current language
Belgium beschikbaar in de volgende talen:
...of selecteer uw land
translation missing: core_choose_country

Leveranciersbeoordeling

Leveranciersbeoordeling

Uitgebreide leveranciersbeoordeling voor kwalitatieve productie

De vereiste kwaliteit kost binnen een moderne productie-omgeving veel tijd en geld. Leveranciers en onderaannemers zijn vaak verspreid over de hele wereld, waardoor het voor een koper moeilijk is de productieprocessen en de kwaliteit van de geproduceerde goederen zelf te controleren. Daarnaast kunnen knelpunten en tekortkomingen tijdens de productie leiden tot vertragingen die de projectkosten verhogen en de reputatie en het concurrentievermogen van de koper beïnvloeden. Daarom is het essentieel ervoor te zorgen dat de leverancier in staat is de vereiste kwaliteit te leveren en dat de productieprocessen van leveranciers en hun onderaannemers overeenstemmen met de geldende normen en voorschriften.

Als onafhankelijk inspectie-instituut kan TÜV Rheinland klanten ondersteunen met uitgebreide leveranciersbeoordelingen en inspectie voorafgaand aan een mogelijke bestelling langs de hele toeleveringsketen. Het maakt niet uit waar potentiële of bestaande leveranciers zich wereldwijd bevinden, we kunnen ervoor zorgen dat de leveranciers voldoen aan alle overeengekomen eisen, zoals kwaliteit, beschikbaarheid en competentie, en daardoor onnodig hoge projectkosten of productmislukkingen voorkomen.

Voordelen van leveranciersbeoordeling in één oogopslag

De leveranciersbeoordeling maakt onderdeel uit van onze diensten voor de toeleveringsketen en we bieden u:

 • gedetailleerde informatie over potentiële en bestaande leveranciers door het uitvoeren van een uitgebreide leveranciersevaluatie.
 • specialistische kennis voor het waarborgen van de kwaliteit van industriële apparatuur, machines, onderdelen, producten en materialen op basis van onze jarenlange geschiedenis en ervaring.
 • uitgebreide ervaring, opgedaan bij internationale projecten in meer dan 60 landen.

Aarzel niet om contact op te nemen met TÜV Rheinland voor meer informatie over hoe uw project van onze leveranciersbeoordeling kan profiteren.

Onze leveranciersbeoordeling voor uw zekerheid

Een leveranciersbeoordeling is een dienst die ervoor zorgt dat leveranciers voldoen aan de eisen van de klant met name ten aanzien van kwaliteit en dat productieprocessen in overeenstemming zijn met de geldende voorschriften en normen. Een uitgebreide leveranciersevaluatie helpt u om potentiële en bestaande leveranciers te analyseren en daarmee uw bedrijfsprestaties te verbeteren. De beoordeling omvat de audit en inspectie op de volgende gebieden bij de leverancier:

 • kwaliteitsbeheer
 • structuren en procedures
 • personeel en kwalificaties
 • productieprocessen / operationele standaardprocedures
 • arbeidsplaatsvoorzieningen en -technieken
 • technologie
 • materiaal- en productcontrole
 • Niet-destructief onderzoek (NDO)

Procedure leveranciersaudit

Een technische audit wordt uitgevoerd als onderdeel van de leverancierbeoordeling. Deze audit wordt uitgevoerd volgens klant- of projectspecifieke voorschriften en/of volgens het eigen beoordelingskader van TÜV Rheinland. Daarnaast kan een uitgebreide versie van de leveranciersaudit worden uitgevoerd die een beoordeling van kwaliteitsbeheer omvat.

Dankzij een technische audit door een onafhankelijk inspectieinstituut kunnen knelpunten en tekortkomingen tijdig worden vastgesteld, waardoor corrigerende maatregelen genomen kunnen worden, die voorkomen dat projectkosten uit de hand lopen. Bovendien worden de reputatie, aansprakelijkheid en het concurrentievermogen van de klant door het vermijden van dergelijke problemen niet aangetast.

Contact

Neem contact met ons op!

Neem contact met ons op!

Dit is wellicht ook interessant voor u

Fabrieksacceptatietest

Fabrieksacceptatietest

De fabrieksacceptatietest (FAT) zorgt voor de volledige en veilige functionaliteit van de apparatuur.

meer

Inspectie vóór verzending

Inspectie vóór verzending

Inspectie vóór verzending garandeert de veilige en juiste verzending van uw bestelling.

meer

Laatst bezochte servicepagina's