current language
Netherlands beschikbaar in de volgende talen:
...of selecteer uw land

Conditiemonitoring en machinediagnose

Conditiemonitoringsystemen voor de industrie – TÜV Rheinland

Verbeter het onderhoud van uw machinepark en installaties met ons conditiemonitoringsysteem

Conditiemonitoringsystemen voor de industrie – TÜV Rheinland
Monitoren van de conditie van industriële installaties en machines

Een randvoorwaarde voor efficiënte en rendabele exploitatie van installaties is dat machines en onderdelen beschikbaar zijn. Met ons systeem voor conditiemonitoring houdt u de conditie van uw installatie in het oog. Onze deskundigen van TÜV Rheinland ISTec GmbH herkennen elke kritische wijziging in de conditie en ontwikkeling van uw machinepark met behulp van op tijd en frequentie gebaseerde (online) diagnoseprocedures. Bij extreme stress of slijtage kunnen direct effectieve tegenmaatregelen worden getroffen. Zo wordt de rendabele exploitatie van uw installaties en machinepark gewaarborgd. Bovendien worden hoge reparatiekosten en ongewenst stilleggen voorkomen.

Onze medewerkers zijn experts op het gebied van diagnostiek en beveiligingstechnologie in diverse industriële sectoren. Met onze conditiemonitoringsystemen voor de industrie zijn wij uw partner bij uitstek.

Wilt u weten hoe conditiemonitoring ingezet kan worden voor uw fabriek? Neem dan vandaag nog contact op met een van onze experts.

Optimaliseer de levensduur van uw installaties met onze conditiemonitoringsystemen

Met behulp van conditiemonitoring van uw installaties en machinepark kunt u een onderhoudsstrategie voor de lange termijn ontwikkelen. Aan de hand van kwetsbaarheidsanalyses en analyses van de machinegegevens kunt u onderhoud en inspecties strategisch en effectief plannen. De levensduur van technische onderdelen wordt optimaal benut en u kunt de kosten verlagen en de efficiency van uw installatie verhogen. U profiteert van de grondige diagnose, analyse en tijdige signalering via onze betrouwbare systemen. Hiermee voldoet u aan de steeds hogere eigen die gesteld worden aan uw machines en installaties in het industriële tijdperk 4.0.

Onze systemen voor conditiemonitoring

Onze deskundigen assisteren u bij het kiezen van de juiste technologie voor datacollectie en de implementatie in uw complex met voortdurende systeemondersteuning.

Wij bieden de volgende diagnosesystemen:

 • tf COMOS vibratiediagnosesysteem:
  Monitoren van machines met constante of variabele snelheden of frequentiemonitoring van passieve componenten; van signaalverwerking tot amplitudes en fasen van rotatiefrequenties
  Toepassingsgebied: turbinegenerators, reactorkoeling en circulatiepompen, waterpompen voor de toevoer, compressors, vitale componenten voor levensmiddelenindustrie, drukkerijmachines
 • ta COMOS akoestisch monitorsysteem:
  Automatisch assistentie- en monitorsysteem voor het monitoren van geluidssignalen - signalen via de lucht of structuren; monitoren van piekwaarden en analyseren van signalen van geselecteerde frequenties
  Toepassingsgebied:akoestische detectie van veranderingen in de signalen in de omgeving van machinegroepen, lekkagegeluiden uit boilers of leidingen, akoestische detectie van brekend glas in onbemande industriële complexen

Onze diensten voor uw installaties en machinerie omvatten:

 • Procesdiagnose
 • Analyse van mechanische vibraties
 • Vroegtijdige detectie van beschadigde onderdelen
 • Geluidslocatiemethode
 • Cyclische gegevensverzameling met vaste tussenpozen

Jarenlange ervaring met het monitoren en diagnosticeren van de conditie van systemen

Met ons eigen vibratiediagnosesysteem beschikt u over een instrument dat geschikt is voor het monitoren van zowel de conditie als de structurele toestand van systemen en bijdraagt aan de grotere beschikbaarheid van uw machines. Met deze maatregelen in combinatie met ons akoestische monitorsysteem en akoestische detectie kan de status van de complete installatie worden beoordeeld. Door onze jarenlange ervaring op het gebied van machinediagnose zijn wij de juiste partner voor conditiemonitoring van systemen.

Vraag vandaag nog een offerte aan voor conditiemonitoring van uw industriecomplex!

Downloads

pdf Flyer - Conditiemonitoring voor diverse sectoren 213 KB Download

Contact

Neem contact met ons op!

Neem contact met ons op!

Laatst bezochte servicepagina's