current language
Hungary Elérhető az alábbbi nyelveken:
vagy válassza ki az Ön TÜV Rheinland régiójának/országának honlapját

Háztartási szerelési alkatrészek laboratórium

Bevezetés

A háztartási szerelési alkatrészek a fogyasztói termékek valamennyi szegmense számára fontos alkatrészeket jelentenek. Fontos szerepük miatt különös figyelmet kell szentelni a biztonságnak. Mi, a TÜV Rheinland InterCert Kft.-nél olyan szerelési-anyag termékeket vizsgálunk és tanúsítunk, mint például kapcsolók, csatlakozóaljzatok, dugaljak és tartozékok, csatlakoztató eszközök és csatlakozók, valamint az ezen termékekhez kapcsolódó szegmens.

A háztartási szerelési anyagokkal kapcsolatos vizsgálati szolgáltatásaink a nemzetközi követelményekkel (többek között CE, CB, ENEC, ENEC+) összhangban lévő vizsgálatok és tanúsítások révén lényegében az összes piachoz hozzáférést biztosítanak.

Vizsgálóberendezések budapesti laboratóriumunkban

Immár több, mint 30 éve foglalkozunk alkatrészek vizsgálatával. A TÜV Rheinlandon belül mi vagyunk az egyetlen olyan európai létesítmény, ahol háztartási szerelési anyagokat vizsgáló laboratórium létezik. Vadonatúj, 110 m²-es laboratóriumi területünk több mint 150 vizsgálóberendezéssel rendelkezik és készen áll arra, hogy a lehető legmagasabb szinten szolgálja ki ügyfeleinket, a gyártókat és a végfelhasználókat. 2020 őszén költöztünk át új háztartási szerelési anyagokat vizsgáló laboratóriumunkba, ahol a legmodernebb berendezésekkel a legmagasabb szintű minőségi szabványokat tudjuk biztosítani. 9 vizsgálópadunk rendelkezik 3 fázissal, egészen 63A-ig. Az új rugalmas rendszer kulcspontja az az automatizált és állítható terheléses (load bank) tartály, amely 180kW elektromos terhelésig állítható be. Ez a rendszer képes arra, hogy széles körben állítható és nagypontosságú elektromos terhelési rendszert biztosítson vizsgálati hatókörünk valamennyi tartománya számára. 2 hősokk-kamránk a -80oC és + a 120oC közötti tartományban üzemel. Bizonyított szakértelmünkkel és legmodernebb berendezéseinkkel a célunk az, hogy támogassuk a legmodernebb technológiákat egy gyorsan fejlődő ipari környezetben.

Miért válassza a TÜV Rheinland InterCert Kft-t ?

A TÜV Rheinland az üzlet és az élet lényegében valamennyi területén a biztonságot és a minőséget jelenti. A több mint 150 éve alapított, 56 országban aktív vállalat az egyik legnagyobb TIC (vizsgáló, ellenőrző és tanúsító) cégek egyike, amely 56 országban aktív és világszerte több mint 21,000 magasan képzett munkavállalót foglalkoztat. A vállalat magyarországi leányvállalatát TÜV Rheinland InterCert Kft. néven 1989-ben alapította.

2020-ban a TÜV Rheinland InterCert Kft. két helyszínről egy új létesítménybe költöztette át irodáit és laboratóriumait. Most a több mint 5000 m²-es, legmodernebb laboratóriumi és vizsgálati létesítményünket mutatjuk be.

Az új helyszínen a következő területek laboratóriumait működtetjük: mechanikai termékek, elektromos biztonság, világítótestek és környezeti szimulációs vizsgálatok, valamint különleges erősáramú és zárlati laboratórium alkatrészek számára, továbbá orvostechnikai eszközök laboratóriuma.

Célunk, hogy a legmagasabb színvonalú szolgáltatást biztosítsuk helyi és nemzetközi ügyfeleinknek világszerte.

Az alábbi körben állunk rendelkezésére:

 • Átfogó alkatrészvizsgálati és -tanúsítási szolgáltatási portfólió (CB, ENEC, TÜV jel)
 • Komplex termékvizsgálat és -tanúsítás egyetlen helyszínről (többek között biztonsági, EMC, környezeti és tartóssági vizsgálatok)
 • Független és akkreditált harmadik-fél laboratórium
 • Tapasztalt műszaki szakértő munkatársak

Célpiacok

Széleskörű termékvizsgálati tevékenységünk lehetővé teszi számunkra, hogy háztartási szerelési alkatrészekkel kapcsolatos vizsgálati és tanúsítási szolgáltatási projekteket kezeljünk a világ minden részéből érkező ügyfeleink számára. Ügyfeleink elsősorban olyan gyártók és kiskereskedők, amelyek termékeiket az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és Kanadában, valamint Ausztráliában vagy az ázsiai piacon szeretnék értékesíteni.

Aktiválja globális üzleti tevékenységét velünk – A digitális kommunikáció, a felgyorsult közlekedés és az infrastruktúra fejlődése megsokszorozta a lehetőségeket arra, hogy az üzleti tevékenységet a világ minden tájára kiterjesszük. Ugyanakkor még mindig nagyon sok nemzeti szabályozás és előírás van, amelyek gyakran megnehezítik a különböző piacokra való bejutást.

