current language
Netherlands beschikbaar in de volgende talen:
...of selecteer uw land
translation missing: core_choose_country

Gecertificeerde ondervloeren

Gecertificeerde ondervloeren

Een groter concurrentievoordeel met een keurmerk voor geluidsreducerende ondervloeren

Het 10dB-keurmerk is een vrijwillige certificering van ondervloeren dat consumenten helpt de beste ondervloeren te kiezen op de markt. Ons keurmerk kan worden toegekend aan ondervloeren die het geluid met minimaal 10 dB ΔLlin reduceren.

Het TÜV Rheinland-keurmerk staat al meer dan 140 jaar voor kwaliteit en veiligheid. Het gebruik van het keurmerk op producten, verpakkingen en uw website geeft een boost aan uw marketingstrategie.

Voordelen van een gecertificeerde ondervloer

Met onze ondervloercertificering kunt u:

  • Uw succes op de markt verbeteren door uw concurrentievoordelen duidelijk te communiceren
  • Uw communicatie onderbouwen met sterke argumenten.
  • aantonen dat onafhankelijk is aangetoond dat uw product voldoet aan de 10dB ΔLlin-eis
  • Nieuwe marktkansen vinden en zich richten op nieuwe doelgroepen.

Neem contact met ons op om meer te weten te komen over het testen en certificeren van ondervloeren en hoe certificering door TÜV Rheinland voordelen heeft voor uw bedrijf.

Voordelen van een gecertificeerde ondervloer voor u als consument

Met een gecertificeerde ondervloer kunt u bij uw VvE aantonen dat de door u aangeschafte ondervloer voldoet aan de 10 dB ΔLlin-eis. Het certificaat kunt u vinden in Certipedia online certificatendatabase. Gecertificeerde producten zijn herkenbaar aan het TÜV Rheinland-keurmerk.

Certificeringsprocedure voor ondervloeren

We certificeren ondervloeren volgens de NEN-EN-ISO 10140 (deel 1-5) en de NEN-EN-ISO 717-2-standaard. Het testproces is opgesteld door TÜV Rheinland. Het certificatieproces bestaat uit deze vier stappen:

Initieel testen
TÜV Rheinland selecteert een sample. Experts testen in een speciaal uitgerust laboratorium.

Analyse
Het sample wordt geanalyseerd volgens het ondervloerencertificatieschema. De contactgeluidreductie wordt berekend.

Certificering
Bij een positief resultaat wordt een certificaat verstrekt en kan het keurmerk met QR-code uitgegeven. Het product wordt geregistreerd in Certipedia.

Periodieke controle
Het certificaat is onbeperkt geldig, op voorwaarde dat het product aan de gestelde eisen blijft voldoen. Onze experts testen producten die uit de markt worden gehaald. Dit testen gebeurt jaarlijks aan de hand van het ondervloerencertificeringsschema. TÜV Rheinland kiest zelf de samples uit de markt om onafhankelijk de prestatie te vaststellen op basis van een willekeurig sample. De tweede mogelijkheid is een productiecontrole in de fabriek te laten uitvoeren.

Certipedia

Certipedia is de online certificatendatabase die kwaliteit zichtbaar maakt met slechts een enkele klik. We plaatsen uw gecertificeerde product online en maken het beschikbaar op www.certipedia.com met een pagina per product. Deze dienst is exclusief beschikbaar voor onze certificatiehouders. Het geeft in een oogopslag aan wat onderscheidend is aan uw product ten opzichte van concurrenten.

Download de brochure over de gecertificeerde, geluidsreducerende (10dB) ondervloeren.

Teksten voor brochures en websites

Dummy testmark ondervloeren

Voor fabrikanten en retailers bieden wij deze standaardteksten die in brochures of websites kunnen worden overgenomen. Ook de afbeelding met het keurmerk, ID-nummer en QR-code kan worden gebruikt. Deze QR-code leidt naar een voorbeeldpagina op Certipedia.

Ook voor VVE's bieden we een tekst die in het reglement van de VVE kan worden overgenomen.

