Carrière

Senior Expert EMC - Fulltime

TÜV Rheinland is één van de belangrijkste internationale leveranciers van technische services voor kwaliteit en veiligheid. TÜV Rheinland Nederland B.V. is onderdeel van de wereldwijde TÜV Rheinland-groep. Opererend vanuit verschillende locaties in Nederland (in Arnhem en Leek) biedt de groep een breed assortiment diensten aan haar lokale klanten. Momenteel werken 70 specialisten in Nederland voor TÜV Rheinland.

Een van de speerpunten van TÜV Rheinland is internationale markttoelating en certificering van elektronische en draadloze producten, ter vervanging zoeken wij voor ons team Electrical in Leek een:

Senior Expert EMC - Fulltime

Wat ga je doen?

Als Senior Expert ben je verantwoordelijk voor het (laten) uitvoeren van testen en het rapporteren van testresultaten op het gebied van EMC (Elektro Magnetische Compatibiliteit) volgens relevante normen en regelgeving.

Je hebt de technische kennis om nieuwe normen te analyseren, interpreteren en te vertalen naar werkinstructies en testplannen. Je bent de vraagbaak in geval van discussies over interpretatie van EMC en Telecom normen of technische discussies binnen het vakgebied. Je signaleert nieuwe ontwikkelingen en mogelijke nieuwe testmogelijkheden en bereidt investeringsvoorstellen hiervoor voor.

Je reviewt rapportages van collega’s o.a. op basis van testplannen. Je bent verantwoordelijk voor het onderhoud van de kwaliteitsdocumenten van het vakgebied en bent het aanspreekpunt voor het vakgebied wanneer er accreditatie of andere beoordelingen (audits) plaatsvinden.

In voorkomende gevallen vertegenwoordig je TÜV Rheinland als expertdeskundige in (Inter)nationaal overleg.

Samen met de collega’s vorm je een team om samen de expertisegebieden EMC, Telecommunicatie en Safety inhoudelijk verder te kunnen ontwikkelen en uit te bouwen. Je ondersteunt tevens de Sales afdeling in het aanbieden van EMC testactiviteiten aan klanten.

Wat wordt van jou verwacht?

 • Je beschikt over een afgeronde HBO opleiding, elektrotechniek of een soortgelijke opleiding, aangevuld met een aantal jaren relevante werkervaring bij voorkeur op het gebied van EMC.
 • Je hebt uitstekende analytische en rapportage vaardigheden.
 • Je werkt planmatig en bent vaardig en inventief ten aanzien van het werken met standaard MS (Office) applicaties.
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met normen en certificering van elektronische en draadloze producten.
 • Je hebt goede contactuele en communicatieve vaardigheden en bent klantgericht, zelfstandig, resultaatgericht, gedreven, pro actief en een teamspeler die graag samen met collega’s de handen uit de mouwen wil steken.
 • Vanwege de internationale focus van het bedrijf beheers je naast Nederlands, technisch Engels in woord en geschrift.
 • Je bent bereid om indien nodig buiten kantoortijden te werken.

Wij bieden

 • Een uitdagende functie in een internationale organisatie met meer dan 20.000 collega’s
 • Ruimte om jezelf en onze producten verder te ontwikkelen
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een marktconform salaris, 13e maand, pensioenregeling, 28 vakantiedagen en 5 ATV dagen en de mogelijkheid van arbeidsvoorwaarden a la carte

Daarnaast bieden wij

 • Ruimte voor eigen initiatief
 • Opleiding (zowel intern als extern)
 • Doorgroeimogelijkheden in een internationale organisatie die behoort tot de top 10 van de Global TIC (Testen, Inspecteren en Certificeren) organisaties
 • Een gedreven, enthousiast en collegiaal team

Interesse?

Voor meer informatie over TÜV Rheinland zie onze website: www.tuv.com/nl.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Ben Ouwehand, Laboratory manager, tel. 088-8887888, ben.ouwehand@nl.tuv.com

Heb je interesse, mail dan je motivatie en cv naar Hanneke Eygenraam, HR manager, hanneke.eygenraam@nl.tuv.com, tel. 088 8887874.

Wilt u uw carrière bij TÜV Rheinland starten?

Wilt u uw carrière bij TÜV Rheinland starten?

Stuur ons dan uw sollicitatie via ons online-formulier.