current language
Belgium beschikbaar in de volgende talen:
...of selecteer uw land

Beheer van bedrijfsmiddelen in de spoorwegbranche

Beheer van bedrijfsmiddelen in de spoorwegbranche | TÜV Rheinland

Veiligstellen hoge kwaliteit en beschikbaarheid van uw spoorwegvoertuigen en -faciliteiten met behulp van onze diensten voor het beheer van bedrijfsmiddelen

Betrouwbare infrastructuur en tijdig bedrijfsklare voertuigen zijn essentieel voor het waarborgen van een soepel bedrijf voor langeafstands- en openbaar vervoer.

Het is daarom belangrijk dat alle partijen, die betrokken zijn bij de investering en aankoop, weten wat de technische conditie en waarde van de betreffende bedrijfsmiddelen is. Dit geldt voor financieren, leasen of huuroverdracht, doorverkoop en bij situaties waarbij toekomstige investeringen geclassificeerd moeten worden of garantieclaims worden ingediend.

In al deze gevallen zijn wij de juiste partner voor u. Onze experts ondersteunen u tijdens de voertuigontwikkeling en –productie met kwaliteitsbewaking, contractimplementatie monitoring en de bouwtoezicht van spoorweginfrastructuur en -faciliteiten. Wij kunnen u ook helpen met het testen en de conditiebeoordeling van bedrijfsmiddelen en de daaropvolgende waardering. Profiteer van ons interdisciplinair team, onze uitgebreide ervaring en de daaruit voortvloeiende uitgebreide praktijkkennis.

Wilt u meer weten over onze diensten m.b.t. beheer van bedrijfsmiddelen? Maak dan nu een afspraak.

Met onze ondersteuning m.b.t. beheer van bedrijfsmiddelen bent u altijd up-to-date over de staat en waarde van uw spoorwegbedrijfsmiddelen

Namens eigenaren en investeerders bieden onze experts ondersteuning bij nieuwe fabricage, reparatie, onderhoud en modernisering met diensten variërend van planning tot de eindacceptatie. Onze bouwzicht of bouwbewaking waarborgt de waarde van uw bedrijfsmiddelen en zorgt ervoor dat deze op tijd in bedrijf genomen kunnen worden. U kunt maximale veiligheid en kwaliteit voor uw spoorwegbedrijfsmiddelen behalen, waardoor u zich beschermt tegen garantieclaims.

Een beoordeling en taxatie van uw bestaande bedrijfsmiddelen verduidelijkt ook de technische conditie, verkoopbaarheid en restwaarde ervan. Het eindresultaat is dat de plausibiliteit van investeringen gecontroleerd is en dat risico's tot een minimum beperkt zijn.

Verder voeren wij ook reguliere en continue beoordelingen en inspecties van spoorwegmaterieel en spoorweginfrastructuur voor u uit. Door fouten en afwijkingen vroegtijdig te herkennen kunt u kosten m.b.t. levensduurcyclus verlagen en de waarde van het bedrijfsmiddel behouden. Bij ongelukken of incidenten kunt u gebruikmaken van onze diensten om uw juridische positie te versterken.

Onze uitgebreide diensten voor het beheer van bedrijfsmiddelen

Bedrijfsmiddelen beheer in de spoorwegbranche | TÜV Rheinland
Wij ondersteunen u met uitgebreide diensten op vier expertisegebieden.

Wij bieden uitgebreide ondersteunende diensten voor beheer van bedrijfsmiddelen in de spoorwegbranche:

Bouwtoezicht, bouwbewaking en ingebruikname van bedrijfsmiddelen die nieuw of in aanbouw zijn

Wij bewaken kwaliteit en compliance met de specificaties, ongeacht of dit voor metrovoertuigen, trams, elektrische- en dieselvoertuigen of locomotieven, goederenwagens of zelfs hulp- en speciale voertuigen is. Indien nodig ondersteunen wij u ook met het optimaliseren van de productieplanning en organisatie op de productielocatie. Verder assisteren wij bij montage en onderdelenproductie.

