current language
Hungary Elérhető az alábbbi nyelveken:
vagy válassza ki az Ön TÜV Rheinland régiójának/országának honlapját
Kezdje el velünk ezt az inspiráló utazást: A TÜV Rheinland Akadémia a vezető kompetenciafejlesztő társ a műszaki területen.

Engedje meg, hogy a TÜV Rheinland Akadémia inspirálja Önt a haladásban!

Hallott már a VUCA kifejezésről? Lehet, hogy nem cseng Önnek ismerősen, de biztosak vagyunk benne, hogy találkozott ezzel a jelenséggel. A VUCA egy mozaikszó, mely a digitális átalakulás jellemzőit szedi össze egy vállalat életében: Volatility (Változékonyság), Uncertainty (Bizonytalanság), Complexity (Komplexitás) és Ambiguity (Többértelműség).

A növekedésre és biztos jövőre törekvő vállalatokon és egyéneken a VUCA kétféleképpen fejtheti ki hatását.

Az első lehetőség: A VUCA úgy hat a vállalatra vagy az egyénre, mint a válium. Az ismeretlentől és a változékonyságtól való félelem miatt a jövőbe vetett hit elveszik, a vállalat és a vezetés is tehetetlenné válik. A folyamat egy ördögi körhöz hasonlítható, hisz minél nagyobb a változástól való félelem, annál erősebb a tehetetlenség, és annál kilátástalanabb lesz a szervezet és az alkalmazottak jövője is.

A második lehetőség: A VUCA felélénkíti a vállalatot vagy az egyént, akár a vitamintabletta. A vezetőség és a vállalat nem riad meg a változástól, hanem a változékonyságra és bizonytalanságra úgy tekint, mint új lehetőségre, hogy kiemelkedjenek a versenytársak közül, hisz nekik is az új piaci körülményekhez kell igazodniuk. Ebben a helyzetben új célok és stratégiák kidolgozásával könnyen el is lehet ezt érni.

Mi a különbözteti meg a második VUCA csoportot az elsőtől? A második csoport informálódik az új lehetőségekről, megoldásokról, kompetenciákról és tudásról, továbbá küzd a saját maga által kitűzőtt célok eléréséért és elköteleződik a siker mellett.

Inspirálódjon az általunk bemutatott példákból:

  • Ismerje meg azokat a nemzetközi projekteket, melyek során a speciális kompetenciák és azok professzionális oktatása jelentették a kulcsot a sikerhez.
  • Ismerjen meg olyan embereket, akik az új szaktudás és képesítés megszerzésével valóra tudták váltani álmaikat és képesek voltak szakmailag is továbbfejlődni.
  • Lényegretörő információkat kaphat a legújabb technológiai fejlesztések kihívásairól, valamint ismerje meg, hogy szakembereink ezeket hogyan kezelik és mire érdemes odafigyelni.
  • Fedezze fel azokat az eszközöket, stratégiai lépéseket és szolgáltatásokat, melyek jelentősen segíthetik vállalatátá a digitális átalakulás útján.
  • Használja a vállalati elemzéseket arra, hogy inspirálódjon a saját tevékenységeinek változtatásához.

Aktuális fókuszunk az „Inspiráció a TÜV Rheinland Akadémiától” sorozat

Téma Kompetencia

Mik a kompetenciák, hogyan működik a kompetenciakezelés és miért kulcsfontosságú elem ez a vállalatok jövőjének biztosításában?

A tudás egyre hamarabb válik elavulttá: hogyan érinti ez a tanulás jövőjét?
Téma A tanulás jövője

A technológiai tudás elavulása egyre gyorsabb. Milyen következményekkel járnak a szakmai továbbképzések?

A munkavállalók törekvései és elvárásai megváltoztak, ezért újra kell gondolnunk, hogy miként vezetjük őket.
Téma Leadership 4.0

Ők jelentik a szétszakadást az alkalmazotti szinten. A „digitális bennszülöttek” első generációja már jelen van a vállalatoknál. Mit jelent ez a menedzsment számára?

A digitalizálás egyik következménye, hogy a menedzsmentnek és az alkalmazottaknak újra kell gondolniuk szerepkörüket.
Téma Digitalizálás

Az ember a társadalmi változások motorja – igaz ez a digitális átalakulás időszakára is. Kérés az újragondoláshoz, a vezetőtől az alkalmazott irányába.

Tudjon meg többet ezekről a témákról a TÜV Rheinland Akadémián és nyerjen inspirációt.
Téma Még több témakör

Szeretne még többet megtudni a TÜV Rheinland Akadémia szolgáltatásairól vagy jobban elmélyedni az X.4 témájában? Akkor a legjobb helyen jár!

Kapcsolat