current language
Netherlands beschikbaar in de volgende talen:
...of selecteer uw land

DETOX-diensten voor toeleveringsketens in de mode-industrie

DETOX-assurance voor de toeleveringsketens in de mode-industrie

Gifvrije mode met assurance conform de DETOX-criteria

Zowel chemische bedrijven als stakeholders in de mode-industrie moeten zich committeren om te voldoen aan de internationale voorschriften voor het produceren van kleding die veilig kan worden gedragen. Vandaag de dag streeft ook de hele toeleveringsketen in de mode-industrie ernaar om te voldoen aan de milieu-eisen die worden gesteld door invloedrijke particuliere organisaties. Wij leveren uitgebreide assurance-diensten met onder andere beoordelingstesten, audits en capaciteitenontwikkeling door middel van trainingen/workshops, om het commitment van de mode-industrie tot duurzame productie en afstemming met Greenpeace DETOX-toezeggingen mogelijk te maken.

Toonaangevende kledingmerken hebben hun krachten gebundeld met leveranciers om alle giftige, persistente en hormoonverstorende chemicaliën uit hun producten en productieprocessen te elimineren. Als direct gevolg van de DETOX-campagne van Greenpeace bundelen topmerken en detailhandelaren nu hun krachten om in 2020 in de toeleveringsketen voor textiel en schoenen een 'Zero Discharge of Hazardous Chemicals' (ZDHC) te realiseren.

Moderne consumenten verwachten dat bedrijven verantwoord produceren en zich houden aan veiligheidsnormen. Maak ook deel uit van de beweging om het milieu te beschermen en ervoor te zorgen dat uw producten, met onze ondersteuning, veilig zijn voor consumenten. Onderscheid de kwaliteit en veiligheid van uw product door op vrijwillige basis te voldoen aan DETOX.

Neem vandaag nog contact op met een servicevertegenwoordiger!

Commitment tot DETOX door adequaat chemicaliënmanagement

Verminder uw impact op het milieu door een chemicaliënmanagementsysteem te implementeren waarmee u processen kunt verifiëren en monitoren die zijn gekoppeld aan de productie, distributie en verkoop van uw producten. Profiteer van transparante upstream-traceerbaarheid voor beter risicomanagement. Toon zowel maatschappelijke als ondernemingsverantwoordelijkheid door een adequaat chemicaliënmanagement in uw volledige toeleveringsketen te introduceren. Profiteer in financieel opzicht door besparingen als gevolg van minder water- en energieverbruik voor het verwerken van afval. Vergroot het vertrouwen van consumenten in de huidige milieubewuste markten met inspanningen om de negatieve gevolgen, zoals die door Greenpeace zijn gepresenteerd in de DETOX-campagne, te verkleinen.

DETOX-diensten voor toeleveringsketens in de mode-industrie

ZDHC
DETOX-diensten voor de mode-industrie
Chemicaliënmanagementsysteem - TÜV Rheinland Caption= Sluit aan bij de DETOX-beweging door ons chemicaliënmanagementsysteem te implementeren.

Onze experts voeren grondige inspecties uit en bieden solide oplossingen voor de volledige toeleveringsketen in de kleding- en schoeiselindustrie. Wij ageren om de negatieve impact op het milieu te verkleinen en conformiteit met betrekking tot de operationele productie en -praktijken te verbeteren. Naast de DETOX-criteria volgen we richtlijnen die voortvloeien uit zowel lokale afvalwatervoorschriften als lokale sociale- en arbeidswetgeving met betrekking tot beroepsgezondheid en -veiligheid. Ook kijken we naar afzonderlijke eisen zoals die zijn voorgeschreven of worden beïnvloedt door een specifiek merk of een specifieke afnemer of handelaar.

Ons dienstenportfolio omvat:

  • Flexibele modulaire training op het gebied van chemicaliënmanagement, gevaarlijke stoffen- en milieumanagement, actieplanworkshops, ondersteuning bij de implementatie (conform de GIZ Chemical Management Toolkit en het ZDHC-curriculum)
  • Afvalwater monitoren op gevaarlijke stoffen conform de ZDHC-afvalwaterrichtlijnen en/of conform uw DETOX-commitment om verbeteringen te meten.
  • Compliance met de MRSL (Manufacturing Restricted Substance List) voor het ingaande chemicaliënbestand, conform de ZDHC-afvalwaterrichtlijnen en/of uw DETOX-commitment.
  • Audits van toeleveranciers op basis van het ZDHC CMS (Chemical Management System) SAC Higg Index en maatwerkprogramma's voor het omgaan met relevante risico's.
  • Producten testen conform RSL op basis van relevante normen, voorschriften en uw DETOX-commitment.
  • Continue verbetering (Continuous Improvement; CI) met behulp van risicobeoordeling en het elimineren van potentiële gevaarlijke stoffen, programma's voor efficiënt watergebruik en circulaire economische principes.

Daarnaast voeren wij op uw situatie toegespitste chemicaliënmanagementaudits uit waarbij de inkoop en opslag van grondstoffen en chemicaliën wordt geëvalueerd. Onze gespecialiseerde inspecteurs evalueren naast de chemische en productietechnische verwerking ook het productkwaliteitmanagement. Wij onderzoeken ook de beheersing en het afvoeren van verontreinigende stoffen en valideren corrigerende maatregelen via IPE-verificatieaudits. Deze specifieke maatwerkaudit illustreert het chemicaliënmanagement van leveranciers, die daarmee hun prestaties kunnen traceren, vergelijken en verbeteren.

Uitgebreide DETOX-commitment assurance-diensten

Wij zijn uw vertrouwde partner voor het leveren van een pakket assurance-diensten met betrekking tot interacties tussen mensen, technologie en het milieu. We richten ons op alle DETOX-doelstellingen met competente producttests, training en audits in de volledige toeleveringsketen in uw productieregio. Omdat wij een wereldwijd toonaangevend leverancier van inspectie-, test-, verificatie- en certificatiediensten zijn, profiteert u van ons wereldwijde netwerk van experts en jarenlange ervaring op het gebied van industriële- en consumentendiensten. Wij helpen u ervoor te zorgen dat uw producten op de juiste manier worden geproduceerd om enerzijds het milieu en consumenten te beschermen en anderzijds de gedrevenheid van uw bedrijf voor kwaliteit en veiligheid aan te tonen.

Dit is wellicht ook interessant voor u

Chemische Analyses

Chemische Analyses

Tests op Gevaarlijke Stoffen voor Gebruiksgoederen en Milieucompartimenten

meer

Productlevenscyclusevaluatie en CO2-voetafdruk

Productlevenscyclusevaluatie en CO2-voetafdruk

Stel uw Duurzaamheid op de Proef

meer

Contact

Neem contact met ons op!

Neem contact met ons op!

Laatst bezochte servicepagina's