current language
Hungary Elérhető az alábbbi nyelveken:
vagy válassza ki az Ön TÜV Rheinland régiójának/országának honlapját

Világítástechnikai laboratórium

Bevezetés

Miután immár több, mint 40 éve végzünk biztonsági és teljesítmény vizsgálatokat lámpatestek és lámpák esetében, a Világtechnikai laboratórium a TÜV Rheinland InterCert Kft. egyik zászlóshajójának számít. Új, több mint 230m²-es modern laboratóriumunk 200-nál is több mérőeszközzel van felszerelve és a legmodernebb szabványokkal összhangban épült, ezzel a közép-kelet-európai régió és egyúttal a TÜV Rheinland vezető világítástechnikai laboratóriumává vált. Rendelkezünk egy 25 méter hosszú feketeszobával, amely a legnagyobb a régióban, de lehetséges, hogy egész Európában. Ez autóipari és nem-autóipari vizsgálatokra egyaránt alkalmas.

Vizsgálóberendezések

Megvan a kapacitásunk, tapasztalatunk és a szakértelmünk arra, hogy a világítástechnikai iparág területén szinte az összes lehetséges vizsgálatot elvégezzük. Legértékesebb eszközünk egy goniométer, amely a fényintenzitás eloszlását képes mérni. Az új laboratóriumban a legfejlettebb IP (por és nedvesség behatolásával szembeni védettség) vizsgálatokat tudjuk kínálni.

Miért válassza a TÜV Rheinland InterCert Kft-t ?

A TÜV Rheinland az üzlet és az élet lényegében valamennyi területén a biztonságot és a minőséget jelenti. A több mint 150 éve alapított, 56 országban aktív vállalat az egyik legnagyobb TIC (vizsgáló, ellenőrző és tanúsító) cégek egyike, amely 56 országban aktív és világszerte több mint 21,000 magasan képzett munkavállalót foglalkoztat. A vállalat magyarországi leányvállalatát TÜV Rheinland InterCert Kft. néven 1989-ben alapította.

2020-ban a TÜV Rheinland InterCert Kft. két helyszínről egy új létesítménybe költöztette át irodáit és laboratóriumait. Most a több mint 5000 m²-es, legmodernebb laboratóriumi és vizsgálati létesítményünket mutatjuk be.

Az új helyszínen a következő területek laboratóriumait működtetjük: mechanikai termékek, elektromos biztonság, világítótestek és környezeti szimulációs vizsgálatok, valamint különleges erősáramú és zárlati laboratórium alkatrészek számára, továbbá orvostechnikai eszközök laboratóriuma.

Célunk, hogy a legmagasabb színvonalú szolgáltatást biztosítsuk helyi és nemzetközi ügyfeleinknek világszerte.

Az alábbi körben állunk rendelkezésére:

 • Átfogó alkatrészvizsgálati és -tanúsítási szolgáltatási portfólió (CB, ENEC, TÜV jel)
 • Komplex termékvizsgálat és -tanúsítás egyetlen helyszínről (többek között biztonsági, EMC, környezeti és tartóssági vizsgálatok)
 • Független és akkreditált harmadik-fél laboratórium
 • Tapasztalt műszaki szakértő munkatársak

Célpiacok

Széleskörű termékvizsgálati tevékenységünk lehetővé teszi számunkra, hogy világítástechnikai berendezésekkel kapcsolatos részvizsgálati és tanúsítási szolgáltatási projekteket kezeljünk a világ minden részéből érkező ügyfeleink számára. Ügyfeleink elsősorban olyan gyártók, termékfejlesztők és ipari ügyfelek, amelyek termékeiket az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és Kanadában szeretnék értékesíteni.

Ügyfeleink rendszerint Magyarországról, Szlovéniából, Kínából, az Egyesült Királyságból, Törökországból, az Egyesült Államokból, Lengyelországból, Romániából, Szlovákiából és Szerbiából érkeznek.

Aktiválja globális üzleti tevékenységét velünk – A digitális kommunikáció, a felgyorsult közlekedés és az infrastruktúra fejlődése megsokszorozta a lehetőségeket arra, hogy az üzleti tevékenységet a világ minden tájára kiterjesszük. Ugyanakkor még mindig nagyon sok nemzeti szabályozás és előírás van, amelyek gyakran megnehezítik a különböző piacokra való bejutást.

Az ipar, a kereskedelem, az ICT, vagy a modern mobilitás és tudásmegosztás területén Market Access Services (MAS – piaci hozzáférési szolgáltatások) szakembereink átfogó műszaki know-how-val rendelkeznek a technológia és az üzleti tevékenység valamennyi területén, ezzel segítik biztosítani a bármely célpiachoz való biztonságos, nemzetközi hozzáférést. Tevékenységeink részeként hatékony és teljes körű piaci hozzáférést biztosítunk a világ szinte valamennyi régiójában az iparilag fejlett országoktól kezdve egészen a feltörekvő piacokig és fejlődő régiókig.

Akkreditációink és kinevezéseink

Biztonsági és teljesítmény vizsgálatainkat, ellenőrzéseinket és IP vizsgálatainkat az alábbi szabványokra vonatkozóan végezzük:

 • IEC / EN 60598 sorozat
 • IEC / EN 60432 sorozat
 • IEC / EN 61195
 • IEC / EN 61199
 • IEC / EN 62031
 • IEC / EN 62035
 • IEC / EN 62560
 • IEC / EN 62717
 • IEC / EN 62722-2-1
 • Akkreditációink: 17020, 17025, 17065, 9001, NAH
 • Kijelöléseink: IECEE CB program, ENEC

Főbb vizsgálati tevékenységek

Az alábbi vizsgálatokat végezzük: biztonsági és teljesítmény vizsgálatok lámpák és lámpatestek, fotobiológiai vizsgálatok lámpák, lámpatestek és egyéb berendezések, továbbá IP és IK vizsgálatok lámpatestek esetében. Vagy termék, vagy típustanúsítást tudunk végezni. Típustanúsítványt csak akkor bocsáthatunk ki, ha hosszabb ideig felügyelni tudjuk a gyártási eljárást, terméktanúsítást pedig mintatermék(ek) vizsgálata alapján lehet kibocsátani.

Főbb termékalkalmazások

 • Lámpák (beleértve a LED-es és gázkisüléses lámpákat, valamint a fénycsöveket is)
 • Rögzített, süllyesztett, hordozható lámpatestek
 • Utcai világítás lámpatestjei
 • Uszodák és hasonló alkalmazások lámpatestjei
 • Vészhelyzeti világítás lámpatestjei
 • Fényfüzérek és füzérvilágítás, stb.
 • UV, infravörös, valamint orvosi-alkalmazás lámpákat is tudunk vizsgálni.

Hol talál meg bennünket?

TÜV Rheinland InterCert Kft.
Gizella út 51-57.
H-1143 Budapest, Hungary

Kapcsolatfelvétel

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Vegye fel velünk a kapcsolatot!