current language
Hungary Elérhető az alábbbi nyelveken:
vagy válassza ki az Ön TÜV Rheinland régiójának/országának honlapját

Erőátviteli rendszerek laboratórium

Bevezetés

Az elektrotechnika területén az alkatrészek és berendezések tartóssága és megbízhatósága kritikus fontosságú a biztonságos használat szempontjából. Fontos biztonsági funkciójuk miatt különleges figyelmet kell szentelni a biztonságnak. Sérülésük esetén tűzveszély, áramütés veszélye keletkezhet, vagy az áramellátás biztonsága kerülhet veszélybe. Erőátviteli rendszerek laboratóriumunk elektromossági tartóssági vizsgálatokat végez különböző elektromos összetevők esetében – beleértve az olyan paraméreket, mint a biztonság, a tartósság, az életciklus, a túlterhelés és a túlhevülés.

Vizsgálóberendezések budapesti laboratóriumunkban

Vadonatúj, több mint 80 vizsgálóberendezéssel felszerelt 110m²-es laboratóriumi területünk készen áll arra, hogy a lehető legmagasabb szinten szolgálja ki az ügyfeleket, gyártókat és végfelhasználókat. 2020 őszén költöztünk be az erőátviteli rendszerek új laboratóriumába. Az erőátviteli rendszerek laboratóriumának az eszközök tartósságának és megbízhatóságának tesztelésére szóló modern vizsgálati laboratóriuma az ipar, a fogyasztói termékek és az eszközgyártók elektromos tartóssági vizsgálataival kapcsolatos magas igényeknek is megfelel. Ezzel a laboratóriummal a TÜV Rheinland InterCert Kft. az erőátviteli eszközök és alkatrészek biztonsági és tartóssági vizsgálatának széles körét képes lefedni. E laboratórium építése során a TÜV Rheinland InterCert Kft. a Hioki mérési protokollja szerinti legmagasabb szintű szabványokat telepítette. Az új rugalmas rendszer kulcspontja az az automatizált és állítható terheléses (load bank) rendszer, amely 210kW elektromos terhelésig állítható be. Ez a rendszer széles beállítási tartományokat és nagypontosságú elektromos terhelési rendszert biztosít vizsgálati hatókörünk valamennyi tartománya számára.

Annak érdekében, hogy készen álljon ezeknek az eszközöknek a technológiai fejlesztésére, a TÜV Rheinland InterCert Kft. 1000V vizsgálati feszültségű és 500A impulzusáramú modern vizsgálati környezetet telepített. Az erőátviteli rendszerek laboratóriuma energiaellátási tartományunk vizsgálati kapacitását 0-1kHz vizsgálati kapacitással 40kV-ig terjesztette ki.

Miért válassza a TÜV Rheinland InterCert Kft-t ?

A TÜV Rheinland az üzlet és az élet lényegében valamennyi területén a biztonságot és a minőséget jelenti. A több mint 150 éve alapított, 56 országban aktív vállalat az egyik legnagyobb TIC (vizsgáló, ellenőrző és tanúsító) cégek egyike, amely 56 országban aktív és világszerte több mint 21,000 magasan képzett munkavállalót foglalkoztat. A vállalat magyarországi leányvállalatát TÜV Rheinland InterCert Kft. néven 1989-ben alapította.

2020-ban a TÜV Rheinland InterCert Kft. két helyszínről egy új létesítménybe költöztette át irodáit és laboratóriumait. Most a több mint 5000 m²-es, legmodernebb laboratóriumi és vizsgálati létesítményünket mutatjuk be.

Az új helyszínen a következő területek laboratóriumait működtetjük: mechanikai termékek, elektromos biztonság, világítótestek és környezeti szimulációs vizsgálatok, valamint különleges erősáramú és zárlati laboratórium alkatrészek számára, továbbá orvostechnikai eszközök laboratóriuma.

Célunk, hogy a legmagasabb színvonalú szolgáltatást biztosítsuk helyi és nemzetközi ügyfeleinknek világszerte.

Az alábbi körben állunk rendelkezésére:

 • Átfogó alkatrészvizsgálati és -tanúsítási szolgáltatási portfólió (CB, ENEC, TÜV jel)
 • Komplex termékvizsgálat és -tanúsítás egyetlen helyszínről (többek között biztonsági, EMC, környezeti és tartóssági vizsgálatok)
 • Független és akkreditált harmadik-fél laboratórium
 • Tapasztalt műszaki szakértő munkatársak

Célpiacok

Széleskörű termékvizsgálati tevékenységünk lehetővé teszi számunkra, hogy erőátviteli rendszerekkel kapcsolatos vizsgálati és tanúsítási szolgáltatási projekteket kezeljünk a világ minden részéből érkező ügyfeleink számára. Ügyfeleink elsősorban olyan gyártók és termékfejlesztők, amelyek termékeiket az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és Kanadában, valamint Ausztráliában vagy az ázsiai piacon szeretnék értékesíteni.

