current language
Hungary Elérhető az alábbbi nyelveken:
vagy válassza ki az Ön TÜV Rheinland régiójának/országának honlapját

Háztartási készülékek laboratórium

Bevezetés

A háztartási készülékek vizsgálatának területén szerzett kiterjedt szaktudásunknak és egy széles szakértői hálózatnak köszönhetően egyetlen forrásból tudunk optimális támogatást és rövid vizsgálati ciklusidőket biztosítani az elektromos háztartási készülékek széles körének gyártói számára.

Háztartási készülékek laboratóriumunkban az alacsony feszültségű berendezésekről és a gépekről szóló uniós irányelvekkel, valamint a megfelelő európai és nemzetközi szabványokkal összhangban lévő elektromos biztonsági vizsgálatokat végzünk.

Vizsgálóberendezések

A Háztartási készülékek laboratóriuma a TÜV Rheinland InterCert Kft. egyik legfontosabb laboratóriuma, ahol a háztartási készülékek vizsgálatának egyik legszélesebb körét kínáljuk. 200 m²-es, több mint 450 vizsgálóberendezéssel felszerelt modern és vadonatúj laboratóriumunkban teljes körül szakmai támogatást kínálunk ügyfeleinknek és biztosítjuk azt, hogy termékeik megfeleljenek az összes vonatkozó biztonsági szabványnak és rendelkezésnek. Zaj- és EMC vizsgálatokat is tudunk kínálni.

Miért válassza a TÜV Rheinland InterCert Kft-t ?

A TÜV Rheinland az üzlet és az élet lényegében valamennyi területén a biztonságot és a minőséget jelenti. A több mint 150 éve alapított, 56 országban aktív vállalat az egyik legnagyobb TIC (vizsgáló, ellenőrző és tanúsító) cégek egyike, amely 56 országban aktív és világszerte több mint 21,000 magasan képzett munkavállalót foglalkoztat. A vállalat magyarországi leányvállalatát TÜV Rheinland InterCert Kft. néven 1989-ben alapította.

2020-ban a TÜV Rheinland InterCert Kft. két helyszínről egy új létesítménybe költöztette át irodáit és laboratóriumait. Most a több mint 5000 m²-es, legmodernebb laboratóriumi és vizsgálati létesítményünket mutatjuk be.

Az új helyszínen a következő területek laboratóriumait működtetjük: mechanikai termékek, elektromos biztonság, világítótestek és környezeti szimulációs vizsgálatok, valamint különleges erősáramú és zárlati laboratórium alkatrészek számára, továbbá orvostechnikai eszközök laboratóriuma.

Célunk, hogy a legmagasabb színvonalú szolgáltatást biztosítsuk helyi és nemzetközi ügyfeleinknek világszerte.

Az alábbi körben állunk rendelkezésére:

  • Átfogó alkatrészvizsgálati és -tanúsítási szolgáltatási portfólió (CB, ENEC, TÜV jel)
  • Komplex termékvizsgálat és -tanúsítás egyetlen helyszínről (többek között biztonsági, EMC, környezeti és tartóssági vizsgálatok)
  • Független és akkreditált harmadik-fél laboratórium
  • Tapasztalt műszaki szakértő munkatársak

Célpiacok

Széleskörű termékvizsgálati tevékenységünk lehetővé teszi számunkra, hogy háztartási készülékkel kapcsolatos vizsgálati és tanúsítási szolgáltatási projekteket kezeljünk a világ minden részéből érkező ügyfeleink számára. Ügyfeleink elsősorban olyan gyártók, termékfejlesztők, illetve nagy kiskereskedelmi áruházak, amelyek termékeiket az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és Kanadában, valamint Ausztráliában vagy az ázsiai piacon szeretnék értékesíteni.

Ügyfeleink jelenleg főként Olaszországból, az Egyesült Királyságból, Franciaországból, Dániából, Svédországból, valamint Ukrajnából és Romániából érkeznek.

Aktiválja globális üzleti tevékenységét velünk – A digitális kommunikáció, a felgyorsult közlekedés és az infrastruktúra fejlődése megsokszorozta a lehetőségeket arra, hogy az üzleti tevékenységet a világ minden tájára kiterjesszük. Ugyanakkor még mindig nagyon sok nemzeti szabályozás és előírás van, amelyek gyakran megnehezítik a különböző piacokra való bejutást.

Az ipar, a kereskedelem, az ICT, vagy a modern mobilitás és tudásmegosztás területén Market Access Services (MAS – piaci hozzáférési szolgáltatások) szakembereink átfogó műszaki know-how-val rendelkeznek a technológia és az üzleti tevékenység valamennyi területén, ezzel segítik biztosítani a bármely célpiachoz való biztonságos, nemzetközi hozzáférést. Tevékenységeink részeként hatékony és teljes körű piaci hozzáférést biztosítunk a világ szinte valamennyi régiójában az iparilag fejlett országoktól kezdve egészen a feltörekvő piacokig és fejlődő régiókig.

Akkreditációink és kinevezéseink

Képesek vagyunk arra, hogy a háztartási készülékek szabványainak szinte a teljes spektrumára vonatkozóan végezzünk vizsgálatokat:

• IEC/EN 60335 és IEC/EN 61558 transzformátorokhoz

• EN 50342 járműgyújtás akkumulátorokhoz

• EN 62115 elektromos játékokhoz (teljes és részleges vizsgálat, beleértve az EMF (elektromágneses mező) EN 62233, és IP IEC/EN 60529 szerinti vizsgálatot is

Főbb vizsgálati tevékenységek

Különböző, az EU-n belüli vagy kívüli szabványok szerinti megfelelőségi vizsgálatokat végzünk, beleértve az egyes régiók vagy országok különleges szabványai szerinti vizsgálatokat is. Vizsgálatunk és tanúsításunk alapján kiadunk terméktanúsításokat, GS Bauart tanúsításokat, UL-t és tanúsítani tudunk gyártó üzemeket is. Egyúttal ügyfeleink különleges követelményeivel összhangban is tudunk vizsgálatokat biztosítani.

Főbb termékalkalmazások

Biztonsági vizsgálatok háztartási és hasonló készülékek esetében, mint amilyenek például a ventilátorok, (UV és ózon) légtisztító berendezések, hűtőszekrények, szépségápolási termékek, radiátorok, porszívók, elektromos borotvák és hajvágók, konyhai berendezések és nagyméretű készülékek, üzletberendezések éttermek számára (sütők, olajsütők, aprítók, darálók), transzformátorok (61558), elektromos játékok.

Hol talál meg bennünket?

TÜV Rheinland InterCert Kft.
Gizella út 51-57.
H-1143 Budapest, Hungary

Kapcsolatfelvétel

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kapcsolat