectie | TÜV Rheinland
Profiteer van de voordelen van onze phased array-diensten.

Wij bieden u een vereenvoudigde inspectie van complexe componenten vervaardigd uit veel verschillende materialen met temperaturen van tot wel 400°C. Met behulp van slechts één enkele phased array-taster is het mogelijk verschillende inspecties uit te voeren zonder de transductor te wisselen. Onze inspecties zijn sneller dan conventionele ultrasone onderzoeken en worden uitgevoerd door vakkundige technici waarmee de waarschijnlijkheid op detectie en identificatie van potentiële problemen zoals gebreken en scheuren, wordt verhoogd. Bij bieden u betrouwbare digitale resultaten in de vorm van een eenvoudig te begrijpen grafiek. Onze phased array-inspectiediensten helpen u uw bedrijf draaiende te houden.

Onze ultrasoon phased array-onderzoeksmethodiek

Voorafgaande aan alle inspecties geven onze deskundige inspecteurs uitgebreid advies over de geschiktheid van uw technische toepassing. Als we hebben vastgesteld dat ons phased array ultrasoon onderzoek geschikt is voor uw toepassing, plannen we snel uw inspectie in.

Tijdens ons uitgebreid phased array-onderzoek zullen onze inspecteurs:

  • aangepaste stralen creëren met behulp van verschillende ultrasone elementen en tijdvertragingen.
  • de optimale hoek en focus bepalen om gebreken te detecteren.
  • speciale voorzorgsmaatregelen treffen zoals het koelen van de taster indien nodig.
  • gegevens verzamelen en opslaan met behulp van een breed spectrum aan phased array-apparatuur
  • inspectie-instellingen aanmaken met behulp van onze interne ScanPlan®-software.
  • informatie verwerken om een visuele afbeelding te produceren.
  • inspectierapporten voorbereiden en de gegevensuitvoer interpreteren.

Onze phased array-technologie kan worden gebruikt om lassen te inspecteren, diktes te meten, verdachte scheuren en gebreken te detecteren, en om potentieel schadelijke roestvorming te identificeren en monitoren.

Onze ScanPlan®-software kan, aangevuld door een database met daarin verschillende basisgeometrieën en lasvoorbereidingen, zo worden aangepast dat alle componenten correct worden onderzocht. De kwaliteit van de inspectie wordt gemaximaliseerd door de directe visualisatie van de belangrijkste veranderingen en de aanmaak van eenvoudig te begrijpen rapportopmaak die direct kunnen worden geëxporteerd voor nadere analyse. Daarnaast legt ScanPlan® alle parameters en resultaten van uw inspectie vast voor aansluitende revisie en evaluatie.

Vertrouwde expertise en ervaring in geavanceerde phased array-technologie

Onze uiterst gekwalificeerde experts voeren uitgebreide phased array-inspecties uit en delen hun expertise graag tijdens PA-trainingen in onze geaccrediteerde trainingsfaciliteiten voor niet-destructief onderzoek. Wij bezitten uitgebreide ervaring in het toepassen van phased array-technologie in verschillende industriële omgevingen. Onze technici bieden snelle en flexibele phased array-inspecties aan voor betrouwbare en kostenefficiënte resultaten. Wij ondersteunen u met uitgebreide, one-stop-shop-services, op maat gesneden voor uw onderzoeks- en inspectiebehoeften.

Neem vandaag nog contact op met een expert!

Lees meer over onze phased array-diensten

pdf Flyer – Phased array 971 KB Download

Gerelateerde onderwerpen

Artikel - Computerradiografie biedt een reeks voordelen

Artikel - De uitbreiding van certificering, kwaliteitstijdschrift

Dit is wellicht ook interessant voor u

Onderhoud en Testen van Materialen

Onderhoud en Testen van Materialen

Wij Stellen Fabrieken en Onderdelen op de Proef

meer

Time of Flight Diffraction (ToFD)

Time Of Flight Diffraction (TOFD) is de meest betrouwbare techniek voor detectie en meting van lasdefecten.

meer

Ultrasonisch Onderzoek (UT)

Ultrasonisch Onderzoek (UT)

Detecteer kleine gebreken of afwijkingen in een product met TÜV Rheinland’s Ultrasonische Onderzoeksdienst

meer

Contact

Neem contact met ons op!

Neem contact met ons op!

Laatst bezochte servicepagina's