current language
Hungary Elérhető az alábbbi nyelveken:
vagy válassza ki az Ön TÜV Rheinland régiójának/országának honlapját
translation missing: core_choose_country

Fényforrások, lámpatestek és LED-ek vizsgálata

 Lámpavizsgálat – TÜV Rheinland Lámpák, világítótestek és LED-ek tanúsítása

Biztosítsa minőségi színvonalát fénytechnikai vizsgálatainkkal!

Szeretné biztosítani ügyfeleit arról, hogy a fényforrásai, lámpatestei, LED-es világítási rendszerei biztonságosak és kiváló minőségűek? Szakértőink révén széleskörű vizsgálati és tanúsítási szolgáltatásokat kínálunk az előírt irányelvek és szabványok alapján. Megvizsgáljuk termékeinek energiahatékonyságát, alkalmazhatóságát és biztonságát függetlenül attól, hogy fényforrásait, lámpatesteit háztartási, vagy ipari felhasználásra tervezték, illetve hálózati feszültségről, vagy akkumulátorról való működtetésre szánták? A szakértőink által nyújtott támogatás a termékfejlesztés közbülső vizsgálataitól a termékei nemzetközi jóváhagyásáig terjed.

Rendelje meg vizsgálati és tanúsítási szolgáltatásunkat, ezáltal megfelelve a fénytechnikai eszközökre vonatkozó jogi követelményeknek, mellyel saját ügyfelei számára magas minőségi színvonalat képvisel. Profitáljon szakértőink széleskörű tapasztalataiból, akik független, harmadik félként vizsgálják és értékelik világítási termékeit.

Tudjon meg többet a LED-es világítási rendszerek vizsgálatáról! Lépjen kapcsolatba szakértőinkkel!

Vizsgálati szolgáltatásaink fényforrásokra, lámpatestekre és LED-es világítási rendszerekre

Kiterjedt szolgáltatásokat nyújtunk a lámpák, világítóeszközök és LED-ek vizsgálatában.

Rövid vizsgálati idők és gyors piacra jutás fénytechnikai termékeinek vizsgálatával és tanúsításával

Független, nemzetközileg elismert vizsgálati jelünk versenyelőnyt nyújt Önnek lámpáinak, lámpatesteinek, LED-es világítási berendezéseinek vizsgálata és tanúsítása által. Ez biztosítja, hogy termékei megfelelnek a rájuk vonatkozó szabványoknak, az előírt biztonsági követelményeknek, valamint magas minőségűek.

Ön ezáltal nemcsak saját ügyfeleinek nyújt fontos segítséget a döntéshozatalhoz, hanem csökkenti a vállalata felelősségvállalási kockázatát is. A vizsgálati jelünkkel történő tanúsítás gyors nemzeti és nemzetközi piacra jutást biztosít Önnek.

Profitáljon széleskörű szolgáltatásainkból. Szakértőink támogatást nyújtanak a termékfejlesztési folyamataihoz – az ipari világítástól a közintézmények, háztartások világításáig, a fényforrásoktól a LED modulokon át az összetett világítási rendszerekig, illetve a vészvilágításig:

 • Egyedi, részleges vagy teljes vizsgálat
  Lámpatesteinek, fényforrásainak és LED-jeinek teljes vagy részvizsgálata, és a szükséges tanúsítvány kiadása;
 • Vizsgálat és tanúsítás többféle szabvány és irányelv szerint
  Többek között villamos és fotóbiológiai biztonság (kék fényből származó kockázatok), rendszerbe illeszthetőség, beépítésre való alkalmasság, elektromágneses összeférhetőség, használati jellemzők, élettartam és környezet-szimulációs vizsgálat;
 • Támogatás a termékfejlesztés alatt
  A vonatkozó szabványok, korlátozások és vizsgálati követelmények, prototípusok választható közbülső vizsgálatának alapos áttekintése;
 • Gyártásfelügyelet és termékellenőrzés
  Ellenőrzési intézkedések a meglévő tanúsítvány fenntartására; Annak ellenőrzése és igazolása, hogy a sorozatban gyártott termékek megfelelnek a bevizsgált és tanúsított termékmintának;
 • Megfelelőség értékelés
  Lámpatestek és fényforrások vizsgálata a vonatkozó szabványok és irányelvek szerint;
 • Támogatás a Magyarországon, illetve Európán kívüli exporthoz
  Tanúsításaink és nyilvántartásaink segítik abban, hogy engedélyt kapjon termékeinek az adott piacra történő sikeres szállítására, mint például Szaúd-Arábia, Észak-Amerika és Kína.

