current language
Netherlands beschikbaar in de volgende talen:
...of selecteer uw land

ISO/TS 22163 (IRIS) certificering

Certificering in overeenstemming met ISO/TS 22163 (IRIS)

Huidige informatie betreffende de geldigheidsperiode van IRIS-certificaten

De herziene ISO 9001:2015 kwaliteitsmanagementnorm die geldt vanaf 15 september 2015 beïnvloedt de duur van IRIS Herziening 02.1 + Addendum 2015 (IRIS Herziening 02) certificaten. Dit IRIS herz. 02 certificaat is geldig tot uiterlijk 14 september 2018. Wij adviseren dat alle certificaten die na 14 september 2015 zijn afgegeven in dit opzicht gecorrigeerd worden. We denken graag met u mee om de juiste oplossing voor uw certificering te vinden. Onze experts helpen u graag als u nog vragen heeft. Neem gerust contact met ons op!

Uniforme kwaliteitsnormen met IRIS certificering

Van spoorgeleiding tot het remsysteem: IRIS / ISO/TS 22163, de internationale spoorwegindustrienorm (IRIS), biedt u, als spoorbrancheleverancier, een uniforme taal, uniforme richtlijnen en wederzijdse erkenning van inspecties. De IRIS kwaliteitsnorm werd in 2006 in gebruik genomen door de vier belangrijkste systeemfabrikanten en de “Union des Industries Ferroviaires Européennes” ofwel de UNIFE. De IRIS norm wordt op dit moment herzien en staat gepland voor publicatie als ISO/TS 22163.

Documenteer uw kwaliteit te allen tijde op geloofwaardige wijze voor potentiële klanten: met een vermelding in de IRIS database van UNIFE, waar veelvuldig op vertrouwd wordt door inkopers voor gerenommeerde fabrikanten bij het selecteren van hun leveranciers. IRIS is gebaseerd op de specificaties van de intern erkende ISO 9001 kwaliteitsnorm, die werd uitgebreid om de eisen van de spoorbranche op te nemen.

Profiteer van de uniforme certificeringsprocedure, die alleen wordt uitgevoerd door geautoriseerde certificeringscentra. Als ervaren en competente partner in de logistieke sector wordt u ondersteund door onze experts. Wij begeleiden u tijdens de gehele certificeringsprocedure en organiseren ook de overgang naar de geplande ISO /TS 22163 om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Neem gerust contact met ons op!

U kunt trouwens ook alleen de relevante subdivisies van uw bedrijf laten controleren. Onze experts helpen u graag indien u vragen hebt of meer informatie nodig hebt over IRIS-certificering. Samen vinden we de beste oplossing voor uw certificering.

Zorg voor concurrentievoordeel en verlaag uw kosten met een IRIS-certificaat

IRIS-certificering biedt u vele voordelen: U voldoet aan de eisen voor goedkeuring als leverancier voor de spoorbranche. Een vermelding in de IRIS-database zorgt ervoor dat u internationaal concurrentievoordeel hebt en verhoogt de kwaliteitsnorm van uw bedrijf over de gehele leveranciersketen. Het verhoogt de klanttevredenheid en zorgt ervoor dat aansprakelijkheidsrisico's verlaagd worden door beter geanalyseerde en beheerde processen. Een IRIS-certificaat verhoogt ook de kans dat uw klanten akkoord gaan met een offerte. Certificering in overeenstemming met IRIS zorgt voor het voorkomen van dure meervoudige certificeringen, waarmee u tijd en geld bespaart.

Voordelen van ISO/TS 22163 (IRIS)-certificering

IRIS rev. 02 wordt herzien en zal de nieuwe naam ISO/TS 22163 krijgen

De IRIS-norm wordt op dit moment vergeleken met de eisen van ISO/TS en staat gepland voor publicatie in mei 2017 als ISO/TS 22163. Dit maakt van IRIS een internationaal erkende norm. Alle bedrijven die op dit moment gecertificeerd zijn in overeenstemming met IRIS rev. 02 dienen voor 14 september 2018 over te gaan naar de nieuwe versie ISO/TS 22163. De revisie verloopt dus analoog aan IATF 16949. Wij adviseren dat u zich nu hierop voorbereid en de overgang naar de nieuwe ISO/TS 22163 (IRIS) zo snel mogelijk implementeert.

Kom meer te weten over de geplande herziening in onze brochure.

Krijg in slechts enkele stappen een certificering

Tijdens de IRIS-certificering maken onze experts gebruik van hun uitgebreide ervaring en tact om uw processen en systemen te analyseren en te beoordelen. Profiteer van de voordelen van certificering door gebruik te maken van onze Certipedia certificatendatabase en “Adverteer met TÜV Rheinland”.

  1. Controleren van de certificeringsmogelijkheid
  2. Certificeringsaudit
  3. Afgifte van certificering, vermelding in de IRIS-database en in onze online certificatendatabase Certipedia
  4. Jaarlijkse controle-audit
  5. Hercertificering binnen drie jaar na de initiële audit.

Certificeringsprocedure in overeenstemming met ISO/TS 22163 (IRIS)

Onze experts beantwoorden belangrijke vragen over IRIS certificering

pdf FAQ – vragen en antwoorden over IRIS / ISO/TS 22163 (english) 263 KB Download
pdf Leaflet revision of IRIS to ISO/TS 22163 438 KB Download

Dit is wellicht ook interessant voor u

ISO 9001-certificering

ISO 9001 - TÜV Rheinland

Verbeter uw effectiviteit en vergroot het vertrouwen met een kwaliteitsmanagementsysteem conform ISO 9001.

meer

Contact

Neem contact met ons op!

Neem contact met ons op!

Laatst bezochte servicepagina's