current language
Netherlands beschikbaar in de volgende talen:
...of selecteer uw land
translation missing: core_choose_country

Testen voor lampen, verlichtingen en ledlampen

Testen van lampen - TÜV Rheinland

Documenteer kwaliteitsnormen met onze lamptesten

U wilt uw klanten garanderen dat uw lampen, verlichtingen en ledlampen zeer veilig en van hoge kwaliteit zijn? Onze experts bieden een reeks test- en certificeringsnormen in lijn met de voorgeschreven richtlijnen en normen. We testen de energiezuinigheid, bruikbaarheid en veiligheid van uw producten. Of uw lampen, verlichtingen en ledlampen nu zijn ontworpen voor particulier of industrieel gebruik en op het lichtnet of op batterijen werken. De ondersteuning van onze experts varieert van het tussentijds testen tijdens de productontwikkeling tot de internationale goedkeuring van uw producten.

Gebruik onze testen en certificeringen voor lampen en verlichting om te voldoen aan de wettelijke vereisten en communiceer een hoge kwaliteitsnorm naar uw klanten. Profiteer van de uitgebreide ervaring van onze inspecteurs die uw verlichtingen als onafhankelijk derde testen en beoordelen.

Kom meer te weten over onze testen voor verlichting en ledlampen. Neem contact op met onze experts!

Onze testdiensten voor lampen, verlichtingen en ledlampen

Testen voor lampen, verlichtingen en ledlampen - TÜV Rheinland

Wij ondersteunen u met uitgebreide testdiensten voor lampen, verlichtingen en ledlampen.

Korte testtijden en snelle markttoegang door testen en certificering voor uw lampen

Testen en certificering voor uw lampen levert u een concurrentievoordeel door ons onafhankelijke en internationaal erkende testkeurmerk. Het documenteert dat uw producten conform de normen zijn, voldoen aan verplichte veiligheidsnormen en een hoge kwaliteit hebben. Tegelijkertijd profiteert u van onze korte testtijden.

U biedt uw klanten niet alleen een belangrijk handvat in hun besluitvormingsproces, maar verkleint ook het aansprakelijkheidsrisico van uw bedrijf. Certificering met ons testkeurmerk stelt u ook in staat snel toegang te krijgen tot nationale en internationale markten.

Profiteer van ons brede aanbod van diensten. Onze experts bieden u de juiste ondersteuning voor uw product - van industriële verlichting tot verlichtingen voor woonruimtes en ledlampen, verlichting, modules en noodverlichting:

Afzonderlijke of complete testen
Complete of partiële testen voor uw verlichtingen, lampen en ledlampen en uitgeven van het vereiste certificaat

Testen en certificering conform verschillende normen en wetgeving
Onder andere voor elektrische en fotobiologische veiligheid (risico's van blauw licht), compatibiliteit, integreerbaarheid, elektromagnetische compatibiliteit, gebruikseigenschappen, levensduur en omgevingsssimulatietesten

Ondersteuning tijdens de productontwikkeling
Gestructureerd overzicht van de relevante normen, grenswaarden en testeisen en optionele tussentijdse testen voor prototypes

Productiebewaking en goedereninspectie
Inspectiemaatregelen voor het behouden van het bestaande certificaat; inspectie en verificatie of producten nog steeds overeenkomen met het gecertificeerde productvoorbeeld

Beoordeling van conformiteit
Testen van verlichtingen en lampen conform de betreffende normen en richtlijnen

Ondersteuning voor exporteren vanuit Duitsland
Onze certificeringen en registraties ondersteunen u bij het verkrijgen van goedkeuring voor het met succes transporteren van uw producten naar de betreffende markt, bijvoorbeeld Saoedi-Arabië, Noord-Amerika of China

Zodra onze testen en certificering zijn voltooid, kennen wij ons testkeurmerk toe aan uw product:

 • ENEC /ENEC+ markering
 • Bauart-markering
 • Testkeurmerk voor hygiëne-eigenschappen
 • GS-markering
 • Conformiteit met de CE-norm

Uw gekwalificeerde partner voor testen en certificeringen conform DIN EN 60598

Onze ervaren experts bieden u een scala productspecifieke diensten met korte testtijden. Dankzij ons actieve en internationale commissiewerk en onze betrokkenheid bij de ontwikkeling van normen zijn wij altijd volledig op de hoogte van de lampen- en verlichtingsmarkt. Daardoor kunnen wij u individuele en productspecifieke ondersteuning bieden.

U zult ook profiteren van onze omvangrijke ervaring met goedkeuringsvoorschriften voor het exporteren van producten naar andere landen.

Wilt u meer te weten komen over onze diensten voor lampen, verlichtingen en ledlampen? Maak vandaag nog een afspraak met onze experts!

Vragen en antwoorden over het testen van lampen

Wilt u meer te weten komen over testen voor verlichtingen, lampen en ledlampen? We hebben hieronder de meest gestelde vragen voor u op een rijtje gezet.