Az ipar, a kereskedelem, az ICT, vagy a modern mobilitás és tudásmegosztás területén Market Access Services (MAS – piaci hozzáférési szolgáltatások) szakembereink átfogó műszaki know-how-val rendelkeznek a technológia és az üzleti tevékenység valamennyi területén, ezzel segítik biztosítani a bármely célpiachoz való biztonságos, nemzetközi hozzáférést. Tevékenységeink részeként hatékony és teljes körű piaci hozzáférést biztosítunk a világ szinte valamennyi régiójában az iparilag fejlett országoktól kezdve egészen a feltörekvő piacokig és fejlődő régiókig.

Akkreditációink és kinevezéseink

 • Akkreditációink: 17020, 17025, 17065,
 • Kinevezéseink: IECEE CB TL, ENEC TL, HAR, CPR
 • IEC 60309, IEC 60320, IEC 60669, IEC 60670, IEC 60799, IEC 60884, IEC 60998, IEC 61058, IEC 61084, IEC 61210, IEC 61238, IEC 61242, IEC 61386, IEC 61537, IEC 61984, IEC 61995, IEC 62208, IEC 60423, IEC 60238, IEC 60320

Főbb vizsgálati tevékenységek

Egyablakos vizsgálati szolgáltatás kiskereskedők, valamint szerelési anyagok és kapcsolódó termékek gyártói számára az alábbi terméktípusok esetében:

Kapcsolók, csatlakozóaljzatok, dugaljak és tartozékok, csatlakoztató eszközök és csatlakozók, lapos gyorscsatlakozó kapcsok, csatlakozódobozok.

Vizsgálataink és ellenőrzéseink alapján CB vizsgálati jelentéseket, CB tanúsítványt, típusjóváhagyást adunk ki védőszigetelő termékekre. Főprofilunk a laboratóriumi tesztelés, de ugyancsak végzünk gyári ellenőrzést és ""stage"" (állványos) vizsgálatot is CB vizsgálatokhoz.

Ezzel a TÜV Rheinland a szigetelőanyagok és kapcsolódó termékek vizsgálatának és tanúsításának, és egyúttal a bizonyítottan független, harmadik-felet jelentő tanúsításoknak is globális szállítója az összes ilyen alkatrész esetében, az európai és a teljes világra kiterjedő biztonsági szabványokkal összhangban.

Az ezen globális tanúsítási rendszerrel kapcsolatos bármilyen konkrét kérdés megválaszolása során megbízhat támogatásunkban és kiterjedt tapasztalatainkban.

 • A TÜV Rheinlandnak világszerte több nemzeti tanúsítási testülete (National Certification Bodies - NCB az INST kategóriában) és vizsgálati laboratóriuma (CBTL) van; ezek közé tartozik a TÜV Rheinland InterCert Hungary is, amely a világszerte elismert IECEE CB Rendszer nemzeti tagszervezete.

Főbb termékalkalmazások

Szigetelő anyagok:

 • Kapcsolók
 • Csatlakozóaljzatok, dugaljak és tartozékok
 • Csatlakoztató eszközök
 • Lapos gyorscsatlakozó kapcsok
 • Csatlakozók
 • Csatlakozódobozok.

Főbb vizsgálati szolgáltatások

Vizsgálati jelentések kiadása

Az Ön piaci igényeinek megfelelő tanúsítványok:

 • Megfelelőségi tanúsítvány (CoC):
  Tanúsítja, hogy a vizsgált minta megfelel a meghatározott szabványoknak. Nem engedélyezi semmilyen vizsgálati jel használatát és nem bizonyítja a tömeggyártású termékek megfelelőségét (a gyári ellenőrzés nem része a tanúsításnak).
 • CB vizsgálati tanúsítvány:
  Azt igazolja, hogy a termék az IECEE CB Rendszeren belül megfelel az alkalmazandó nemzetközi IEC szabványoknak. Egy CB vizsgálati tanúsítvány a hozzá tartozó CB vizsgálati jelentéssel érvényes.
 • TÜV Bauart (típusjóváhagyott) tanúsítási jel
  Azt igazolja, hogy a reprezentatív gyártási minta megfelel a megfelelő szabvány követelményeinek, és hogy a gyártást rendszeresen ellenőrzik. Általánosságban ezek a tanúsított termékek olyan összetevők, amelyeket nagyobb termékkörbe vagy berendezésekbe építenek be. A típusvizsgálati rendszer hozzájárul a fogyasztóvédelemhez és támogatja a piacra kerülő termékek fokozott biztonsági és szabványi megfelelőségét.
 • ENEC tanúsítási jel
  Azt igazolja, hogy a termék (nem csak a vizsgált minta) megfelel az európai ENEC Tanúsítási Rendszeren belül alkalmazandó európai EN szabványoknak, illetve azt, hogy a gyártást rendszeresen ellenőrzik. Engedélyezi az ENEC jel használatát. Az ENEC jel mellett a kibocsátó testület azonosító számának is szerepelnie kell. Pl. TÜV Rheinland InterCert: ENEC 18

Hol talál meg bennünket?

TÜV Rheinland InterCert Kft.
Gizella út 51-57.
H-1143 Budapest, Hungary

Kapcsolatfelvétel

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Vegye fel velünk a kapcsolatot!