current language
Hungary Elérhető az alábbbi nyelveken:
vagy válassza ki az Ön TÜV Rheinland régiójának/országának honlapját
TÜV Rheinland Akadémia: Segítjük a technológiai fejlődés ösztönzésével vállalata jövőjének aktív alakításában.

TÜV Rheinland Akadémia – A mi örökségünk, a mi küldetésünk.

Volt idő, amikor a szakképesítés hiánya akár az ember életébe is kerülhetett – legalábbis, ha valaki gőzkazánfelügyelőként dolgozott a 19. század végén. Bár akkoriban a gőzkazántechnológia a gazdasági fejlődés motorja volt, ezzel együtt igen nagy kockázatot jelentett az emberi életre. Az első ipari forradalom kezdetén naponta történtek súlyos balesetek gőzkazánrobbanás miatt.

A balesetek száma csak azt követően kezdett el csökkeni, hogy megalapították a Gőzkazán Ellenőrző Szövetséget, a Dampfkesselüberwachungsverein-t (DÜV) , amely később a TÜV Rheinland nevet kapta. A szervezet szakemberei ugyanis amellett, hogy rendszeresen ellenőrizték a gőzkazánok műszaki állapotát, másokat is betanítottak a berendezés szakszerű kezelésére és karbantartására.

Mi teszi vállalatunkat különlegessé?

A legújabb műszaki fejlesztésekkel járó kompetenciák elsajátítása 140 évvel ezelőtt nem csak a biztonságos munkavégzés, hanem egyben a fejlődés és a jólét kulcsa is volt. Vállalatunk már a 19. Század végén élen járt a szakemberképzésben.

Ma már nem a gőzkazán működtetése határozza meg szakértelmünket. Sokkal inkább az IT és a digitalizálás által gyakorolt nyomás követel változást az üzleti és a társadalmi életben is.

Az internethez csatlakozó eszközök száma gyorsabban növekszik a világ népességnél, ma már nagyobb a hálózatban egymáshoz kapcsolódó eszközök száma, mint az embereké. Az „Internet of Things” vagy az „Industry 4.0” jelenségei nagyon jól kifejezik ezt a dinamikus változást.

Már most egyértelmű, hogy a mai diákok jelentős része ma még nem létező munkahelyeken dolgozik majd. Az „Internet of Things”, automatizálás és a mesterséges intelligencia rendszereiből olyan munkakörök alakulnak ki, amelyek a ma még elképzelhetetlenek, és teljesen más képességeket és szaktudást követelnek majd meg.

Ki fogja majd a technológiai fejlődés jövőbeni rendszereit kezelni? Napjainkban minden eddiginél nagobb a kereslet azon a műszaki szakemberek iránt, akik képesek aktívan részt venni a jövő rendszereinek alakításában, szabályozásában és biztonságosan működtetésében.

Vállalatunk küldetése: elősegíteni a technológiai fejlődést, óvni az embert és a környezetet a műszaki kompetenciákon keresztül.

A növekedésben lévő, automatizálást és a mesterséges intelligenciát alkalmazó rendszerek képesített szakemberek nélkül nem tudnak működni. A szaktudással rendelkező személyzet jelenti a kulcsot a technológiai fejlődés újabb vívmányainak tervezéséhez, azok vezérléshez és definiálásához.”

Markus Dohm, a TÜV Rheinland Academy & Life Care Ügyvezető alelnöke

A TÜV Rheinland 140 éve foglalkozik az emberek, a technológiák és a környezet biztonságával és védelmével. Tesztelési szolgáltatásokat is kínálva vállalatunk küldetése, hogy elősegítsük az ember és a környezet védelmét a technológia negatív hatásaitól.

Vállalatunk egy jövőbe tekintő képzésszolgáltató, az általunk átadott műszaki kompetenciák és képesítések fejlesztését az ösztönzi, hogy, akik képesek megtervezni, irányítani, értelmezni és biztonságossá tenni a technológiákat és azok hatásait. A műszaki képesítések területén a TÜV Rheinland Akadémia az egyike a vezető kompetenciafejlesztéssel foglalkozó szervezeteknek.

Markus Dohm, a TÜV Rheinland Academy & Life Care Ügyvezető alelnöke
Markus Dohm, a TÜV Rheinland Academy & Life Care Ügyvezető alelnöke

Széleskörű tapasztalattal rendelkezünk a vállalatok folyamatos fejlesztésében, akár munkacsoportok és egyének szintjén is, célzott képesítéseken keresztül. Ajánlataink az aktuális igényekhez igazodnak, a ma és a holnap összetett kihívásainak elemzésével és a piaci változások szoros nyomon követésével állítjuk össze, hogy testreszabott megoldásokat kínáljunk.

Használja ki vállalatunk tapasztalatát és a szakterületre vonatkozó átfogó know-how-ja előnyeit – német minőségben, globális hírnévvel és helyi elérhetőséggel, világszerte.

Őrizze meg versenyképességét és piaci előnyét a nemzetközileg elismert TÜV Rheinland tanúsítványprogramok és szabványok segítségével.

A TÜV Rheinland Akadémia számokban

TÜV Rheinland Akadémia – vezető kompetenciafejlesztő partnere a magas szintű műszaki képesítések területén.
Kapcsolat