current language
Hungary Elérhető az alábbbi nyelveken:
vagy válassza ki az Ön TÜV Rheinland régiójának/országának honlapját

Mechanikai laboratórium

Bevezetés

Mechanikai laboratóriumunk képes arra, hogy szabályozott és egyedi vizsgálatokat végezzen az alábbi termékek széles köre esetében: bútorok, mechanikai termékek, játékok, szerszámok és játszótéri felszerelések. Az elmúlt néhány évtized során megszereztük a piacvezetői helyet Magyarországos és Közép-Kelet-Európában.

Vizsgálóberendezések

80 m²-es, 150 berendezést felvonultató laboratóriumunkban több mint 10 éves vizsgálati tapasztalataink alapján rugalmas mérési rendszert, rövid tesztelési ciklusidőt, széles hatókört és hosszú távú tartóssági vizsgálatokat kínálunk.

Miért válassza a TÜV Rheinland InterCert Kft-t ?

A TÜV Rheinland az üzlet és az élet lényegében valamennyi területén a biztonságot és a minőséget jelenti. A több mint 150 éve alapított, 56 országban aktív vállalat az egyik legnagyobb TIC (vizsgáló, ellenőrző és tanúsító) cégek egyike, amely 56 országban aktív és világszerte több mint 21,000 magasan képzett munkavállalót foglalkoztat. A vállalat magyarországi leányvállalatát TÜV Rheinland InterCert Kft. néven 1989-ben alapította.

2020-ban a TÜV Rheinland InterCert Kft. két helyszínről egy új létesítménybe költöztette át irodáit és laboratóriumait. Most a több mint 5000 m²-es, legmodernebb laboratóriumi és vizsgálati létesítményünket mutatjuk be.

Az új helyszínen a következő területek laboratóriumait működtetjük: mechanikai termékek, elektromos biztonság, világítótestek és környezeti szimulációs vizsgálatok, valamint különleges erősáramú és zárlati laboratórium alkatrészek számára, továbbá orvostechnikai eszközök laboratóriuma.

Célunk, hogy a legmagasabb színvonalú szolgáltatást biztosítsuk helyi és nemzetközi ügyfeleinknek világszerte.

Az alábbi körben állunk rendelkezésére:

 • Átfogó alkatrészvizsgálati és -tanúsítási szolgáltatási portfólió (CB, ENEC, TÜV jel)
 • Komplex termékvizsgálat és -tanúsítás egyetlen helyszínről (többek között biztonsági, EMC, környezeti és tartóssági vizsgálatok)
 • Független és akkreditált harmadik-fél laboratórium
 • Tapasztalt műszaki szakértő munkatársak

Célpiacok

Széleskörű termékvizsgálati tevékenységünk lehetővé teszi számunkra, hogy a mechanikai termékekkel kapcsolatos vizsgálati és tanúsítási szolgáltatási projekteket kezeljünk a világ minden részéből érkező ügyfeleink számára. Ügyfeleink elsősorban olyan gyártók és kiskereskedők, amelyek termékeiket főként az Európai Unióban szeretnék értékesíteni.

Főbb termékkategóriák:

 • sportfelszerelések, játszóterek, fitneszparkok
 • bútorok – irodai eszközök, polcok, tárolóállványok és állványrendszerek
 • mechanikus kéziszerszámok (vagyis hobbiszerszámok, létrák, festő- és burkolóeszközök)
 • szabadidős és kerti felszerelések (vagyis kerti szerszámok, metszőollók, talicskák, kertiszékek és -asztalok, nyugágyak, stb.)
 • szemetesládák különféle típusai

Aktiválja globális üzleti tevékenységét velünk – A digitális kommunikáció, a felgyorsult közlekedés és az infrastruktúra fejlődése megsokszorozta a lehetőségeket arra, hogy az üzleti tevékenységet a világ minden tájára kiterjesszük. Ugyanakkor még mindig nagyon sok nemzeti szabályozás és előírás van, amelyek gyakran megnehezítik a különböző piacokra való bejutást.

Az ipar, a kereskedelem, az ICT, vagy a modern mobilitás és tudásmegosztás területén Market Access Services (MAS – piaci hozzáférési szolgáltatások) szakembereink átfogó műszaki know-how-val rendelkeznek a technológia és az üzleti tevékenység valamennyi területén, ezzel segítik biztosítani a bármely célpiachoz való biztonságos, nemzetközi hozzáférést. Tevékenységeink részeként hatékony és teljes körű piaci hozzáférést biztosítunk a világ szinte valamennyi régiójában az iparilag fejlett országoktól kezdve egészen a feltörekvő piacokig és fejlődő régiókig.

Akkreditációink és kinevezéseink

Az alábbi szabványok esetében végzünk biztonsági és teljesítmény vizsgálatokat és ellenőrzéseket:

EN 581, EN 1176, EN 1177, EN 16630, EN 14749

Főbb vizsgálati tevékenységek

A termékek esetében biztonsági, mechanikus, tartóssági és helyszíni vizsgálatokat kínálunk, valamint GS tanúsítást végzünk.

Főbb termékalkalmazások

 • Bútorok
 • Mechanikai termékek
 • Játékok
 • Szerszámok
 • Játszótéri felszerelések

Hol talál meg bennünket?

TÜV Rheinland InterCert Kft.
Gizella út 51-57.
H-1143 Budapest, Hungary

Kapcsolatfelvétel

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kapcsolat