current language
Hungary Elérhető az alábbbi nyelveken:
vagy válassza ki az Ön TÜV Rheinland régiójának/országának honlapját

Kábel- és alkatrészvizsgáló laboratórium

Bevezetés

A kábelek és vezetékek, valamint a kapcsolódó termékek a fogyasztói termékek valamennyi szegmense esetében fontos alkatrészeket jelentenek. Fontos szerepük miatt különös figyelmet kell szentelni a biztonságnak. Mi, a TÜV Rheinland Intercert Kft.-nél a következő hagyományos kábel- és vezetéktermékek vizsgálatát és tanúsítását végezzük: HAR tanúsítás, fotovoltaikus, CPR (Construction Products Regulation) kábelek, vezetékek és ezen termékek kapcsolódó szegmensei, mint például szigetelőanyagok, kábeltálca, kábellétra, vezetékcsatorna és alagútcsatorna rendszerek.

A nemzetközi követelményekkel (többek között: CE, HAR, MEEI, ENEC) összhangban történő termékvizsgálattal és -tanúsítással kábelvizsgálati szolgáltatásaink lényegében az összes piachoz hozzáférést biztosítanak. A kábeltermékek biztonságára történő összpontosítás mellett vállalatunk ugyancsak kínál az elektromos járművek töltőállomásaira és a robotkábelekre összpontosító szolgáltatásokat is.

Vizsgálóberendezések budapesti laboratóriumunkban

2020 őszén költöztünk át új kábelvizsgáló laboratóriumunkba, ahol a legmodernebb vizsgálóberendezésekkel a legmagasabb biztonsági szabványokat tudjuk garantálni. Immár 30 éve foglalkozunk kábelvizsgálattal, és a TÜV Rheinland-on belül mi vagyunk az egyetlen olyan európai leányvállalat, amelynek saját kábelvizsgáló laboratóriuma van. Vadonatúj, 110 m²-es laboratóriumi területünkön több mint 40 vizsgálóberendezés áll készen arra, hogy a lehető legmagasabb színvonalon szolgálja ki az ügyfeleket, gyártókat és végfelhasználókat. Új létesítményünkben -50°C és +300°C közötti tartományban működő 9 vizsgálókamrával rendelkezünk, de ugyancsak rendelkezésünkre állnak egy magasfeszültségű vizsgálócella (a 60kV - 120 kV tartományban), egy kábelhajlító berendezés 5x4mm²-es kábelekhez, 90°C-os fűtött vízfürdők, és égésvizsgáló berendezés a különböző égési jellemzők vizsgálatához. Bizonyított szakértelmünkkel és legmodernebb berendezéseinkkel a célunk az, hogy támogassuk a legmodernebb technológiákat egy gyorsan fejlődő ipari környezetben.

Miért válassza a TÜV Rheinland InterCert Kft-t ?

A TÜV Rheinland az üzlet és az élet lényegében valamennyi területén a biztonságot és a minőséget jelenti. A több mint 150 éve alapított, 56 országban aktív vállalat az egyik legnagyobb TIC (vizsgáló, ellenőrző és tanúsító) cégek egyike, amely 56 országban aktív és világszerte több mint 21,000 magasan képzett munkavállalót foglalkoztat. A vállalat magyarországi leányvállalatát TÜV Rheinland InterCert Kft. néven 1989-ben alapította.

2020-ban a TÜV Rheinland InterCert Kft. két helyszínről egy új létesítménybe költöztette át irodáit és laboratóriumait. Most a több mint 5000 m²-es, legmodernebb laboratóriumi és vizsgálati létesítményünket mutatjuk be.

Az új helyszínen a következő területek laboratóriumait működtetjük: mechanikai termékek, elektromos biztonság, világítótestek és környezeti szimulációs vizsgálatok, valamint különleges erősáramú és zárlati laboratórium alkatrészek számára, továbbá orvostechnikai eszközök laboratóriuma.

Célunk, hogy a legmagasabb színvonalú szolgáltatást biztosítsuk helyi és nemzetközi ügyfeleinknek világszerte.

Az alábbi körben állunk rendelkezésére:

  • Átfogó alkatrészvizsgálati és -tanúsítási szolgáltatási portfólió (CB, ENEC, TÜV jel)
  • Komplex termékvizsgálat és -tanúsítás egyetlen helyszínről (többek között biztonsági, EMC, környezeti és tartóssági vizsgálatok)
  • Független és akkreditált harmadik-fél laboratórium
  • Tapasztalt műszaki szakértő munkatársak

Célpiacok

Széleskörű termékvizsgálati tevékenységünk lehetővé teszi számunkra, hogy kábelvizsgálati és -tanúsítási szolgáltatási projekteket kezeljünk a világ minden részéből érkező ügyfeleink számára. Ügyfeleink elsősorban olyan gyártók és kiskereskedők, amelyek termékeiket az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és Kanadában, valamint Ausztráliában vagy az ázsiai piacon szeretnék értékesíteni.

Aktiválja globális üzleti tevékenységét velünk – A digitális kommunikáció, a felgyorsult közlekedés és az infrastruktúra fejlődése megsokszorozta a lehetőségeket arra, hogy az üzleti tevékenységet a világ minden tájára kiterjesszük. Ugyanakkor még mindig nagyon sok nemzeti szabályozás és előírás van, amelyek gyakran megnehezítik a különböző piacokra való bejutást.

