current language
Hungary Elérhető az alábbbi nyelveken:
vagy válassza ki az Ön TÜV Rheinland régiójának/országának honlapját

UTZ Tanúsítási Program

UTZ tanúsítással rendelkező élelmiszerek

Igazolja UTZ tanúsítvánnyal a fenntarthatóságot a termőföldtől egészen az áruházi polcig

Az UTZ egy tanúsítási program, amelynek célja a felelős kávé-, tea-, kakaó- és mogyorótermelés biztosítása. A termékeken szereplő UTZ logó biztosítja vásárlóit és üzleti partnereit, hogy a termékek beszerzése fenntartható módon történt, a termőföldtől egészen az áruházi polcig.

Az UTZ szabvány az olyan fenntartható ellátási láncoknak szól, amelyek eleget tesznek a gazdálkodók, az élelmiszeripar és a fogyasztók egyre növekvő igényeinek. A fenntartható mezőgazdaság segíti a farmereket, a dolgozókat és családjukat a céljaik megvalósításában, valamint hozzájárul a Föld természeti erőforrásainak megőrzéséhez, most és a jövőben is.

A TÜV Rheinland Polska által kiállított UTZ tanúsítvány megszerzésével, és a kizárólag tanúsított termékek beszerzésével demonstrálhatja vállalata elköteleződését a fenntartható gazdálkodás legszigorúbb előírásai mellett. Ez növeli vásárlói bizalmát, és egyúttal a világot is jobbá teszi. (A lengyelországi termelőüzemek esetében a termékek nyomonkövethetősége az elsődleges fontosságú, mivel az UTZ tanúsítvány az ottanitól eltérő éghajlati övezetben termelt termékekre vonatkozik).

Használja ki a TÜV Rheinland Polska által nyújtott előnyöket: több éves tapasztalattal rendelkezünk, szakembereink pedig gyakorlati segítséget nyújtanak Önnek.

Többet szeretne megtudni vállalata UTZ szabvány szerinti tanúsításáról? Vegye fel a kapcsolatot szakértőinkkel most!

Az UTZ tanúsítvánnyal szakértői iránymutatást kap a fejlettebb gazdálkodási módszerekkel és a jobb munkakörülményekkel kapcsolatban

Az UTZ logó növeli a vásárlók és üzleti partnerek bizalmát. Az UTZ-vel továbbá bővítheti piacát, és garantálhatja, hogy a vállalata által használt alapanyagok fenntartható forrásból származnak. Alakítson ki új kapcsolatot olyan vásárlókkal és beszállítókkal, akik UTZ tanúsítással rendelkező termékeket keresnek. Népszerűsítse vállalatát azáltal, hogy jól látható módon igazolja elköteleződését a fenntartható mezőgazdaság, foglalkoztatás és környezet mellett.

Végezze el helyileg a tanúsítási folyamatot lengyel auditorok segítségével, és tegye láthatóbbá vállalatát az UTZ weboldalon való megjelenéssel. Mindemellett az UTZ tanúsítással javítani tudja a munkakörülményeket vállalatában miközben óvja a környezetet, valamint optimalizálhatja termékei piacra dobásának idejét.

Hogyan történik termékei tanúsítása az UTZ programban?

A tanúsítási folyamat során az UTZ szabványnak való megfelelés értékelése több lépésből áll. Elsőként vállalata kitölt egy kérdőívet és egy önértékelési formanyomtatványt. Ezután elvégeznek egy helyszíni auditot, és az összes kritérium teljesülése után kiállítják a tanúsítványt.

Amennyiben vállalata nem tesz eleget az UTZ szabvány bármelyik követelményének, akkor a teljes megfelelőség elérésére egy meghatározott időtartam áll a vállalat rendelkezésére a korrekciós intézkedések elvégzésére. A TÜV Rheinland Polska szakértői a folyamat minden lépésében készséggel állnak rendelkezésére. A vállalata számára kiállított tanúsítvány jóváhagyása a végső audit dokumentáció alapján történik.

Az UTZ tanúsítványok egy évig érvényesek, és egy új tanúsító audit elvégzésével megújíthatók. Ha az auditok több egymást követő évben mindig jó eredménnyel zárulnak, akkor vállalata kettő, vagy akár három évvel is kiterjesztheti a tanúsítvány érvényességi idejét.

Szakértő partnerei vagyunk az UTZ logó megszerzésében

Független szakértőink több éves tapasztalattal rendelkeznek a fenntartható termelést tanúsító programokban. Nemzetközileg elismert tanúsítványunk dokumentálja aktív elköteleződését a Föld természeti erőforrásainak védelme mellett. A tanúsítvány naponta frissítésre kerül a Certipedia tanúsítási adatbázisban. Használja ki a tanúsító védjegy által nyújtott előnyöket!

Kapcsolatfelvétel

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Az utolsó megáltogatott szolgáltatási oldal