A vizsgálat és tanúsítás befejezését követően vizsgálati jeleink megjelennek a terméken:

 • ENEC/ENEC+ jel
 • Típusvizsgálati jel
 • GS jel

Az Ön képzett, tapasztalt partnere EN 60598 szerinti vizsgálatokra és tanúsításokra

Tapasztalt szakértőink termékspecifikus szolgáltatások körét ajánlják Önnek rövid vizsgálati határidőkkel. Az aktív, nemzetközi bizottsági munkánknak és a szabványalkotásban való részvételünknek köszönhetően mindig naprakészek vagyunk, amikor egy új szabvány nyilvánosságra kerül. Ezáltal egyedi és termékspecifikus támogatást tudunk nyújtani.

Széleskörű tapasztalattal rendelkezünk a termékek más országokba való exportjára vonatkozó jóváhagyási szabályozással kapcsolatban.

Szeretne többet tudni a fényforrásokra, lámpatestekre és LED-ekre vonatkozó szolgáltatásainkról? Egyeztessen időpontot szakértőinkkel még ma!

Kérdések és válaszok a fénytechnikai vizsgálatokkal kapcsolatban

Szeretne többet tudni a fényforrások, lámpatestek, LED-es világítási rendszerek vizsgálatáról? Alábbiakban megtalálja a leggyakrabban feltett kérdéseket:

1. Miért célszerű fényforrásaimat és lámpatesteimet bevizsgáltatni és tanúsítani?

A világítótest vizsgálataink és tanúsítványaink igazolják, hogy a termékei biztonságosak, megfelelnek a vonatkozó szabványoknak és magas minőségűek. A tanúsítvány megléte vásárláskor segítheti a vevőt a termék kiválasztásában. Továbbá a termékek nemzeti és nemzetközi piacra jutásában is segít Önnek. Az ENEC/ENEC+ jel valamint a Típusvizsgálati jel piaci előnyt biztosítanak az értékesítés során, ezáltal megkülönböztetve Önt a versenytársaitól.

Amikor a vizsgálat és tanúsítás befejeződik Ön átveszi a tanúsítványát és a vizsgálati jel használatának jogát egy meghatározott időre. Amíg a tanúsítvány érvényes, addig használhatja a vizsgálati jelet, addig Ön jelhasználati engedéllyel rendelkezik.

A gyártó helyeket évente kell ellenőrizni, hogy ezáltal biztosítva legyen a termékei minőségének és biztonságának folyamatos fenntartása.

2. Hogyan vizsgálják a fényforrásaim vagy lámpatesteim villamos biztonságát?

Tapasztalt szakértőink megvizsgálják a termékeit a fényforrás szabvány EN 62560, LED modul szabvány EN 62031 és a lámpatest szabvány EN 60598 szerint. E folyamatban a következő villamosbiztonságra vonatkozó szempontokat vizsgálják meg: jelölések meglévőségének és megfelelőségének vizsgálata, konstrukciós, villamos és mechanikai vizsgálatok, áramütés elleni védelem, hő- és tűzállóság és a LED fényforrások fotóbiológiai tulajdonságai.

