current language
Netherlands beschikbaar in de volgende talen:
...of selecteer uw land
translation missing: core_choose_country

Elektrische Componenten

Elektrische Componenten

Uw onderdelen en distributieapparatuur kwalificeren en certificeren

Om op de markt succesvol te kunnen zijn, zijn de veiligheid, kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid van uw producten van essentieel belang.

Fabrikanten zijn er verantwoordelijk voor dat de producten die zij op de markt brengen aan alle relevante richtlijnen voldoen. Het is voor de bestaanszekerheid van uw bedrijf op lange termijn van cruciaal belang dat u ervoor zorgt at uw klanten hoogwaardige en veilige onderdelen ontvangen.

Elk onderdeel van een elektrisch apparaat kan gevaarlijk zijn en een gebrekkig onderdeel kan desastreuze gevolgen hebben. Onze ervaring en de omvang van onze accreditaties helpen u te voldoen aan de plaatselijke en wereldwijde veiligheidsvoorschriften op het gebied van elektrische producten. Als een van de grootste certificeerders binnen het CB-plan heeft TÜV Rheinland Group aanzienlijke ervaring in een breed scala van producttesten.

Het testen en certificeren van de componenten wordt door ons in één pakket aangeboden en dit zorgt ervoor dat uw product toegang krijgt tot de wereldwijde markten.

Voordelen in een oogopslag

Door TÜV Rheinland uw producten te laten testen en certificeren, zult u:

 • Profiteer van de wereldwijde ervaring van TÜV Rheinland - als een van de oprichters van het CB-plan - op het gebied van elektrische componenten.
 • Werk samen met een wereldwijd gerespecteerde partner.
 • Toegang tot zowel nationale als internationale markten via één partner.
 • Lokale experts, uw persoonlijke partners in 62 landen.
 • Aanzienlijk minder interne handelingen en een opvallend kortere marktintroductietijd.
 • Verminderde bedrijfsaansprakelijkheid door gedocumenteerde naleving van de veiligheidsnormen.
 • Meer vertrouwen in uw bedrijf dankzij het TÜV Rheinland-merk.
 • Stel uw verkoop veilig - met typetesten die uitgevoerd worden door een van de weinige instanties die typetestcertificaten voor de ENEC-, HAR-, TÜV Rheinland-keurmerken mag toekennen.

Dankzij onze accreditaties en erkenning kunnen wij over de hele wereld veiligheidstesten en certificeringen op het gebied van productveiligheid voor u verrichten.

TÜV Rheinland is een wereldwijde marktleider op het gebied van het testen en certificeren van laagspanningsapparatuur, distributieapparaten en andere elektrische producten. Wij bieden onafhankelijke, externe certificering voor bijna alle elektrische apparatuur en onderdelen van laagspanningsinstallaties, in overeenstemming met de veiligheidsnormen in Europa en de rest van de wereld.

Vertrouw op onze begeleiding en onze zeer ruime ervaring bij de beantwoording van elke specifieke vraag met betrekking tot deze wereldwijde certificeringsdiensten. TÜV Rheinland beschikt over een groot aantal certificeringsorganisaties (NCB) en testlaboratoria (CBTL) over de hele wereld, waaronder TÜV Rheinland InterCert in Hongarije, een nationale instelling die lid is van het wereldwijd erkende IECEE CB-plan.

Onze diensten

Opstelling en afgifte van testrapporten

Certificaten die aansluiten op uw marktbehoeften:

 • Certificaat van conformiteit (CVC):
  Houdt een verklaring in dat het onderzochte monster voldoet aan de gespecificeerde normen. Het gebruik van een keurmerk op basis ervan is niet toegestaan en het certificaat toont niets aan over de conformiteit van in serie vervaardigde producten (fabrieksinspectie maakt geen deel uit van de certificering).
 • CB-testcertificaat:
  Stelt vast dat het product voldoet aan de toepasselijke internationale IEC-normen binnen het IECEE CB-plan. Een CB-testcertificaat is geldig met het bijbehorende CB-testrapport.
 • CCA-kennisgeving van het testresultaat (NTR):
  Stelt vast dat het product voldoet aan de toepasselijke Europese EN-normen binnen het Europese CCA-certificeringsplan.
  Opmerking: CCA = CENELEC Certification Agreement (een certficeringsovereenkomst tussen leden van CENELEC). CENELEC is de Europese standaardisatiecommissie voor elektrische en elektronische apparatuur en onderdelen.
 • TÜV typetestcertificaat (typegoedkeuring):
  Stelt vast dat een representatief productiemonster voldoet aan de relevante standaardvoorschriften en dat de productie regelmatig wordt gecontroleerd. Over het algemeen zijn deze gecertificeerde producten onderdelen die bedoeld zijn voor integratie in grotere series en apparatuur. Het typetestplan draagt bij aan consumentenbescherming en zorgt voor een toenemende naleving van veiligheidseisen en normen bij de producten die op de markt worden gebracht.
 • ENEC-keurmerkcertificaat:
  Verifieert dat het product (niet alleen het onderzochte monster) voldoet aan de toepasselijke Europese EN-normen binnen het Europese ENEC-certificatieschema en dat de productie regelmatig wordt gecontroleerd. Dit certificaat staat het gebruik van het ENEC-keurmerk toe. Het ENEC-keurmerk moet het identificatienummer dragen van de betreffende certificeringsinstantie. Bijv.: TÜV Rheinland InterCert: ENEC 18

Contact

Neem contact met ons op!

Neem contact met ons op!

Dit is wellicht ook interessant voor u

GS-markering

GS-markering

Geteste veiligheid – uw klanten gemoedrust geven

meer

Laatst bezochte servicepagina's