current language
Netherlands beschikbaar in de volgende talen:
...of selecteer uw land

Akoestische emissie

Akoestische emissie – TÜV Rheinland

Akoestische emissie testen voor veilige, degelijke onder druk werkende apparatuur

Het controleren van de integriteit van drukapparatuur onder stress is essentieel voor het behoud van de veiligheid en bescherming van uw bedrijfsmiddelen. Wanneer een materiaal onderhevig is aan stress of een reeks interne veranderingen, genereert het energie uit gelokaliseerde bronnen hetgeen geluidsgolven veroorzaakt.

Onze akoestische emissietests, uitgevoerd volgens de industrienormen EN 15495:2007 en EN 14584:2005, is een niet-destructieve methode om groeiende metaaldeformaties, scheuren, corrosie en defecten in een vroeg stadium te detecteren. Deze techniek lokaliseert het actieve defect of het gestresste gebied, dat zich significant binnen de structuur ontwikkelt, wat de integriteit of veiligheid van de apparatuur in gevaar zou kunnen brengen.

Door het monitoren van geluidsgolven als gevolg van veranderingen in materialen, kunnen onze inspecties u voorzien van de informatie die u nodig heeft om een optimale veiligheid te garanderen. Met onze akoestische emissietestdiensten helpen wij u maatregelen tegen elke storing in uw drukapparatuur op te sporen, te voorkomen en uit te voeren.

Onze jarenlange ervaring in het veld, gecombineerd met de expertise van onze onderhoudsmonteurs, stelt ons in staat om betrouwbare, tijd- en kostenefficiënte inspecties aan te bieden die op uw behoeften zijn afgestemd.

Plan een afspraak met een onderhoudsmonteur!

Niet-destructief onderzoek (NDT) voor corrosie- en foutdetectie

Met innovatie en de introductie van meer complexe geometrieën in drukvaten, is het steeds uitdagender geworden om uw apparatuur in veilige staat te houden. Wij implementeren akoestische-emissiemethoden die de problemen omzeilen die zich vaak voordoen bij het uitvoeren van dit soort onderhoud. Ten eerste vereist onze uitgebreide methode geen operationele onderbrekingen, buitenbedrijfstelling of stillegging; het kan tijdens de materiaalbewerking worden uitgevoerd, waardoor het een tijdbesparende optie is.

Bovendien vereist onze werkwijze niet de introductie van personeel, water of energie in het vat. Hiermee kunt u uw volledige drukapparatuur, van tanks tot lassen, controleren en inspecteren. We detecteren energie die door de apparatuur zelf wordt uitgestraald, verkrijgen onmiddellijke feedback en analyseren de resultaten, zodat u beschermende maatregelen kunt nemen, zoals het bepalen van de juiste drukniveaus, in een vroeg stadium. Tot slot hanteren wij een holistische benadering, die het wereldwijde gebied van drukapparatuurstructuren bewaakt, niet alleen een gelokaliseerd gebied.

Niet-invasieve inspectie van akoestische emissies

Akoestische emissietesten
Akoestisch emissie testen wordt vaak parallel uitgevoerd aan de Hydro-test.

Akoestische emissietesten vereisen een minimum van drie akoestische-emissie-sensoren die aan de buitenkant van de structuur zijn geïnstalleerd via touwtoegang om uitbreidende defecten op te sporen door de akoestische golven die worden uitgestraald via triangulatie te detecteren. Er zijn drie hoofdfasen bij betrokken:

  1. Voorafgaand aan het testen wordt een verzwakkingsonderzoek uitgevoerd om de positionering van de sensoren te plannen.
  2. Sensorreacties worden gecontroleerd en verzamelde gegevens worden geregistreerd om een volledige en begrijpelijke evaluatie te bieden.
  3. Na afronding van de gegevensevaluatie krijgt de klant een rapport met de specifieke gebieden die niet-destructieve vervolgtesten vereisen.

Een akoestische emissietest is een methode die op een breed scala van gebieden en drukapparatuur kan worden toegepast:

  • Buizen
  • Tanks
  • Sferische reservoirs
  • Vezelversterkte materialen
  • Tankstations en containers van tankstations
  • Gas- en waterstofreservoirs

Ongeëvenaarde expertise in akoestische emissiemethoden

We hebben meer dan twintig jaar ervaring met geavanceerde NDT-technieken en speciale toepassingen. Ons inspectieteam is een van de best uitgeruste ter wereld en onze uitgebreide betrokkenheid bij de ontwikkeling van apparatuur, inspectieoplossingen en geaccrediteerde trainingscursussen toont onze toewijding en leiderschap in deze sector aan.

Kom meer te weten over aangepaste akoestische emissieoplossingen voor uw bedrijf.

Meer informatie over onze diensten op het gebied van akoestische emissie

pdf Flyer – NDT Akoestische emissie 160 KB Download
pdf Overzicht – NDT diensten 1 MB Download
pdf Flyer – Certificering van onder druk werkende apparatuur 562 KB Download

Dit is wellicht ook interessant voor u

Corrosie Mapping

Corrosiemapping – TÜV Rheinland

Ontwikkel onderhoudsstrategieën voor het beoordelen van de conditie met ons ultrasone imagingsysteem.

meer

Hoge Temperatuur Inspectie

TÜV Rheinland voert ultrasone inspecties uit op temperaturen tot 500 °C.

meer

Phased array ultrasoon onderzoek

Phased array-inspectie | TÜV Rheinland

Wij evalueren de kwaliteit van componenten en potentiële risico's met behulp van geavanceerde phased array ultrasone inspecties (PAUT).

meer

Time of Flight Diffraction (ToFD)

Time Of Flight Diffraction (TOFD) is de meest betrouwbare techniek voor detectie en meting van lasdefecten.

meer

Contact

Neem contact met ons op!

Neem contact met ons op!

Laatst bezochte servicepagina's