current language
Netherlands beschikbaar in de volgende talen:
...of selecteer uw land
translation missing: core_choose_country

Testen van meubels

Testen van meubels

Promoot comfortabel en gezond leven voor uw klanten met onze meubeltesten

Een hoog kwaliteits- en veiligheidsniveau van de meubels in het interieur van uw klanten zal het wooncomfort sterk verbeteren. Onze experts leveren test- en certificeringsdiensten voor alle soorten meubels, van professioneel kantoormeubilair tot keukenkastjes, badkamermeubels en meer; zelfs laboratorium- en werkplaatsmeubels.

Wij voeren producttesten uit in overeenstemming met nationale en internationale normen voor we een testkeurmerk uitgeven (zoals de GS-markering voor gecertificeerde veiligheid (Geprüfte Sicherheit), ons TOXPROOF-kwaliteitskeurmerk en andere certificaten voor schadelijke stoffen. Daarmee kunt u de veiligheid en kwaliteit van uw meubels met volledige transparantie voor uw klanten vastleggen en tegelijkertijd voldoen aan alle geldende testnormen voor binnenmeubilair.

Uw meubelproducten laten testen en certificeren? Maak een afspraak met onze experts om meer te weten te komen.

Zorg voor een beslissend concurrentievoordeel door uw meubelproducten te laten testen en certificeren

Als onafhankelijke derde partij zijn onze test- en certificatieprocedures voor u de beste manier om de veiligheid en betrouwbaarheid van uw meubilair aan te tonen. Dit helpt om het vertrouwen van uw klanten in de kwaliteit van uw producten te vergroten en geeft hen een extra handvat bij de aankoopbeslissing.

Bovendien nemen wij uw producten op in het Certipedia -platform; onze online database met uitgegeven certificaten. Een verwijzing naar deze database is nóg een manier om de zichtbaarheid van de gecertificeerde kwaliteit van uw meubels te vergroten.

Gebruik onze kwaliteits- en veiligheidstesten voor ieder soort meubels

Procedure voor het testen van meubels
Dit is hoe onze inspecteurs gecertificeerde meubeltesten uitvoeren.

Alle testen worden uitgevoerd in overeenstemming met de actuele nationale en internationale normen voor binnenmeubilair, bijvoorbeeld: DIN, EN, RAL GZ 430, NEN, NF, BS of ANSI/BIFMA. Voor elk testprogramma met een certificeringsverzoek ontvangt u een uitgebreide testrapportage bij uw certificaat. Onze experts kunnen de volgende testen uitvoeren:

 • Technische meubeltesten: sterkte, duurzaamheid, schokbestendigheid, constructieve stabiliteit
 • Mechanische test en testen voor de elektrische veiligheid
 • Materiaal- en oppervlaktetest
 • Ergonomische en functionele testen, beoordeling
 • Gebruiksgeschiktheid
 • Inspectie van montage-instructies, gebruikershandleidingen en productinformatie
 • Sensorisch onderzoek
 • Testen op en analyseren van verontreinigingen en schadelijke stoffen, zoals RAL-UZ 38 of het Duitse milieulabel 'Blaue Engel' (Blauwe Engel)
 • Hygiënetesten, -beoordelingen en -rapportages. bijvoorbeeld voor keuken- en badkamermeubels
 • Levenscyclus- en verouderingstesten
 • Microbiologische testen en beoordelingen, bijvoorbeeld bestendigheid van materialen tegen bacteriën en schimmels
 • Onderzoeken van de uitstoot van vluchtige organische stoffen en formaldehyde
 • Duurzaamheid

Reken op de overtuigingskracht van een onafhankelijk derde partij

Dankzij onze samenwerking met internationale instituten en organisaties kunt u profiteren van de combinatie van onze jarenlange ervaring, bewezen competentie en korte testtijden. Wij leveren u dus holistische oplossingen uit één hand.

Bovendien hebben wij zitting in nationale en internationale meubelcommissies, zoals het Europees Comité voor Normalisatie (Technische Commissies CEN TC 207) en ISO TC 136.

Door onze lidmaatschappen zijn wij ook betrokken bij de ontwikkeling van zowel nieuwe als bestaande normen. Dat betekent dat onze specialisten altijd up-to-date zijn en voorop lopen in snel veranderende markten. Dit versterkt dan weer de professionele expertise en actualiseert dagelijks het werkveld, wat duidelijk tot uiting komt in onze uitgebreide testen.

Neem nu contact met ons op voor meer informatie over het testen en certificeren van meubels!

FAQ

Meer te weten komen over het testen en certificeren van meubels? We hebben de meest gestelde vragen over dit onderwerp voor u op een rijtje gezet.