Aktiválja globális üzleti tevékenységét velünk – A digitális kommunikáció, a felgyorsult közlekedés és az infrastruktúra fejlődése megsokszorozta a lehetőségeket arra, hogy az üzleti tevékenységet a világ minden tájára kiterjesszük. Ugyanakkor még mindig nagyon sok nemzeti szabályozás és előírás van, amelyek gyakran megnehezítik a különböző piacokra való bejutást.

Az ipar, a kereskedelem, az ICT, vagy a modern mobilitás és tudásmegosztás területén Market Access Services (MAS – piaci hozzáférési szolgáltatások) szakembereink átfogó műszaki know-how-val rendelkeznek a technológia és az üzleti tevékenység valamennyi területén, ezzel segítik biztosítani a bármely célpiachoz való biztonságos, nemzetközi hozzáférést. Tevékenységeink részeként hatékony és teljes körű piaci hozzáférést biztosítunk a világ szinte valamennyi régiójában az iparilag fejlett országoktól kezdve egészen a feltörekvő piacokig és fejlődő régiókig.

Akkreditációk és kinevezések

 • Akkreditációnk: 17020, 17025, 17065,
 • Kijelöléseink: IECEE CB,
 • Alacsonyfeszültségű berendezésekről szóló irányelv (LVD) 2014/35/EU
 • Elektromágneses összeférhetőségi irányelv (EMC) 2014/30/EU
 • Rádióberendezésekről szóló irányelv (RED) 2014/53/EU
 • Töltési rendszerek: IEC 61851 / IEC 62752/ UL 2202
 • Vezeték nélküli töltési rendszer: IEC 61980
 • Védőeszközök / Személyi védőrendszerek: IEC 60755 / UL 2231
 • Dugaljak, csatlakozó aljzatok, csatlakozók, bemenetek: IEC 62196 / UL 2251
 • Kábelek és folyadékhűtésű kábelek: IEC 62893 and 2PfGQ 2473
 • Kisfeszültségű kapcsoló- és vezérlőkészülék összeállítások töltőállomásokhoz: IEC 61439-7

Főbb vizsgálati tevékenységek

Legmodernebb laboratóriumaink teljes rendszerek, vagy összetevők vizsgálatának széles körét végzik:

 • Elektromos biztonsági vizsgálat
 • EMC / EMF, FCC / ISED vizsgálat
 • Funkcionális biztonsági vizsgálat
 • Tartóssági vizsgálat (életciklus vizsgálat)
 • Adatkommunikáció / protokol vizsgálat (CHAdeMO, CharIN)
 • Klímavizsgálat: IP vizsgálat, UV sugárzás, korrózió vizsgálat, stb.
 • Mechanikai és anyagvizsgálat; gyúlékonyság vizsgálat, égőhuzalos vizsgálat, stb.
 • Helyszíni értékelési szolgáltatások

Főbb termékalkalmazások

 • ELVH töltők
 • PV inverterek
 • ESS rendszerek

Főbb vizsgálati szolgáltatások

Vizsgálati jelentések kibocsátása

Az Ön piaci igényeinek megfelelő tanúsítványok:

 • Megfelelőségi tanúsítvány (CoC):
  Tanúsítja, hogy a vizsgált minta megfelel a meghatározott szabványoknak. Nem engedélyezi semmilyen vizsgálati jel használatát és nem bizonyítja a tömeggyártású termékek megfelelőségét (a gyári ellenőrzés nem része a tanúsításnak).
 • CB vizsgálati tanúsítvány:
  Azt igazolja, hogy a termék az IECEE CB Rendszeren belül megfelel az alkalmazandó nemzetközi IEC szabványoknak. Egy CB vizsgálati tanúsítvány a hozzá tartozó CB vizsgálati jelentéssel érvényes.
 • TÜV Bauart (típusjóváhagyott) tanúsítási jel
  Azt igazolja, hogy a reprezentatív gyártási minta megfelel a megfelelő szabvány követelményeinek, és hogy a gyártást rendszeresen ellenőrzik. Általánosságban ezek a tanúsított termékek olyan összetevők, amelyeket nagyobb termékkörbe vagy berendezésekbe építenek be. A típusvizsgálati rendszer hozzájárul a fogyasztóvédelemhez és támogatja a piacra kerülő termékek fokozott biztonsági és szabványi megfelelőségét.

Teljes körű szolgáltatások elektromos járművek berendezéseinek vizsgálatához

Hol talál meg bennünket?

TÜV Rheinland InterCert Kft.
Gizella út 51-57.
H-1143 Budapest, Hungary

Kapcsolatfelvétel

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Vegye fel velünk a kapcsolatot!