Kwaliteit

Het keurmerk van TÜV Rheinland staat voor kwaliteit. De geteste combinatie van vloer en ondervloer zorgt voor een geluidreductie van minimaal 10 dB ΔLlin. Door de jaarlijkse hercontrole weet u zeker dat de ondervloer deze prestatie minimaal haalt. Door een vloer met het keurmerk aan te schaffen draagt u actief bij aan het reduceren van geluidshinder naar de onderburen.

Testprotocol

Een ondervloer wordt getest in combinatie met een bovenvloer. De combinatie wordt belast op een betonnen referentievloer. Op vastgestelde punten worden gewichten geplaatst. De meetwaarden worden berekend tot één getal. Dit is geluidsverbetering in dB.

Samenwerking met de branche

TÜV Rheinland werkt met de branche aan continue verbetering van de inhoud van het keurmerk. Wijzigingen worden doorgevoerd als dit de verbetering van de productkwaliteit ten goede komt.

Controleer de geldigheid

TÜV Rheinland heeft gebruik van het keurmerk gekoppeld aan een QR-code. De QR-code biedt een directe link naar de internationale TUV Rheinland-certificatiedatabase Certipedia (www.certipedia.com). Hier kunt u ter plekke controleren of de ondervloer gecertificeerd is.

Op Certipedia.com kan ook eenvoudig worden gezocht op de fabrikant, de merknaam van de vloer of op trefwoorden noise reduction. In het zoekresultatenoverzicht staan alle door TÜV Rheinland gecertificeerde ondervloeren.

Meer informatie op www.tuv.com/10dB

  • De vloerbedekking van de privégedeelten dient van een zodanige samenstelling te zijn dat contactgeluiden zo veel mogelijk worden tegengegaan.
  • Het aanbrengen van harde vloerbedekking in de privé gedeelten, met uitzondering van de badkamer(s), de keuken(s), en de toiletruimte(n), is slechts toegestaan indien onder die vloerbedekking een dusdanig veerkrachtig materiaal is aangebracht dat een contactgeluidsreductie wordt bereikt van 10 dB.
  • Goedgekeurde vloeren zijn te herkennen aan het keurmerk van TÜV Rheinland met het trefwoord Noise reduction. De vloerconstructie dient als “zwevende” vloer dus geheel vrij van de bestaande betonvloer casu quo wandconstructie te worden uitgevoerd.
  • Geteste vloeren zijn te vinden in de certificatendatabase certipedia.com van TÜV Rheinland op het trefwoord Noise reduction

10 dB ΔLlin

In Nederland wordt de contactgeluidsreductie in ΔLlin uitgedrukt. Hiermee wordt in een breder frequentiegebruik gemeten. Het grootste verschil tegenover ΔLW is dat de lage geluiden, zoals loopgeluiden, ook in de berekeningen zijn meegenomen. ΔLlin is daarmee een lager getal dan de in andere landen gehanteerde ΔLW. Een ΔLlin van 10dB komt overeen met een ΔLw van ongeveer 21 dB.

Illustratie ondervloeren (gebruik in brochures alleen na toestemming)
Illustratie ondervloeren (gebruik in brochures alleen na toestemming)

Op deze afbeelding is te zien dat de ondervloeren in het appartementencomplex helpen contactgeluid te verminderen met minimaal 10dB. In appartementen betekent dit dat overlast van drukke bovenburen voor rustige onderburen tot een minimum wordt bep

Downloads

pdf Brochure over de gecertificeerde, geluidsreducerende (10dB) ondervloeren 450 KB Download
pdf Leaflet voor retailers - 10dB 356 KB Download

Certipedia

Online certificatieplatform

Lees meer

Contact

Neem contact met ons op!

Neem contact met ons op!

Dit is wellicht ook interessant voor u

Vloerbedekking

Vloerbedekking

Onze experts testen uw vloerbedekking volgens internationale veiligheids- en kwaliteitseisen.

meer

Laatst bezochte servicepagina's