Waarom zou ik, als fabrikant, mijn meubels laten testen op schadelijke stoffen?

Het welzijn van uw klanten kan in gedrang komen door onprettige geuren, verontreinigingen of andere voor het milieu schadelijke stoffen uit uw meubels. Door uw producten te certificeren met ons keurmerk dat aangeeft dat deze zijn getest op verontreinigende stoffen, kunt u de hoge kwaliteit van uw producten aantonen en zo uw klanten een extra handvat in hun aankoopbeslissing geven.

Welke stoffen worden er in de meubels getest?

De te onderzoeken verontreinigingen worden geselecteerd op basis van de aard van het te testen meubel. Onze specialisten hebben grondige kennis van de verschillende normen en eisen voor ieder meubelstuk. Met onze dienstverlening kunt u erop vertrouwen dat uw product vrij is van schadelijke stoffen en giftige verontreinigingen.

Welke soorten testkeurmerk kan ik aanvragen om mijn meubels mee te certificeren, als getest op schadelijke stoffen?

U kunt uw meubels laten certificeren met ons keurmerk 'Door TÜV Rheinland getest op schadelijke stoffen' en 'LGA-getest op schadelijke stoffen'. Omdat er geen wettelijke grenswaarden voor vervuilende emissies van meubels bestaan, dichten onze keurmerken de kloof tussen het ontbreken van wetgeving en de verwachtingen van eindgebruikers. Voor de keurmerken worden eisen gesteld die verder gaan dan de bestaande wettelijke vereisten.

Hoe kan ik matrassen en polyurethaanschuim certificeren als getest op verontreiniging?

Ook kunnen wij matrassen en producten van polyurethaanschuim certificeren met ons eigen LGA-keurmerk. De emissietest procedures bij TÜV Rheinland LGA Products GmbH focust zich op het meten van emissies verontreinigende stoffen uit flexibele schuimen en eindproducten daarvan. Deze tests zijn ontwikkeld om te verifiëren dat uw producten slechts minimale sporen van kankerverwekkende, mutagene en reprotoxische stoffen en vluchtige organische stoffen (VOS) in de vorm van totaal VOS (TVOS) bevatten.

Is het mogelijk dat TÜV Rheinland de kwaliteit van afzonderlijke meubelcomponenten, materialen of fittingen certificeert?

Ja, dat kan met ons 'LGA-geteste kwaliteit' keurmerk. De kwaliteit van meubels als geheel is inderdaad integraal afhankelijk van de door leveranciers geleverde onderdelen, materialen en componenten. Het gebruik van vooraf geteste, gecertificeerde meubelcomponenten is daarom een belangrijk aspect van kwaliteitsmanagement, en een nuttig hulpmiddel om hogere kwaliteits- en productveiligheidsnormen voor meubels aantoonbaar te documenteren met de GS-markering en het Q-mark van TÜV Rheinland.

Wat zijn de voordelen van het testen en certificeren van mijn producten op schadelijke stoffen?

Door uw meubels met ons testkeurmerk te certificeren, kunt u aantonen dat ze aan hoge kwaliteits- en productveiligheidsnormen voor meubels en de onderdelen voldoen. Bovendien zijn test- en kwaliteitscertificaten van een neutrale inspecteur en een onafhankelijke derde partij, een onmisbaar hulpmiddel voor meubelfabrikanten die op zoek zijn naar de beste onderdelen. En ten slotte biedt de inspectie van matrassen en schuimen op vervuilende stoffen de consument de zekerheid van veiligheid; voor een ontspannen en gezonde nachtrust.

Welke soorten meubels test en certificeert TÜV Rheinland?

Onze specialisten testen en certificeren alle soorten meubels:

Kantoor- en bedrijfsmeubels

 • Meubels voor opleidingsinstituten
 • Kindermeubilair
 • Slaapkamermeubels
 • Gestoffeerde meubels
 • Keukenmeubels
 • Badkamermeubels
 • Huishoudelijke meubels
 • Buitenmeubilair
 • Laboratoriummeubilair
 • Werkplaatsmeubels

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op! Onze experts helpen u graag.

Contact

Neem contact met ons op!

Neem contact met ons op!

Dit is wellicht ook interessant voor u

GS-markering

GS-markering

Geteste veiligheid – uw klanten gemoedrust geven

meer

LGA geteste kwaliteit

LGA geteste kwaliteit

Uitgebreide en consistente kwaliteit van de product kenmerken.

meer

TOXPROOF

TOXPROOF

Beschermd tegen Schadelijke Stoffen Dankzij het TOXPROOF Certificaat

meer

Laatst bezochte servicepagina's