3. Milyen termékeket vizsgálnak és tanúsítanak Önök?

A fényforrások, lámpatestek, LED-es világítási rendszereket vizsgáljuk laboratóriumainkban:

 • Akvárium lámpák és lámpatestek, növényházi alkalmazások
 • Ipari világítás (utcai világítás, útvilágítás, építési terület világítás, csarnokvilágítás, fényvetők, reflektorok)
 • LED fényforrások
 • LED lámpatestek
 • LED modulok
 • Vészvilágítás
 • Háztartási, irodai világítás (állólámpák, asztali lámpák, falikarok és díszlámpák, süllyesztett lámpatestek, mesefigura lámpák, éjjeli lámpák).

4. Milyen támogató szolgáltatásokat ajánlanak Önök a lámpavizsgálathoz?

A különböző szabványok és jogszabályok szerinti egyedi, részleges és teljes vizsgálatok vagy tanúsítás mellett segíteni tudjuk Önt a termékfejlesztés közben. Ezen felül szakértőink gyártásellenőrzést, áruellenőrzést és megfelelőség értékelést végeznek. Támogatjuk Önt fényforrásai, lámpatestei és LED-es termékei nemzetközi jóváhagyásának megszerzésében is.

5. Hogyan csökkenthetem a kockázatokat a termék tervezési fázisában?

Szakértőink rendelkezésre állnak a fejlesztési fázisban végzendő közbülső vizsgálatokra. Dolgozzon velünk már a fejlesztés alatt, hogy elkerülje a nem kívánt többletet költség és idő tekintetében.

6. Milyen vizsgálati jeleket kaphatok a termékeimre a vizsgálat után?

Vizsgálati jeleink tanúsítják fényforrásai, lámpatestei és LED-es termékeinek azon tulajdonságait, amelyeket megvizsgáltak, ezen felül a terméktanúsítási jel gyors kijutást jelent a hazai és nemzetközi piacokra. Általunk kiadott vizsgálati jelek: ENEC/ENEC+ jel, Típusvizsgálati jel és GS jel.

7. Mit jelent a CE jelölés?

A CE jelölés (CE= Conformité Européenne = Európai megfelelőség) a gyártó azon nyilatkozata, hogy terméke megfelel a vonatkozó direktíváknak, amint azokat az Európai Unió harmonizált dokumentumai előírják. A CE jelölést a nemzeti felügyeleti hatóságoknak szánták. Ami azt jelenti, hogy a CE jelölés nem tanúsítási vagy minőségi jel, ehelyett egy adminisztratív jelölés, hasonló, mint egy európai “útlevél”.

Volna még kérdése? Lépjen kapcsolatba velünk most. Szakértőink szívesen fogadják megkeresését.

Kapcsolatfelvétel

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

További szolgáltatások

CB Rendszer

A CB jegyzőkönyv alapul szolgál a többszörös nemzeti tanúsításokhoz I TÜV Rheinland

A CB tanúsítás egy globálisan elismert módszer a villamos termékek biztonságának vizsgálatára.

Több

Elektromágneses összeférhetőség (EMC)

Elektromágneses összeférhetőség vizsgálat és tanúsítás szolgáltatások | TÜV Rheinland

Az orvosi termékektől a vezetéknélküli eszközökig és azokon túl EMC szolgáltatásaink fenntartják az Ön termékeinek megfelelőségét.

Több

Wi-Fi vizsgálat és tanúsítás

Wi-Fi vizsgálat és tanúsítás

Wi-Fi tesztelést és tanúsítást biztosítunk a világszerte értékesített vezeték nélküli termékek számára.

Több

ENEC 24 jel

ENEC tanúsítás

Villamos eszközök tanúsítása egész Európára.

Több

GS jel

A GS jel minőségi jel

A megvizsgált biztonság nyugalmat nyújt ügyfeleinek.

Több

CE jelölés

CE jelölés

Átláthatóság és biztonság az európai piacokon.

Több

Az utolsó megáltogatott szolgáltatási oldal