Bewaking van onderhoud en goedkeuring van preventieve of herstellende onderhoudswerkzaamheden

Wij ondersteunen u bij de bewaking van de reglementaire uitvoering van onderhoudsmaatregelen, de goedkeuring van onderhoud of moderniseringsconcepten en correcte onderhouds- en reparatiewerkzaamheden. Indien nodig, kunnen wij ook het volledige projectbeheer uitvoeren voor onderhoudsintervallen, algemene inspecties of revisieprogramma's van rollend materieel.

Beoordeling en taxatie van bestaande bedrijfsmiddelen

Wilt u voertuigen verkopen, huren of verhuren, of wilt u uw financiering herstructureren? Bent u geïnteresseerd in het kopen van gebruikte voertuigen of bestaande faciliteiten of staat u op het punt om bedrijfsmiddelen als onderdeel van een onderhoudscontract over te nemen? Wij ondersteunen u met realistische en onafhankelijke technische evaluaties en commerciële taxaties en zorgvuldigheid.

Beoordeling en taxatie bij ongelukken en incidenten

Onze experts bieden ook uitgebreide ondersteuning bij schade aan voertuigen of ongelukken: van schadebeoordeling, reparatie- en kostenramingen, organisatie en bewaking van correcte reparatiewerkzaamheden tot documentatie en opnieuw in gebruik nemen. Wij bieden aanbevelingen voor reparatieconcepten, verzekerings- en schadekeuringen en beslissingscriteria voor hergebruik of verwerking tot schroot.

Toezicht op technische conditie gedurende het levensduuronderhoud van het voertuig

Zelfs wanneer de voertuigen eenmaal zijn aanvaard en in gebruik genomen, moeten hun staat en waarde regelmatig worden vastgesteld en gecontroleerd, met name voor beleggers en verhuurders, die geen voortdurende controle hebben over het onderhoud van de activa. Wij adviseren bij het definiëren van betreffende KPI's en controle-intervallen, het implementeren van informatie- en documentatiesystemen en continue rapportage. Als er problemen of afwijkingen tijdens dit proces worden ontdekt, helpen we u bij het definiëren van herstelmaatregelen en het ontwikkelen van optimaliseringspotentieel.

Onze expertise in activabeheer in de spoorwegbranche

Wij hebben uitgebreide ervaring in beheer van bedrijfsmiddelen, bouwtoezicht en bouwbewaking in de spoorwegbranche. Onze expertise wordt veelvulgdig gevraagd bij aanbieders van langeafstands- en openbaar vervoer over de hele wereld, maar ook bij leasebedrijven, fabrikanten en verzekeraars, wat een duidelijk teken is voor de kwaliteit van onze experts en diensten. Dit wordt bevestigd door prominente referenties, raamcontracten en de uitgebreide ervaring van onze experts.

Ons team van gekwalificeerde experts heeft meer dan alleen technische praktijkervaring en expertise m.b.t. onderhoud en bedrijf; het bestaat ook uit industriële technici, economen en financiële experts met uitgebreide ervaring in marktbeoordelingen.

Vertrouw op onze ervaring en profiteer van onze kennis op het gebied van beste praktijken. Neem vandaag nog contact met ons op!

Meer informatie

pdf Brochure - Consultancy spoorwegen 1 MB Download
pdf Flyer – Oplossingen voor transportbedrijven 726 KB Download
pdf Flyer – Aanbestedingsprojecten 1 MB Download
pdf Flyer - Entiteit belast met onderhoud 1 MB Download
pdf Flyer – Conditiebewaking voor diverse branches 213 KB Download

Dit is wellicht ook interessant voor u

Beoordeling spoorwegverkeer

Beoordelingen spoorwegverkeer – TÜV Rheinland

Expertise, conformiteitsbeoordelingen en goedkeuringen.

meer

Optimalisering spooronderhoud

Onderhoud rollend materieel – TÜV Rheinland

Optimalisering onderhoud rollend materieel – ECM-certificering etc.

meer

Spoor Systeem- en veiligheidstraining

Seminars over spoorwegsystemen - TÜV Rheinland

Seminars en cursussen over de spoorsector en spoorwegsystemen

meer

Contact

Neem contact met ons op!

Neem contact met ons op!

Laatst bezochte servicepagina's