Az ipar, a kereskedelem, az ICT, vagy a modern mobilitás és tudásmegosztás területén Market Access Services (MAS – piaci hozzáférési szolgáltatások) szakembereink átfogó műszaki know-how-val rendelkeznek a technológia és az üzleti tevékenység valamennyi területén, ezzel segítik biztosítani a bármely célpiachoz való biztonságos, nemzetközi hozzáférést. Tevékenységeink részeként hatékony és teljes körű piaci hozzáférést biztosítunk a világ szinte valamennyi régiójában az iparilag fejlett országoktól kezdve egészen a feltörekvő piacokig és fejlődő régiókig.

Akkreditációink és kinevezéseink

Az általunk kezelt főbb akkreditációk és kijelölések a következők:

• Akkreditációink: 17020, 17025, 17065,

• Kijelöléseink: IECEE CB TL, ENEC TL, HAR, CPR

• IEC 60227, IEC 60245, IEC 60502, IEC 60702, IEC 61316, IEC 62930, EN 50525

Főbb vizsgálati tevékenységek

Egyablakos vizsgálati szolgáltatás kiskereskedők és kábelgyártók számára az alábbi terméktípusok esetében:

Kábelek, vezetékek, szigetelők és kábelszerelvények, PV kábel, EV kábel, CPR EV kábel, kábeltálca és -létra, vezetékcsatorna és alagútcsatorna rendszerek.

Vizsgálataink és ellenőrzéseink alapján CB vizsgálati jelentéseket, CB tanúsítványt, típusjóváhagyást adunk ki védőeszközök, szerelési termékek, kábelek és energiaátviteli termékek számára. Főprofilunk a laboratóriumi tesztelés, de ugyancsak végzünk gyári ellenőrzést és ""stage"" (állványos) vizsgálatot is CB vizsgálatokhoz.

Ezzel a TÜV Rheinland a kábelek, vezetékek és kapcsolódó termékek vizsgálatának és tanúsításának, és egyúttal a bizonyítottan független, harmadik-felet jelentő tanúsításoknak is globális szállítója az összes ilyen összetevő esetében, az európai és a teljes világra kiterjedő biztonsági szabványokkal összhangban.

Az ezen globális tanúsítási rendszerrel kapcsolatos bármilyen konkrét kérdés megválaszolása során megbízhat támogatásunkban és kiterjedt tapasztalatainkban.

• A TÜV Rheinlandnak világszerte több nemzeti tanúsítási testülete (National Certification Bodies - NCB a kábel kategóriában) és vizsgálati laboratóriuma (CBTL) van; ezek közé tartozik a TÜV Rheinland InterCert Hungary is, amely a világszerte elismert IECEE CB Rendszer nemzeti tagszervezete.

• A HAR megállapodás 35 évvel ezelőtt történt létrejötte óta mi vagyunk a magyar engedélyező iroda.

• A TÜV Rheinland InterCert Kft. az építési termék-szabályozás (Construction Products Regulation – CPR) bejelentett szervezete (Notified Body) és a CPR szerinti összes kábelvizsgálatot és -tanúsítást el tudja végezni.

Főbb termékalkalmazások

Kábeltípusok:

• Tápkábelek 1,2KV-ig

• PVC és gumi szigetelésű kábel (HAR)

• Fotovoltaikus kábel

• ELVH kábel

Kapcsolódó termékek:

• Bus-bar vezetékcsatorna és alagútcsatorna rendszerek.

• Kábelvédő rendszerek

• Kábeltálca

• Vezetékcsatorna rendszer

Szigetelő anyagok:

• Ragasztószalagok

• Szigetelőanyagok és -eszközök

Főbb vizsgálati szolgáltatások

Vizsgálati jelentések kibocsátása

Az Ön piaci igényeinek megfelelő tanúsítványok:

• Megfelelőségi tanúsítvány (CoC):

Tanúsítja, hogy a vizsgált minta megfelel a meghatározott szabványoknak. Nem engedélyezi semmilyen vizsgálati jel használatát és nem bizonyítja a tömeggyártású termékek megfelelőségét (a gyári ellenőrzés nem része a tanúsításnak).

• CB vizsgálati tanúsítvány:

Azt igazolja, hogy a termék az IECEE CB Rendszeren belül megfelel az alkalmazandó nemzetközi IEC szabványoknak. Egy CB vizsgálati tanúsítvány a hozzá tartozó CB vizsgálati jelentéssel érvényes.

• TÜV Bauart (típusjóváhagyott) tanúsítási jel

Azt igazolja, hogy a reprezentatív gyártási minta megfelel a megfelelő szabvány követelményeinek, és hogy a gyártást rendszeresen ellenőrzik. Általánosságban ezek a tanúsított termékek olyan összetevők, amelyeket nagyobb termékkörbe vagy berendezésekbe építenek be. A típusvizsgálati rendszer hozzájárul a fogyasztóvédelemhez és támogatja a piacra kerülő termékek fokozott biztonsági és szabványi megfelelőségét.

• ENEC tanúsítási jel

Azt igazolja, hogy a termék (nem csak a vizsgált minta) megfelel az európai ENEC Tanúsítási Rendszeren belül alkalmazandó európai EN szabványoknak, illetve azt, hogy a gyártást rendszeresen ellenőrzik. Engedélyezi az ENEC jel használatát. Az ENEC jel mellett a kibocsátó testület azonosító számának is szerepelnie kell. Pl. TÜV Rheinland InterCert: ENEC 18

Hol talál meg bennünket?

TÜV Rheinland InterCert Kft.
Gizella út 51-57.
H-1143 Budapest, Hungary

Kapcsolatfelvétel

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kapcsolat