1. Waarom zou ik mijn lampen en verlichting moeten laten testen en certificeren?
Onze verlichtingstesten en -certificeringen documenteren dat uw producten veilig zijn, voldoen aan de normen en van hoge kwaliteit zijn. het biedt klanten een belangrijk handvat in het besluitvormingsproces voor de aankoop en geven u bovendien toegang tot nationale en internationale markten. De ENEC/ENEC+ markering en de Bauart-markering geven u ook een uniek verkoopargument dat u onderscheidt van uw concurrentie.
Zodra de testen en de certificering zijn afgerond, ontvangt u uw certificaat en het recht om gedurende een specifieke tijd het testkeurmerk te gebruiken. Zolang het certificaat geldig is kunt u het testkeurmerk gebruiken in uw bedrijfscommunicatie.
Productielocaties worden jaarlijks gecontroleerd om te kunnen garanderen dat de kwaliteit en veiligheid van uw product gewaarborgd is.

2. Hoe wordt de elektrische veiligheid van mijn lampen of verlichtingen getest?
Onze ervaren experts testen uw producten in lijn met de lampennorm DIN EN 62560 en verlichtingnorm DIN EN 60598. Tijdens het proces onderzoeken ze de volgende aspecten met betrekking tot de elektrische veiligheid: de veiligheid met betrekking tot elektrische schokken, de reactie op brand en de fotobiologische veiligheid van ledlampen.

3. Welke producten test en certificeert u?
In onze laboratoria testen we een breed scala aan verlichtingen, lampen en ledlampen. Hiertoe behoren bijvoorbeeld:

 • aquariumlampen
 • industriële verlichting (straatlantaarns, padverlichting, bouwplaatsverlichting, halverlichting, spots)
 • ledlampen
 • ledverlichting
 • ledmodules
 • noodverlichting
 • woonhuisverlichting (staande lampen, tafellampen, wandlampen en decoratieve lampen, ingebouwde verlichtingen, feestverlichtingen, verlichtingsbuizen, nachtlampen)

4. Welke ondersteunende diensten levert u voor het testen van lampen?
Naast afzonderlijke en complete testen, testen of certificeren in lijn met verschillende normen en wetgeving bieden we u ook ondersteuning tijdens de productontwikkeling. Daarnaast kunnen onze experts de productie bewaken, goederen inspecteren en conformiteit beoordelen. We ondersteunen u ook bij het verkrijgen van internationale goedkeuring voor uw lampen, verlichtingen en ledlampen.

5. Hoe kan ik risico's tijdens de productontwikkelingsfase minimaliseren?
Onze experts kunnen tijdens de ontwikkelingsfase tussenliggende testen uitvoeren. Door al in een vroeg stadium met ons samen te werken kunt u extra kosten en ongewenste vertragingen voorkomen.

6. Welke testkeurmerken kunnen mijn producten krijgen na het testen?
Onze testkeurmerken documenteren de eigenschappen van uw lampen, verlichtingen en ledlampen die zijn getest en de juiste keurmerken, garanderen snelle toegang tot nationale en internationale markten. Bij ons bent u aan het goede adres voor een ENEC /ENEC+ markering, Bauart-markering, testkeurmerk voor hygiëne-eigenschappen en GS-markering voor uw producten.

7. Wat betekent de CE-markering?
De CE-markering (CE= Conformité Européenne = Europese conformiteit) is een verklaring van de fabrikant dat deze heeft voldaan aan de geldende voorschriften zoals die zijn gespecificeerd in de harmonisatievoorschriften van de Europese Unie. De CE-markering is bedoeld voor nationale toezichthoudende autoriteiten. Dat betekent dat de CE-markering geen certificering of kwaliteitskeurmerk is. Het is een administratief keurmerk, mogelijk te beschouwen als een Europees 'paspoort'.

Heeft u nog meer vragen? Neem dan nu contact met ons op: onze experts helpen u graag!

Kom meer te weten over lampen, verlichtingen en ledlampen

pdf Veelgestelde vragen - Testen voor lampen, verlichtingen en ledlampen 162 KB Download

Contact

Neem contact met ons op!

Neem contact met ons op!

Dit is wellicht ook interessant voor u

CE-merk

CE-merk

Transparantie en veiligheid op Europese markten

meer

ENEC 24

ENEC 24

Certificatie van Elektronische Toestellen in Europa

meer

Elektromagnetische Compatibiliteit (EMC)

Elektromagnetische Compatibiliteit (EMC)

Zend geen storing uit en ontvang zelf ook geen storing

meer

GS-markering

GS-markering

Geteste veiligheid – uw klanten gemoedrust geven

meer

Wifi-tests en -certificering

Wifi-certificering door TÜV Rheinland

Wij verzorgen wifi-testen en -certificering voor draadloze producten die over de hele wereld verkocht worden.

meer

Laatst bezochte servicepagina's